Analyser

Redaktionen tycker till – ”Den förväntade baksmällan”

Vilka rookies har imponerat? Vad stack ut när trading deadline passerades? Hur känns det att se Brock Osweiler som starter hos Denver Broncos? Redaktionen har fått tycka till igen. 

Vad tar du med dig från veckan som gick? 

Per Fogelin: All oro kring Kaepernick och protester gör mig lite orolig. Precis som landet i stort, styrs klubbarna många gånger av rika gubbar som inte skall uttala sig. Det är inte många ägare som kan föra sig i media vilket tyvärr inte bättrar på debattklimatet. Börjar bli aningen orolig för att det här kommer leda till en strejk/lockout av något slag.

Daniel Croona: Den mest aktiva trade deadline på läge var riktigt rolig och kommer att få konsekvenser långt framöver. Annars är det ju att två av ligans mest intressanta quarterbacks fick sina säsonger avslutade i torsdags, Watson och Luck. Den här säsongen har en förbannelse över sig. Allt känns upplagt för att Brady står på tur nu.

Magnus Ornhammar: Raiders nog borta nu, den smått heroiska vinsten mot Chiefs var förgäves när de som väntat blev uppätna av Bills. Deshaun Watson är allas nya kelgris och rättmätigt så, samt att Smith-Shusters cykel är återfunnen. Thank god!

Lasse Thorman: Att jag ska sluta tro på Miami Dolphins, bedrövligt på så många sett. Sen är det ju svårt att inte ta med sig den galna matchen i Seattle, Watson och Wilson var övermänskliga. 

Richard Olsson: Det börjar klarna sig lite med vilka lag som är faktiska utmanare. De första stormiga veckorna där vem som helst vann över vem som helst är förhoppningsvis över.

Magnus Adolfsson: Det var länge sedan vi fick fokusera enbart på matcherna och spelet. Skador, protester, skandaler och massa korkade uttalande har ofta dominerat. Givetvis speglas samhällsklimatet även i NFL, men vore skönt med en ”bye week” från problemen. 

 

Nu är måttet rågat. Lasse har klätt sig i mental Dolphins skrud för sista gången. 

 

Trading deadline har passerat, finns de några vinnare och förlorare?

Per FogelinTycker 49ers gjorde en fin affär, som egentligen började redan under draften när de hoppade ner några pinnhål. Trots det fick dem vad de ville ha i draften och dessutom kunde de plocka in Garappolo för “picket” de fick.  

Daniel Croona: 49ers börjar bli grymma på byten av olika slag. Jag läste att de genom att byta ner ett steg i draften senast fått både Reuben Foster och Jimmy Garoppolo. Det är grymt bra betalt! Annars brukar jag tycka att byten alltid gynnar de involverade lagen, annars hade dom aldrig gjort den. Är dock lite skeptisk till att Panthers släppte Kelvin Benjamin till Bills, särskilt som det verkar att dom inte ens försökte byta honom till något annat lag.

Magnus Ornhammar: Kul att Jimmy G får en chans till att leda ett lag, men man ska minnas att han inte spelat mer än 94 snaps och är relativt oprövad. Dessutom är exemplen på QB:s som lämnat Patriots och nått framgång ganska få. Dessutom spännande att se hur Benjamin kan påverka ett Bills i medvind samt hur Eagles backfield kommer att användas med nyförvärvet Ajayi. Det är inte bara att plug and play när man kommer till en ny klubb och ett nytt spelsystem. Sammanfattningvis – På förhand Bills och 49ers största vinnarna, men värvningarna kan ju också floppa och då hamnar allt i ett nytt ljus. 

Lasse Thorman: Kul att lag i en bra position vågar satsa för att ytterligare stärka upp sina chanser inför slutspelet. Kändes lite som trade deadline i NHL. Vinnare får väl bli Eagles med Ajayi och 49ers med Jimmy G. Förlorare ’Fins som bara fick ett val i fjärde för Ajayi och kanske Panthers som släppte sin topp receiver trots att de i allra högsta grad är med i kampen. 

Richard OlssonPatriots lyckades få ett bra värde för Jimmy G innan han lämnade via free agency, 49ers fick en QB med visst löfte. Framförallt bra för Jimmy att få coachas av Kyle Shanahan, som jag har stort förtroende för. Kan bli bra för alla parter det här.

Magnus Adolfsson: Någonstans blev vi som följer ligan vinnare. Dels spännande byten, gillar Bills drag med att ta in Benjamin, och del fick vi en insyn i hur diskfunktionellt det är hos Browns. Change is coming. 

Hela San Fransisco väntar på att få se vad Jimmy Garappolo kan göra. (Photo by Elsa/Getty Images)

 

Så här halvvägs in, vilken rookie har imponerat mest på dig, en offensiv och en defensiv? 

Per Fogelin: Nästan lite tråkigt att svara Kareem Hunt, men killen har imponerat stort. Defensivt känns det kul att lyfta fram Saints och Lattimore (CB). Inte bara för att killen varit bra utan även för at få tillfället att understryka att Saints även satsar på den sidan bollen ibland. 


Daniel Croona: Offensivt finns det många som känns bra. DeShaun Watson är ju den som imponerat mest på mig, särskilt med Seahawks-matchen färsk på näthinnan. Kareem Hunt och Leonard Fournette är strax bakom. Marshon Lattimore i Saints är min solklara defensiva favorit hittills. Det jag sett från 21-åringen har varit väldigt bra, jag tycker redan att han känns som en av ligans bästa cornerbacks.

Magnus OrnhammarOffensivt: Deshaun Watson. För motivering, kolla in Texans at Seahawks vecka 8. Kareem Hunt bör också nämnas. Defensivt: Marshon Lattimore, CB Saints eller Derek Barnett, DE Eagles.

Lasse Thorman: Cornern Marshon Lattimore har gjort det riktigt jäkla bra för Saints, även Bills Tre’Davius White. Blev visst två försvarare. I offensiven är det väl Watson i Texans och Hunt i Chiefs som sticker ut.

Richard Olsson: Offensivt måste jag ta Deshaun Watson, vilken superstjärna. Framförallt efter matchen mot Seattle är det väl svårt att sätta någon före, även om det finns en hel del grymma rookies. I försvaret vill jag lyfta fram Marcus Lattimore, CB i Saints. Han har verkligen sett bra ut, precis som annonserat, och är en av de viktiga bitarna som lyft försvaret från botten.

Magnus Adolfsson: Framåt är Deshaun Watson etta i min bok, följt av en knippe running backs t.ex Alvin Kamara. I försvaret tycker jag att Marshon Lattimore varit outstanding. Tillsammans med Saints val i andra rundan, S Marcus Williams, har cornern verkligen lyft Saints secondary. 

Marshone Lattimore har fått hela redaktionen på fall. (Photo by Wesley Hitt/Getty Images)

 

Brock Osweiler ska starta för Broncos till helgen, hur känner du för det?

Per Fogelin: Tja, ljummet. Broncos byggdes då & där för att vinna Super Bowl med Peyton Manning vid rodret. Det projektet ledde nästan till två mästerskap, men det vi ser nu är på något sätt den förväntade baksmällan. För eller senare skall alla betalas och då lär någon del bli lidande. Broncos är på intet sätt usla, men det kommer nog ta ett tag innan vi har dem i toppen igen.

Daniel Croona: Trevor Siemian har fattat felaktiga beslut oftare än han gjort rätt de senaste matcherna. Osweilers senaste sejour i Broncos var ju trots allt helt OK, så vi får se, han kanske kan hitta rätt igen. Lite desperat känns det, men det är nog rätt att prova.

Magnus Ornhammar: Vissa QB-stories får gärna ha ett slut snart, Osweilers är så f*cked up att jag inte orkar engagera mig i hela den där soppan, men bra för honom om han äntligen kan åstadkomma något. Brock ska ha cred för att ha det mest Daytime TV-kompatibla förnamnet i ligan. 

Lasse Thorman: Varför inte? Har aldrig sett Siemians styrka och de sista veckorna har han varit ungefär så bra som en QB draftad i sjunde ofta är.

Richard Olsson: Katastrof. Han kommer inte göra mer nytta än Siemian, som visserligen såg rejält dålig ut senast. Men Bossweiler behöver ännu längre tid i fickan, är ingen rytm-QB med bra bollplacering och tar en mängd dumma beslut. Kanske bra för Siemian att få stå på sidlinjen istället för bakom den där offensiva linjen.

Magnus Adolfsson: Jag måste säga att jag imponeras av Osweilers psyke. Visst tjänar han miljoner och åter miljoner, men att ständigt få vara slutklämmen på skämt är förmodligen en rätt trist och betungande upplevelse. Vore kul om han fick spela okej i alla fall. 

Guess who´s back, back again. I am  back, tell a friend”. (Photo by Justin Edmonds/Getty Images)

Vad ser du denna vecka?

Per Fogelin: Chiefs @ Cowboys känns väldigt spännande. Sen brukar det vara kul att se Panthers och Falcons gå i klinch.

Daniel Croona: Falcons hos Panthers och Chiefs hos Cowboys dominerar nog min söndagkväll. Viktiga matcher för den kommande slutspels-striden.

Magnus Ornhammar: NFC South-mötet där Falcons åker till Panthers innehåller en rad frågor. Ett ojämnt Carolina ska lira utan Benjamin och Atlanta har sina egna problem med att inte ha förmågan att avgöra trots att de fortfarande flyttar boll bra. Ska de tillbaka till Super Bowl måste de vinna den här, och jag tror de gör det, men inte utan en stenhård fajt. Cowboys hemma mot Chiefs lockar också.

Lasse Thorman: Falcons mot Panthers ska bli kul, två lag som står och väger lite åt vilket håll deras säsong ska gå. Samma med Ravens mot Titans. Sen blir det ju såklart Cowboys mot Chiefs.

Richard Olsson: Chiefs hos Cowboys är nog veckans höjdpunkt. Dallas måste visa att de kan vinna över bra lag, att de kan slåss i ett ev. slutspel. Båda anfallen har fördel, så det kommer nog bli härlig underhållning.

Magnus Adolfsson: Stormötet i Nashville, Titans – Ravens. Två lag som står i ett vägskäl, ska man vara med i jakten på slutspel eller ska man börja planera för nästa säsong. NFC South har en väldigt viktig söndag, Saints – Bucs och Panthers – Falcons. Vinner hemmalagen så är Falcons plötsligt tre matcher efter toppduon, för Bucs är det sista chansen. Cowboys-Chiefs blir nog en bra match. 

Nu lyssnar du jäkligt noga, Travis. Det verkar som att HELA redaktionen ska titta, då skärper du dig”. (Photo by Jamie Squire/Getty Images)

Nyheter

To Top