Broncos

Trevor Siemian troligen borta på söndag

Broncos QB Trevor Siemian har missat två raka träningar och är troligen inaktiv under söndagens match mot Jacksonville Jaguars. Rookien Paxton Lynch förväntas starta istället.

I onsdags rapporterades det om att Trevor Siemian missade träningen pga. en skadad fot. Samma skada höll honom borta även från torsdagens träning och det mesta tyder på att han inte kommer till spel på söndag. Då åker laget till Jacksonville för att ta sig an ett underpresterande Jaguars. Broncos är stora favoriter oavsett vem som leder anfallet.

Förra veckan hade Siemian sin karriärs bästa match. Han kastade för 368 yards och tre touchdowns mot Kansas City Chiefs, men det räckte inte för vinst. Mot Jaguars hade han haft chansen att fortsätta bygga upp momentum inför säsongens avslutande veckor – deras försvar är inte speciellt bra. Istället verkar det bli rookien Paxton Lynch som startar.

Det blir den andra matchen som Lynch startar. Han klev in i halvtid vecka fyra mot Tampa Bay Buccaneers och skötte det bra. Veckan därpå startade han mot Atlanta Falcons, en match som Broncos förlorade. Då var Lynch skakig och inte alls redo. Nu, två månader senare, är han i samma sits. Den här gången måste han göra ett bättre jobb. Broncos möter visserligen ett svagt Jaguars, men ingen match kan tas för givet. Slutspelet är på horisonten och Broncos har inte råd att förlora de enkla matcherna.

Hur allvarlig Siemians skada är vet vi inte. Han själv uppger att det är ömt, men inget allvarligt. För Broncos del är det viktigt att han är tillbaka snart. Även om försvaret i stor utsträckning bär det här laget behöver de en mer pålitlig QB är Paxton Lynch. Siemian har ändå visat att han kan leda laget tills vinst även i tuffa förhållanden. De behöver honom för att nå slutspelet, en redan svår uppgift som bara blir svårare för varje minut utan Siemian.

Nyheter

To Top