Fantasy

Fantasy: Rodgers och Peterson i rampljuset

Rob Gronkowski #87 dansade in i end zone två gånger i helgen. Foto: Abbie Parr/Getty Images.

Det här blir verkligen en fantasy-säsong där skadorna gör dig till vinnare eller förlorare. David Johnson (RB), Odell Beckham Jr (WR) och Aaron Rodgers (QB) var alla namn som var i topp av rankinglistorna för sina respektive positioner inför årets fantasy-drafter. Nu har deras lagägare tvingats hitta lösningar för att ersätta dom och hålla säsongen vid liv – precis som deras NFL-lag tvingats göra. Det känns trots allt som en lättare uppgift i fantasy football.

Aaron Rodgers kommer att missa resten av säsongen. Ni får nog kolla i andra lag för att hitta hans ersättare. Arizona Cardinals har dock ersätt nyss nämnde Johnson med Adrian Peterson (RB) som imponerade stort i sin debut för Cardinals som faktiskt var nära att drafta honom redan 2007. Ni som hängt kvar i Peterson trots hans usla inledning i Saints lär få betalt för det framöver.

Det var verkligen en vecka där gubbarna klev fram. Förutom Peterson så imponerade Carson Palmer (QB), Mark Ingram (RB), Josh McCown (QB), Ryan Fitzpatrick (QB) och Larry Fitzgerald (WR).

Vi har i vanlig ordning tagit en titt på veckan som gått och hur ni bör förbereda er inför veckorna framöver.

Veckans fantasy-hjälte

Han gjorde inte flest poäng av alla den gångna veckan, men han var viktigast sett till konkurrensen på samma position. Rob Gronkowski (TE) gjorde nästan 50% poäng mer än näst bäste spelare på samma position. Det var även ”Gronken” som stod bakom vändningen i matchen mot Jets när man gick ikapp och förbi Jets som skapat sig ett tidigt överläge med 14-0 i matchen. Många fantasy-ägare hade längtat efter den här insatsen.

Magisk vändning av Gronk som var veckans besvikelse förra veckan. Visserligen på grund av sent återbud, men ändå starkt.

Veckans besvikelse

Tre mottagningar för 11 yards och en fantasypoäng. Det var allt Michael Thomas (WR) i Saints mäktade med i en match som slutade 52-38. Det var mestadels running backs och försvar som gjorde poängen i denna matchen. Kanske får fantasy-ägare räkna med lite mer varierad produktion från Saints i år, allt måste inte gå genom Drew Brees.

Michael Thomas, receiver i Saints

Michael Thomas #14 i Saints hade ingen anledning dag att jubla över trots Saints storseger mot Lions. Foto: Henry Browne/Getty Images.

Veckans outsider

Josh McCown (QB) i Jets ägs i endast 10% av alla fantasylag på ESPN, men borde kanske ägts av fler inför denna veckan. New England släppte över 300 yards till motståndarens quarterback för sjätte matchen i rad och McCown fick leda Jets till en tidig och överraskande ledning med 14-0. Han hann bli rånad på ytterligare en touchdown men drog trots det ihop hela 20 poäng och var omgångens fjärde bästa quarterback.

Veckans waiver-fynd

Ezekiel Elliot (RB) i Dallas kommer att vara avstängd de kommande sex veckorna som det ser ut just nu. Därför bör ni plocka upp Darren McFadden (RB) som klarat sig bra bakom Cowboys offensiva linje tidigare när han fått chansen. Det finns dock liten risk att Alfred Morris (RB) kan få jobbet, eller att dom delar på det. Orleans Darkwa (RB) i Giants är en annan spela att plocka upp eftersom han mot alla odds sprang för hela 117 yards i segern mot Broncos på söndagkvällen. Patriots backfield är ett minfält men Dion Lewis (RB) såg bra ut mot Jets och kanske kan få mer förtroende framöver när inget annat riktigt funkat. På övriga positioner är det svårt men JuJu Smith-Schuster (WR) i Steelers, George Kittle (TE) i 49ers, Corey Davis (WR) i Titans och Bennie Fowler III (WR) i Broncos kan vara värda att plocka upp.

Uppdatering: Ezekiel Elliotts avstängning är upphävd, vilket innebär att McFadden och Morris inte kommer att få mycket speltid, i alla fall inte denna veckan.

JuJu Smith-Schuster, receiver i Steelers

JuJu Smith-Schuster #19 i Steelers räckte upp handen när vi sökte efter spelare på waiver wire. Foto: Tasos Katopodis/Getty Images.

Veckans dreamteam

Denna laguppställning presterade bäst i standard – ligor den gångna veckan.

Pos Spelare Lag Poäng
QB Kirk Cousins Washington Redskins 27
RB Melvin Gordon Los Angeles Chargers 26
RB Adrian Peterson Arizona Cardinals 25
WR Antonio Brown Pittsburgh Steelers 21
WR Larry Fitzgerald Arizona Cardinals 17
TE Rob Gronkowski New England Patriots 20
FLEX Mark Ingram New Orleans Saints 24
D/ST New Orleans Saints 32
K Ryan Succop Tennessee Titans 21
Totalt 213
Fantasy: Rodgers och Peterson i rampljuset

Nyheter

To Top