Nyheter

Broncos slutspel i fara

Det känns lustigt att ifrågasätta chanserna till slutspel för ett lag som vann Super Bowl förra året, har vunnit sju matcher i år och har ligans kanske bästa försvar. Men sitsen de är i nu, dagarna efter att millimetrar sänkte de mot Chiefs i helgen, är långt ifrån bekväm.

Denver Broncos är ett av de bästa lagen i NFL. Försvaret dominerar varje vecka med ett imponerande secondary och en stark defensiv linje. Anfallet har haft vissa bekymmer, men Broncos har ändå slängt upp minst 20 poäng i alla förutom en match. Samtidigt har Broncos hamnat i en sits där de riskerar att missa slutspelet i år.

Allt börjar i den egna divisionen, där konkurrensen är stenhård. Broncos ligger på tredje plats, en respektive två vinster bakom Chiefs och Raiders. Att vinna AFC West blir tufft och Broncos har redan förlorat tre av fyra matcher inom divisionen. Vägen till slutspelet går inte genom divisionstiteln, Broncos får slåss om en Wild Card-plats. Men även för ett kvalitetslag som Broncos blir det svårt.

Kampen om Wild Card-platserna i AFC är tuff. En plats kommer troligen gå till tvåan i AFC West, den andra platsen är mer osäker. I nuläget är det Miami Dolphins som innehar den, med samma resultat som Broncos (7-4). Dolphins har fördelen med ett lättare avslutande schema än Broncos. Bakom de två ligger fler lag och lurpassar. Bills, Steelers och Titans har sex vinster vardera och är i allra högsta grad med i kampen om Dolphins och Broncos snubblar under säsongsavslutningen.

llll

Broncos återstående schema. Raiders, Chiefs och Patriots lär alla gå till slutspel, möjligtvis även Titans.

För Broncos att gå vidare krävs det troligen tre vinster till, även då finns risken att något annat lag lyckas knipa platsen framför ansiktet på dem. Tre vinster blir tufft. Först står Jacksonville Jaguars och Tennessee Titans på tur, vilket känns som två måstematcher. Därefter krävs det minst en vinst mot Chiefs (8-3), Raiders (9-2) eller New England Patriots (9-2).

Det blir en tuff decembermånad för titelförsvararna. Vägen till slutspel har flera stora hinder. Vill Broncos ta sig dit måste de visa att de kan vinna tuffa matcher, däribland mot de tre bästa lagen i AFC. Förra året levererade de i slutspelet, när det gällde som mest. Kan de göra det i år igen?

Nyheter

To Top