Nyheter

Steelers imponerade i Washington

Ett Pittsburgh Steelers utan sin främsta running back, utan sin andra och tredje receiver och utan legendaren och den tilltänkte ersättaren på tight end, körde över Washington Redskins på bortaplan. En urstark insats som visar storheten i Ben Roethlisberger, Antonio Brown och djupet i Pittsburghs anfall.

Washington inledde annars matchen bäst. Cousins hittade luckor i Steelers försvar och både TE Jordan Reed och WR DeSean Jackson stod för spel. I försvaret stod CB Bashaud Breeland för en interception på en missriktad passning från Steelers Ben Roethlisberger. Men Washington kunde inte utnyttja den pigga starten till fullo utan fick nöja sig med två field goals och en 6-0 ledning, mycket på grund av bristfälligt sikte på Kirk Cousins.

I slutet på första kvarten kom en sekvens som blev avgörande. Washingtons Ryan Kerrigan strippar Roethlisberger, plockar upp bollen men får den slagen ur sina nävar av Steelers centern Maurkice Pouncey. Istället för att Redskins får boll i Steelers red zone så lyckas Big Ben få tag på den igen. Där och då vände matchen. Roethlisberger vaknar till liv av den ”nära döden” upplevelsen, för sina Steelers nedför planen och hamnar i ett 4th and 1 läge på Washingtons 29-yards linje. Istället för att springa med bollen så ser Roethlisberger att Antonio Brown har ett en mot en läge med Bashaud Breeland och kastar djupt mot end zone, och NFL:s bäste receiver fångar såklart bollen för touchdown. Matchen var vänd både på tavlan och när det kom till momentum.

I slutet av halvleken, efter att Steelers stängt ned Washingtons anfall på nytt, så går Steelers för det på nytt i ett fjärde och ett läge. Denna gång från 40-yards linjen och aggressiviteten belönas med fyra nya försök. Driven avslutas också med en touchdown och en rätt träffande situation. Steelers har två unga receivers bakom Antonio Brown, det är Sammie Coates och Eli Rodgers. De två var rookies under 2015, Coates draftad och Rodgers odraftad. Sammei Coates är en fysiskt begåvad spelare med opålitliga händer medan Rodgers är mindre begåvad fysiskt men har en förmåga att göra spel. Roethlisberger finner Coates i end zone, men han får såklart inte tag i bollen som instället studsar via Eli Rodgers huvud, ned i hans nävar och en touchdown. Pittsburgh går till halvtidsvila med 14-6 ledning, ledningen var inte stor men matchen kändes redan vunnen.

Steelers inleder andra halvlek med ett field goal. På den efterföljande Washington driven står Ryan Shazier för en interception på en missriktad pass från Cousins vilket gav Steelers bollen åter. Denna gång avslutas driven med att Roethlisberger hittar Brown mot Breeland på nytt och ännu en touchdown. 24-6 och matchen var givetvis över. Slutresultatet blir 38-16 i Pittsburghs favör och denna insats visar att lagets offensiv klarar sig galant även med ett par man borta.

Antonio Brown och DeAngelo Williams hade lekstuga. (Photo by Rob Carr/Getty Images)

Antonio Brown och DeAngelo Williams hade lekstuga. (Photo by Rob Carr/Getty Images)

Washington klarade inte av att springa med bollen och Kirk Cousins träffbild var ofta vansinnigt dålig även om han passade för över 300 yards. Pittsburgh rushade ofta med endast tre spelare för att tighta till passförsvaret och då Washington quarterbacken inte klarade av att göra spel med benen så körde deras anfallet fast. Steelers kunde flytta bollen bra efter marken med DeAngelon Williams och det gav Big Ben ytor att arbeta med i passanfallet. Han hittar Antonio Brown med förbundna ögon. Steelers höll Brown på den sidan där Bashaud Breeland spelade och Breeland hade inget att sätta emot. Lite märkligt från Washingtons sida då Josh Norman hämtades in för dyra pengar under försäsongen och kanske borde ha fått hänga på Brown, speciellt när det stod klart att Breeland var chanslös.

Ben Roethlisberger kom igång efter en lite trög start och var knivskarp. Den offensiva linjen dominerade Washington och skapade tid och ytor. Antonio Brown stod 126 yards och två touchdowns och var ständigt farlig. DeAngelo Williams var kanske planens bästa spelare. 33-åringen sprang för 143 yards och två touchdowns och hade även sex mottagningar för 28 yards. Det är den äldsta spelaren att springa för 100+ yards och två touchdowns sedan Jerom Bettis gjorde det 2005. Ingen saknade den avstängde stjärnan LeVeon Bell i dag. Lite smolk i Steelers segerbägare var att Ryan Shazier klev av med en knäskada. I skrivande stund är inget sagt om allvaret i skadan, men det kan ha varit en säkerhetsåtgärd. Shazier är försvarets viktigaste spelare med sin snabbhet och förmåga att göra spel.

För Washingtons del handlar det om att glömma denna match. Anfallet var dåligt och försvaret var ihålligt. En som kan få beröm är DeSean Jackson som såg rapp ut och tog emot sex passningar för 102 yards.

Nyheter

To Top