Chiefs

Tony Romo tillbaks till Dallas

Under många år var Tony Romo Dallas Cowboys ansikte utåt, stjärnan som symboliserade laget. Idag återvänder han för första gången till Dallas i sin nya roll, tv-expert. Romo gör sin första säsong som kommentator och har tagit sin ny-gamla publik med storm.

Ni kan bakgrunden. I 13 år tillhörde Tony Romo Dallas Cowboys, majoriteten av dessa år spenderade han som laget startande quarterback. När han skadade ryggen i inledningen av förra säsongen öppnades dörren för rookien Dak Prescott och han smällde igen den efter sig. Det fanns inte längre någon plats för Tony i Dallas och spekulationerna om vart han skulle ta vägen härnäst var många. I slutänden valde Romo att lägga hjälmen på hyllan och istället ta på sig ett headset, tv-branschen fick en ny stjärna i den frispråkige och kunnige kommentatorn.

Efter en hyllad första halva av säsongen ska nu Tony Romo ”göra” Dallas Cowboys – Kansas City Chiefs i Dallas, det blir första gången han återvänder till Dallas i sin nya roll för att kommentera sina tidigare lagkamrater. Helt klart en känslig situation.

Alla kommer leta efter spår av bitterhet eller missunnsamhet mot den tidigare arbetsgivaren och den unge Prescott, som på sätt och vis var med och avslutade Romos karriär. Sen har vi aspekten av att Tony Romo har stenkoll på det mesta som händer i Dallas, hur mycket kommer han avslöja? Den tidigare quarterbacken har gjort sig känd för att kunna förutsäga spel och i denna match, med insynen han har i Cowboys spelbok, kan han med största sannolikhet rabbla spelen med förbundna ögon. I andra änden finns de som oroar sig för att vänskapen till Jason Garrett och Jerry Jones gör att Romo kommer vara en lightversion av sig själv. En svårbalanserad situation väntar för tv-stjärnskottet.

Dak Prescott fick i veckan en rad frågor kring att den tidigare mentorn skulle kommentera matchen och om han var orolig för hur deras relation skulle påverka vad Romo sa under matchen. Om han skulle våga vara kritisk.  Till Jon Machota på The Dallas Morning news sa Prescott ”I kind of expect him to be, I hope he is (critical). Hopefully he doesn’t call out and guess too many of our plays, He’ll still be very familiar with them. Hopefully he can stay away from that this week.”.

Dallas Cowboys – Kansas City Chiefs, med Tony Romos som navigatör, sparkar igång 22:25. Fram tills dess kan ni läsa på inför vecka nio eller kolla in Tony Romos höjdpunkter (!?) från säsongens första halva.

Nyheter

To Top