Analyser

Skall vi byta grejer med varann?

Slutet av oktober månad är alltid en hektisk tid för alla personalavdelningar runt om i NFL. Anledningen är att ligans ”övergångsfönster” stängs i samband med det kommande månadsskiftet. Kanske är det läge att plocka in en linjeman till för att bättra på linjen? Eller skall man kanske hellre ge upp en redan dålig säsongstart och istället ”rea” ut laget? Frågorna är många.

Den 31 oktober klockan 22.00 svensk tid stängs möjligheten för klubbarna att byta spelare med varandra. De veckor som nu återstår av oktober är således sista chansen för lagen att göra den där förändringen som lyfter laget till mästarnivå. Problemet så här dags på säsongen är att de spelare som finns tillgängliga på något sätt är skadat gods. I bästa fall är det överflödiga i sin nuvarande klubb, eller så är det helt enkelt bänkade för att dem spelat för dåligt. Men om säsongen startat knackigt för det egna laget, är det kanske värt en chansning att byta till sig en spelare och hoppas han blommar ut i sin nya miljö?

”Jag byter en rostig skruv mot en cykelpump”<span class="su-quote-cite">Hasse Alfredsson</span>

Ett typexempel på hur det kan gå till såg vi veckan när Cardinals bytte till sig Adrian Peterson. Den f.d. superstjärnan lyckades aldrig finna sig till rätta i Saints och blev snabbt överflödig. Cardinals däremot har haft det svårt sedan David Johnson (RB) skadade sig i början av säsongen. Efter en match i Cardinalströjan ser det onekligen helt OK ut. 134 yards och två TD blev facit mot Bucs igår.

Petersons affär är dock redan klar. Vad har vi då framför oss? Här sätter egentligen bara din fantasi gränser. Två uppenbara fall har vi exempelvis i Patriots, som behöver en pass-rush, och Bears som behöver bollmottagare. Frågan är dock om någon kan, eller vill hjälpa dem? För Patriots del kom dock Navorro Bowman (LB, f.d. 49ers) ut på marknadenhärom dagen. Nu är väl inte Bowman den sack-maskin de behöver, men han kanske ändå kan bidra till att stärka upp ett av ligans sämsta försvar?

Alla lagen i ligan har garanterat något behov att adressera de kommande veckorna. Problemet är dock utbudet.  För vem vill egentligen ge bort något till en konkurrent och göra dem bättre? Det är dock här dock här vi kan hitta de allra roligaste affärerna. För hur är det med de lag som redan gett upp sin säsong? Kanske kan de då vara bättre att rea ut laget och fokusera på nästa år redan nu? Rich Eisen på NFLs egna TV-kanal tyckte exempelvis att Giants borde fundera göra så, och istället skeppa iväg Eli Manning till något lag som har en ärlig chans på slutspel redan i år. Kanske kan dem då få draftval i utbyte, som kan vara välbehövliga i jakten på Mannings ersättare. Killen fyller trots allt 37 i januari och med noll segrar efter fem omgångar kanske det är ett perfekt läge att faktiskt säga adjö till en trotjänare och gå vidare. Varför inte slå en pling till Tom Coughlin och fråga om vad de vill ge för Manning?

Frågorna är som sagt många, och det stora flertalet av dem kommer säkerligen inte få någon upplösning alls. Här nedan följer dock några av de ”situationer” som jag kommer hålla ögonen på den kommande tiden.

  • Chicago Bears behöver passmottagare. Kanske kan de finna en i Steelers? Martavis Bryant sägs vara lite grinig på sin arbetsgivare.
  • New England Patriots och Dallas Cowboys är båda två bra lag i behov av uppgraderingar defensivt. Varför inte slänga ett öga på ovan nämnda Bowman som kommit ut på marknaden?
  • Eli Manning till Jaguars? Lite av ett långskott, men jag gillar tanken.
  • Om nu Cardinals plockat in en runningback likt Peterson kanske man skall överväga att uppgradera den offensiva linjen en aning.
  • Aaron Rodgers skadade sig tyvärr igår. Tony Romo är visserligen en succé i kommentatorsbåset, men växte upp i Wisconsin. Visst vore det en kittlande tanke att se honom dra på sig det gulgröna stället?
  • Vad håller Titans på med egentligen? Om DeMarco Murray inte får fart i nattens match mot Colts, kanske man kan tänka sig att låta ungdomarna bakom honom få chansen istället? Titans har det relativt väl förspänt på runningbacks. Kanske finns det möjligheter till en affär här?
  • Browns Joe Thomas (LT). Killen är alltid aktuell för någonting. Precis som Jon Gruden alltid är på väg någonstans innan säsongen.

 

Vad tror du? Kommentera gärna och kom med ditt förslag på en intressant affär som borde ske?

 

Nyheter

To Top