Nyheter

Tankar om årets free agency

Trots att lagen tjuvstartade med förhandlingarna blev det stor dramatik när free agency öppnade. Stjärnspelare blev bortbytta och stora kontrakt blev officiella. Vi samlade godbitarna.

Vågar vi säga att årets uppehåll har varit bland de mest spännande någonsin? Ja, det tycker jag. Vi har fått se stora superstjärnor byta lag och gamla trotjänare som tvingats lämna klubbar de spelat för hela sin karriär. Twitter har gått hett. Här är mina reflektioner efter att den värsta krutröken lagt sig.

1 – Chip Kelly tog makten i Philadelphia Eagles och ödslade ingen tid. I år bytte han bort storstjärnan RB LeSean McCoy och valde att låta WR Jeremy Maclin jaga pengarna i Kansas City. Kelly skickade QB Nick Foles till Rams mot ständigt skadade QB Sam Bradford. På presskonferenserna har han varit en blandning mellan mystisk och grinig. Men Chip var inte klar. Han signade förra årets mest produktiva RB DeMarco Murray och Chargers skadedrabbade men begåvade RB Ryan Mathews. Kelly betalade dessutom stora pengar till CB Byron Maxwell, som kom från Seattle. Fansen är oroliga och ärligt talat, vem vet hur det kommer att sluta? Men Eagles kommer att vara ett av de roligaste lagen att följa nästa säsong.

[divider]


[divider]
2 – Ungdomar, spela cornerback. Trenden är tydlig, CBs blir allt mer värdefulla. I år har vi sett “mitt i fältet”-spelare som Chris Culliver, Byron Maxwell, Cary Williams, Buster Skrine och Davon House skriva på stora kontrakt.

3 – Jimmy Graham bortbytt till Seahawks. Årets största trade chockade alla, förutom de som ljuger för sig själva i efterhand. Saints bytte bort en av de senaste årens mest dominanta offensiva spelare mot Seattles duktiga center Max Unger och ett val i första rundan. Drew Brees lade upp en bild på sin gråtande son i en Graham-tröja och rykten sipprade ut om att New Orleans var oroliga för skador på sin tight end. Framtiden får utvisa. Håller han är det fördel Seattle, som saknade en större passmottagare nere vid målområdet. Dagarna efter ryktades det att hela Saints trupp var tillgänglig för byten. Reboot-knappen?

[divider]


[divider]
4 – San Francisco 49ers har tappat alla spelare i laget. Typ. Tränaren Jim Harbaugh drog till Michigan, RB Frank Gore till Colts, LBs Patrick Willis och Chris Borland samt DE Justin Smith lade skorna på hyllan, G Mike Iupati gick till Cardinals och även CBs Chris Culliver och Perrish Cox hittade nya hem på den öppna marknaden. Bara Willis, Smith, Gore och Iupati har tillsammans 20 Pro Bowls i bagaget. Mycket rutin har lämnat. 49ers har dessutom en ny tränare i Jim Tomsula. Det är oerhört svårt att föreställa sig dem konkurrera nästa säsong, i så fall ska Tomsula göra ett mästerligt jobb. Synd för ett lag med en fantastisk trupp som varit nära flera år i rad. Nu måste de bygga om.

[divider]


[divider]
5 – Det finns inte några quarterbacks. Årets free agency innehöll inte ett enda spännande namn på QB-positionen. I draften är det inte mycket bättre. Samtidigt har vi ett tiotal lag som söker efter sin räddare. I år kändes det bara som att de bytte mediokra veteraner med varandra och delade ut korta kontrakt. Brian Hoyer, Ryan Fitzpatrick, Shaun Hill med flera kommer inte att leda ditt lag till Super Bowl.

6 – Oakland Raiders har haft svårt att få tag i spelare till ett rimligt pris. Trots inflödet av duktiga unga spelare verkar organisationen fortfarande ha svårt att attrahera. Reggie McKenzie har inte velat överbetala, och det får man respektera, men pengarna måste i slutändan spenderas. Det känns ändå som att laget växer fram långsamt, vilket nog är klokt.

7 – I efterhand kan vi se tillbaka på Tampa Bay Buccaneers offseason 2014, då var både tränaren Lovie Smith och general managern Jason Licht nya på jobbet, som bland det värsta vi sett. Free agent-signeringarna QB Josh McCown, DE Michael Johnson och OT Anthony Collins åkte alla ut efter bara ett år. Det ryktas att även S Dashon Goldson ligger pyrt till.

8 – De stora killarna rör på sig. DTs Vince Wilfork och Haloti Ngata har varit nyckelspelare i sina lag under många år. Nu har de dragit vidare. Big Vince hamnade i Texans och den mycket intressanta linjen medan Ngata ska försöka fylla tomrummet efter Ndamukong Suh i Detroit.

[divider]


[divider]
9 – Trots allt snack om att running backs inte längre är värda lika mycket fick vi se flera stora kontrakt till dessa arbetshästar i år. LeSean McCoy, DeMarco Murray och Marshawn Lynch fick alla betalt trots en bra RB-draft.

10 – Vi har fått se en våg av spelare lägga skorna på hyllan. Vissa har haft problem med hälsa och hur kroppen hållit ihop medan andra helt enkelt är oroliga för vad som kommer om de skulle fortsätta. Unga Chris Borland är väl den som förvånade mest. Det här är en fråga som kommer att diskuteras mycket framöver och sätter regeländringarna som ligan gör i perspektiv.

11 – De stora fiskarna. DT Ndamukong Suh vann inte oväntat pengaligan i år med sina $60m garanterat hos Dolphins. Darrelle Revis återkomst klirrade till i kassan den med. Två riktigt bra spelare som säkert kommer att leverera. Men frågan kvarstår, kan man någonsin få tillbaka tillräcklig effekt på sin investering av att ge så mycket till en spelare som inte är quarterback?

[divider]

Nyheter

To Top