Fantasy

Fantasy: Fournette krossade Steelers och allt fantasy-motstånd

Vad Steelers fick se under större delen av söndagen - ryggtavlan på Fournette. Foto av: Justin Berl/Getty Images.

Ni som lydde vårt tips att plocka upp Deshaun Watson förra veckan har en fin vecka bakom er. Watson stod för flest poäng av samtliga fantasy-spelare trots Texans förlust i söndags kväll mot suveränerna i Chiefs. I övrigt var det dessvärre skador som spelade en viktig roll på nytt. Många fantasysäsonger kan ha gått i stöpet i söndags när Odell Beckham Jr olyckligt skadade sig så allvarligt att han blir borta resten av säsongen. Vi har kollat på vad som hände den gångna veckan och vad du behöver veta inför helgen.

Veckans fantasy-hjälte

Leonard Fournette (RB) i Jaguars har fungerat som en riktig arbetshäst hela säsongen och i söndags fick både hans fantasy-ägare samt Jacksonville betalt när besten sprang för 181 yards och 2 touchdowns. Steelers hade inte en chans. Fournettes insats var värd hela 30 fantasy-poäng.

Veckans besvikelse

Det är kanske fel att klaga på en spelare som är skadad men många hade nog inte räknat med att Rob Gronkowski (TE) i Patriots helt skulle missa matchen natten till fredag med tanke på att förhandsrapporterna lät försiktigt positiva. 0 poäng på TE-positionen sabbade veckan för många fantasy-spelare. Texans försvar som fick -7 poäng har nog också förstört för många.

Veckans outsider

Jerick McKinnon (RB) i Vikings var inte den som de flesta förväntat sig skulle få ta över huvudsysslan som running back när Dalvon Cooks säsong tog slut förra veckan. Men han gjorde det med den äran. Totalt 146 yards och en touchdown gav 20 fantasy-poäng, veckans tredje bästa insats bland samtliga running backs.

Veckans waiver-fynd

Nyss nämnde McKinnon är ett givet alternativ för dig att plocka upp denna veckan. Mycket tyder på att Marlon Mack (RB) i Colts kommer att få mer och mer ansvar framöver och gjorde det riktigt bra vecka fem mot 49ers. Nelson Agholor (WR) i Eagles börjar få mer och mer förtroende av lagets quarterback Wentz och var åttonde bästa receiver i fantasy förra veckan men ägs i endast 20% av alla ESPN-ligor. Wayne Gallman (RB) i Giants som vi tipsade om förra veckan finns fortfarande kvar i många ligor, han får rimligtvis mer att göra nu med tanke på de många skadorna i Giants receiver-kår. De tight ends som vara intressanta alternativ är George Kittle i 49ers och Ed Dickson i Panthers.

Är detta första och sista gången som vi ser Ed Dickson i en fantasy-artikel eller kan han bli en pålitlig måltavla i Panthers under återstoden av säsongen? Foto av: Leon Halip/Getty Images.

Veckans dreamteam

Denna laguppställning presterade bäst i standard – ligor den gångna veckan.

Pos Spelare Lag Poäng
QB Deshaun Watson Houston Texans 35
RB Leonard Fournette Jacksonville Jaguars 30
RB Melvin Gordon Los Angeles Chargers 27
WR DeAndre Hopkins Houston Texans 23
WR A.J. Green Cincinnati Bengals 22
TE Ed Dickson Carolina Panthers 17
FLEX Jerick McKinnon Minnesota Vikings 20
D/ST Jacksonville Jaguars 26
K Harrison Butker Kansas City Chiefs 21
Totalt  221

NFL Supporter – fantasy

Samuel Wijks lag ”Team Wijk” i NFL Supporter #6 startade både Fournette, Green och Hopkins denna veckan. Då blir det riktigt bra poäng.

I den västra divisionen i ligan NFL Supporter #1 är det stenhårt just nu med fem av sex lag på samma ställning. Här gäller det att vinna sina divisionsmatcher framöver!

NFL Supporter – pickem

Vår hjälte tbaninja hade en tuff vecka och rasade på världsrankingen, ner till 45:e plats. Faktum är att ninjan endast placerade sig på 84:e plats i vår liga denna veckan. Hela åtta spelare prickade in 140 poäng denna veckan i vår liga.

NFL Supporter – eliminator

I vår eliminator-liga är det bara sju lag kvar i leken efter fem veckor. Det om något säger en hel del om hur tuff NFL är att tippa, inte ens när vi kan välja en enda säker match i veckan klarar vi oss kvar i mer än några veckor, det gäller öven undertecknad.

Följande deltagare gör upp om slutstriden.

Fantasy: Fournette krossade Steelers och allt fantasy-motstånd

Nyheter

To Top