Cardinals

Stark start av av Patriots

Jimmy Garoppolo är obesegrad som starter. I en match där allt talade för Super Bowl – favoriterna från Arizona vann Patriots på bortaplan trots två förlorade turnovers.

Tidigt på måndagmorgonen svensk tid hade krutröken lagt sig efter mötet mellan två lag som diskuteras som potentiella motståndare i Super Bowl den 5:e februari. Cardinals skulle vinna denna matchen, det var de flesta eniga om. De spelade på hemmaplan och har en ruggigt stark trupp som bland annat förstärkts med försvarsbjässen Chandler Jones, som hämtats just från Patriots. Det här är året då Cardinals ska vinna Super Bowl.

Patriots kom till spel utan Tom Brady och Rob Gronkowski, lagets två bästa spelare. Dessutom saknades Solder på den offensiva linjen som hade behov av att ha med rutinerade spelare i den unga gruppen som ännu inte riktigt är vana vid matcher av den här kalibern. Detsamma kan sägas om Rob Ninkovich i defensiven.

Med bra coachning från Patriots, kombinerat med effektivt och närmast felfritt spel av Jimmy Garoppolo och LeGarrette Blount kunde Patriots inleda båda halvlekarna med touchdowns, av Chris Hogan och just Blount. Efter den sistnämnda var Patriots i ledning med 17-7.

Cardinals visade att de har en otroligt potent offensiv när det funkar och det började den göra vid 10 poängs underläge. David Johnson visade att förra säsongens avslutning var ett tecken på att han redan nu kan rankas som en av ligans absolut bästa running backs och kanske det främsta offensiva hotet överhuvudtaget med tanke på hans förmåga att ta emot passningar. Han strök under sin mångsidighet genom att trycka in bollen från en yard för att krypa upp till underläge 17-14.

Patriots visade varför dom är som bäst i tajta matcher. Smart coaching och kyla gjorde att man kunde prestera i många avgörande 3rd down – situationer under andra halvlek. Även om Cardinals fick ta ledningen med 21-20 genom Larry Fitzgerald med knappt 10 minuter kvar att spela så kunde Garoppolo leda Patriots ner över banan för ett matchavgörande field goal av Gostkowski.

Cardinals gav sig själva möjligheten att vinna i slutet men Catanzaros missade field goal från 47 yards innebar slutet på matchen och en imponerande start på säsongen för Patriots som vann med 23-21.

Jimmy Garoppolo (24/33 passningar för 264 yards och en TD) höll jämna steg med Carson Palmer (24/37 passningar för 271 yards och två TD) och kommer säkerligen att kunna lotsa Patriots igenom den fyra första matcherna på ett bra sätt.

För att se highlights från matchen rekommenderar vi ett besök på NFL.com.

Nyheter

To Top