Draften

Tre vinnare efter tre rundor

Det är såklart omöjligt att ett par timmar efter laget valt sina spelare sitta och skrika ut att ett lag är vinnare eller förlorare i draften. Både lagen och spelarna ska ju få chansen att visa det i NFL åtminstone två år innan man kan hylla till skyarna eller slänga under bussen. Men med det man sett av spelarna i college och vad lagen har för behov kan man ju ändå leka lite med begreppen då två år är en lång tid att sitta inne på sina reaktioner ett par timmar efter runda tre avslutades. Är också mer än hälften av draften klar att både klättra och falla.

 

Vinnare

New York Jets

1(4) CB Sauce Gardner (Cincinnati)

1(10) WR Garrett Wilson (Ohio State)

1(26) DE Jermaine Johnson III (Florida State)

2(36) RB Breece Hall (Iowa State)

3(101) TE Jeremy Ruckert (Ohio State)

Lyckas i runda ett magiskt kombinera need och Best Player Availible och vågar dessutom byta upp sig till slutet av rundan och plocka Johnson som jag, och många andra, hade som en topp-10 spelare. Plockar sen draftens kanske bästa RB och en spännande TE som både kan fånga boll och skydda QB Wilson. Får vi se dem plocka lite mer till sin linje nu för att skydda QB Wilson än mer?

 

Houston Texans

1(3) CB Derek Stingley Jr (LSU)

1(15) G Kenyon Green (Texas A&M)

2(37) S Jalen Pitre (Baylor)

2(44) WR John Metchie III (Alabama)

3(75) LB Christian Harris (Alabama)

Rätt läge att våga chansa på Stingley som har ett otäckt högt tak. Man kan kanske säga att man tar Green och Pitre aningen högt men ytterligare två spelare som man kan plugga in dag 1 och göra laget bättre. Inte rädd för att trejda upp och avslutar med att plocka två personliga favoriter från Alabama, Harris en framtida ledare i försvaret och får bara Mills iväg bollarna kommer Metchie visa många att han är en av denna draft mest pålitliga receivers. Tycker det ser ut som man får in fem starters direkt de två första dagarna av draften.

 

Baltimore Ravens

1(14) S Kyle Hamilton (Notre Dame)

1(25) C Tyler Linderbaum (Iowa)

2(45) Edge David Ojabe (Michigan)

3(76) DT Travis Jones (UConn)

Ravens är ett av lagen som verkligen anammar Best Player Availible. Jag är inte helt förtjust i Ojabe även om han inte var skadad men svårt att gnälla på valet i mitten av andra rundan. Annars är det så nära felfritt man kan komma, draften bästa spelare i Hamilton, draftens bästa Center i Linderbaum och en av draftens mest spännande DT´s i Travis Jones. Fick man framtidens Suggs och Reed i samma draft här? Läge att hitta nya Ray Lewis med et av sina 6 val i fjärde rundan.

 

Förloraren

New England Patriots

1(29) G Cole Strange (Chattanooga)

2(50) WR Tyquan Thornton (Baylor)

3(85) CB Marcus Jones (Houston)

Sista valet har jag inget problem med men de två första kan jag inte i mitt liv förstå. Strange har möjligheterna att bli en helt okej Guard i NFL men när lag som Rams och Raiders pratar om att de var sugna att plocka honom med sina första val i tredje rundan så känns det oerhört märkligt att plocka honom i slutet av första. Thornton är snabb men det är egentligen allt, jag hade ett betyg på honom i runda 5-7.

Även Eagles, Falcons, Steelers, Titans och Chiefs har hittills gjort riktigt fina val så lägger dem som bubblare. Tänkte egentligen låta bli att ta ut förlorare men Patriots draft hittills håller helt enkelt inte.

Tre vinnare efter tre rundor

Nyheter

To Top