Fantasy

Fantasy: Är okända receivers grejen nu?

Alvin Kamara #41 i Saints hade ännu en dominant fantasy-vecka. Foto: Daniel Shirey/Getty Images.

Förra veckan pratade vi om hur detta kunde bli säsongen för okända running backs. Den senaste veckan var det istället mer eller mindre okända receivers som stod ut i fantasy-sammanställningen.

Bland de fem bästa spelarna på WR-positionen den senaste veckan hittar vi förutom Mike Evans fyra ganska otippade spelare. Rookien Calvin Ridley i Falcons, Robert Woods i Rams, Jordy Nelson i Raiders och vårt waiver-tips från förra veckan; Tyler Boyd i Bengals.

Vi har i vanlig ordning tagit en titt på veckan som gått och hur ni bör förbereda er inför veckorna framöver.

Veckans fantasy-hjälte

Alvin Kamara(RB) i Saints står ut mest av alla den här veckan. Med sina 40,2 poäng så har han hela 63% fler poäng än näst bäste running back Todd Gurley. Drew Brees förtjänar också ett omnämnande som bäste QB. Han satte upp 40,5 poäng och sprang in två egna touchdowns, varav en på värsta Deshaun Watson – manér.

Eller om det nu var Falcons försvar som var dåligt?

Veckans besvikelse

Minnesota Vikings stod för veckans sämsta insats och i det laget var Stephon Diggs (WR) den största fantasy-besvikelsen. Fyra mottagningar för 17 yards i en match som borde dominerats av Vikings anfall enligt alla förhandstips. Produktionen för Vikings kom igång mot slutet av matchen, men i stort sett alla passningar gick till Diggs kollega Adam Thielen som hade en lite mer fördelaktig matchup i mitten av banan.

Veckans outsider

Calvin Ridley (WR) i Falcons är lagets tredje-receiver och maximerade fördelen av sin matchup mot Saints ganska dålige cornerback P.J. Williams, en problem position för Saints helt klart. Ridley ordnade tre touchdowns och 146 yards på sju mottagningar. Eftersom Ridley troligen fortsätter vara WR3 så kan vi nog ändå fortsätta räkna med en ganska ojämn produktion.

Ridley själv verkar dock räkna med det motsatta, han tycker att ni borde plocka upp honom i fantasy omgående.

Veckans waiver-fynd

Quarterbacks: Vad håller ni på med? Andy Dalton finns fortfarande kvar i flertalet ligor trots att vi tipsat om honom förut. De kommande fem veckorna möter han fyra försvar som ger upp massor med poäng till passnings-spelet. Rookien Baker Mayfield i Browns är nu officiellt starter för Browns och kan säkert få bättre fart på Browns anfall än vad veteranen Tyrod Taylor lyckades med. Ni som vill köpa en lott eller spelar i djupare ligor kan även kolla in rookien Josh Allen i Buffalo Bills, det han visade upp med fötterna mot ett erkänt tufft Vikings-försvar var mycket intressant ur ett fantasy-perspektiv.

Running backs: Javorius ”Buck” Allen i Ravens får passningar och carries i end zone, en drömspelare i PPR fantasy som fortfarande bara ägs i en fjärdedel av alla ligor,  ganska dåligt med tanke på att han är 12:e bästa running back hittills denna säsongen. Sony Michel i Patriots rosade inte marknaden mot Lions men det var en match som tydligt visade på Patriots ambitioner, Michel kommer få gott om chanser i ett lag som utan tvekan kommer att få ordning på anfallet. Nyheim Hines i Colts är ett intressant alternativ så länge som Marlon Mack fortsätter ha skadeproblem.

Wide receivers: Geronimo Allison tar över för Randall Cobb som nummer två i Packers, det var helgens matcher ett tydligt bevis på. Allison är bara upptagen i en tredjedel av alla ligor. Mike Williams i Chargers vinner många dueller och därmed Rivers förtroende, särskilt i red zone. Cameron Meredith i Saints är också intressant att plocka upp och ha som reserv en vecka för att se om han utvecklas till #2 i Saints, en position som inte känts helt kristallklar i ett ultraeffektivt anfall. Chris Godwin i Tampa Bay och Christian Kirk i Cardinals är också spelare värda att plockas upp. Kirks kemi tillsammans med rookie-kollegan Josh Rosen ska  bli intressant att följa.

Tight ends: Dallas Goedert i Eagles exploderade direkt när Carson Wentz tog över rodret, och Eagles spelade mycket med två tight ends på banan. Det här kan vara veckans bästa waiverfynd. Mark Andrews i Ravens får fortfarande väldigt låg volym av snaps men gjorde det mesta av det han fick mot Broncos i helgen. Plocka upp honom och lagra ett par veckor, Flacco älskar tight ends och mot mitten/slutet av säsongen kan Andrews vara Flaccos nya favorit.

Veckans Bye

Denna veckan är den första då vi har lag som har spelledigt. Följande lag har spelledigt denna veckan: Carolina Panthers och Washington.

Veckans Pick’em och övriga NFL.com – hjältar

I och med att vi nu sett tre skrälliga veckor så är det dags att kolla vilka som är topp tre i våra respektive ligor på NFL.com.

Pick’em
Efter tre veckor toppar ”Martinsa” på 420 följd av ”Connydri” på 400 och Stevens2002 på 390 att jämföra med NFL Supporters egen pick’em som skvalpar runt på futtiga 250.

Perfect Challenge
”segrueman34” har ryckt åt sig en knapp ledning med 364.64 poäng följd av ”Yuri” på 363.86 och ”Mathias72” på 362.26. Även här har NFL Supporter en mittenposition på 285.94 poäng.

Survivor
Endast 10 av 114 deltagare har full pott efter tre veckor. Många trodde på Patriots och Vikings den gångna veckan och fick sota för det. Som tur är har man tre liv i vår survivor-grupp så chansen att stå som slutsegrare finns kvar.

Veckans fantasy-lag

Denna veckan stod Drews Breez, coachat av Janne Hajdus för veckans mest imponerande insats. Med 160.3 poäng togs en säker seger i ligan NFL Supporter #4

Veckans dreamteam

Denna laguppställning presterade bäst i PPR – ligor den gångna veckan.

Pos Spelare Lag Poäng
QB Drew Brees New Orleans Saints 40.5
RB Alvin Kamara New Orleans Saints 34.0
RB Todd Gurley II Los Angeles Rams 24.6
WR Calvin Ridley Atlanta Falcons 40.5
WR Robert Woods Los Angeles Rams 33.7
TE Vance McDonald Pittsburgh Steelers 21.2
FLEX Jordy Nelson Oakland Raiders 29.3
D/ST Buffalo Bills 16.0
K Wil Lutz New Orleans Saints 15.0
Totalt 254.8
Fantasy: Är okända receivers grejen nu?

Nyheter

To Top