49ers

Spruckna nollor vecka fem

(Photo by Peter Aiken/Getty Images)

Är det dags för kris i Patriots? Blir Chiefs för tufft för en storspelande Watson? Kan Seahawks anfall få stopp på Rams? Det finns många spännande följetonger i veckans matcher. Det är dags för vecka fem!

Vi börjar få en tydligare bild över vilka lag som är seriösa utmanare i år. Vecka fem kommer vara kritisk för många lag. Det är tungt att hamna för många matcher bakom rivalerna i divisionen och spela resten av säsongen i deras kölvatten. Vi har ytterligare en härlig fotbollshelg framför oss med både bottenmöten och stormöten.

Torsdagsmatchen
Sedan 2002 har New England Patriots inte haft fler förluster än vinster fem veckor in i säsongen. I natt spelar de hos Tampa Bay Buccaneers och en förlust innebär 2-3, en ovan position för Bill Belichick och Tom Brady, två levande legender. Det är minst sagt svettigt uppe i Boston hos de bortskämda supportrarna.

Tar Watson-showen slut?
Vi på NFL-supporter rankade DeShaun Watson som bästa quarterback i årets draft och han har än så länge levt upp till det. Däremot har han fått en mjukstart i form av rätt svaga försvar men på söndag blir det en annan visa. Då tar Texans emot Kansas City Chiefs, det enda obesegrade laget i NFL, och framförallt deras cornerback Marcus Peters. Kan Watson fortsätta imponera och spräcka Chiefs nolla?

Melving Ingram är en av årets bästa försvarare, han kommer ha lekstuga mot Giants på söndag.

Dags att spräcka nollan
Los Angeles Chargers åker till New York för att ta sig an Giants, två lag som ännu inte vunnit en enda match. Det är långt ifrån vad både fans och experter trodde inför säsongen, då båda lagen spåddes goda chanser att nå slutspelet. Något lag måste ju vinna och Chargers har fördelen i matchen, deras defensiva linje kommer totalt köra över Giants offensiva linje.

Veckans största skräll
Buffalo Bills har inlett säsongen starkt med tre vinster och möter ett Cincinnati Bengals som tillhör ett av årets största besvikelser. Bills är inte helt vana vid att vara favoriter och Bengals såg pånyttfödda ut förra veckan när de körde över Browns. Som bäddat för att Bengals ska trotsa oddsen och chocka ett kaxigt Bills.

Just nu är Sean McVay en stark kandidat till årets bästa tränare, mot Seahawks kommer han testas rejält. (Photo by Ronald Martinez/Getty Images)

Veckans bottennapp
Baltimore Ravens hos Oakland Raiders ser ut att bli en riktig skräpmatch. Ravens anfall är helt ur synk och lyckas inte med något. Samma sak kan sägas om Raiders anfall, som dessutom är utan sin skadade QB Derek Carr. Reserven EJ Manuel inger inget hopp, men frågan är om han ens är sämre än sin motståndare. Var beredd på defensiv dominans och offensiv hopplöshet.

Veckans stormatch
Green Bay Packers hos Dallas Cowboys ser ut att kunna bli en riktig pärla. Även om lagen inte spelar på högsta nivå just nu, är det en match som säkert kommer ha stor inverkan på slutspelet framöver. Det är dessutom ett extra laddat möte eftersom Packers slog ut Cowboys ur slutspelet förra året, med ett par galna spel i slutsekunderna på klassiskt Packers-manér.

Kan bli underhållande
Los Angeles Rams har överraskande nog ligans högsta poängsnitt efter fyra veckor och ställs på söndag inför ett riktigt eldprov när de tar emot Seattle Seahawks. Seahawks försvar är lika bra som det varit de senaste åren, så Rams tränare Sean McVay får gnugga geniknölarna slipa fram en perfekt taktik om anfallet ska fortsätta trumma på som det gjort. Än så länge har han ju onekligen förtjänat vårt förtroende.

En gång i tiden var Frank Gore en älskad 49er, nu ska kan göra allt för att spöa dem. (Photo by Ezra Shaw/Getty Images)

Bekanta ansikten
För första gången sedan RB Frank Gore lämnade San Francisco 49ers ställs han nu mot sitt gamla lag, när Colts reser upp till Santa Clara. Den 34:a år gamla veteranen har en stämplad biljett till Hall of Fame tack vare det han åstadkom i 49ers – nästan 14.000 yards på 10 säsonger. Sen blev han visst för dyr för ledningen. Räkna med ett laddat möte och en motiverad Gore.

Alla matcher vecka fem

Nyheter

To Top