Fantasy

Fantasy: RB-fynd vinner fantasy

Matt Breida #22 i San Francisco 49ers har sprungit för flest yard hittills den här säsongen. Foto: Ezra Shaw/Getty Images.

En titt på statistiken efter de första två veckorna visar en mycket intressant tendens. Tre av de fem running backs med flest yards är högst oväntade spelare som draftades sent i årets fantasy-drafts, eller inte alls. Matt Breida i 49ers har flest yards, Phillip Lindsay i Broncos är trea och James Conner i Steelers är  på femte plats.

Kanske var det här säsongen då man faktiskt kunde lyckades med den omtalade ”No RB” – strategin när många istället gick all in på running backs i draftens tidiga rundor.

Vi har i vanlig ordning tagit en titt på veckan som gått och hur ni bör förbereda er inför veckorna framöver.

Veckans fantasy-hjälte

Steelers har inte rosat marknaden i början av säsongen men här i fantasy-världen ger vi tummen upp till Ben Roethlisberger (QB) i Steelers. Big Ben skickade upp hela 39 fantasy-poäng trots att hans lag förlorade mot Chiefs och Patrick Mahomes (QB). Mahomes var tätt efter med 38.8 poäng tack vare sex (6!) touchdown-passningar. Alla Mahomes-ägare sitter på en riktig vinnare just nu eftersom han säkerligen togs i de sena rundorna i er fantasy-draft. Stefon Diggs (WR) i Vikings förtjänar ett omnämnande eftersom hans nio mottagningar för 128 yards och två touchdowns gav hela 35.9 poäng i gastkramaren mot Packers.

Veckans besvikelse

Kenny Stills (WR) i Dolphins trodde vi på inför säsongen och med en stark första vecka var det en klar besvikelse att produktionen stannade av helt. Stills hade tre bättre receivers enbart i Dolphins. Vi hoppas att det var resultat av en tuff matchup mot Jets, vilken ledde till att Ryan Tannehill spridde passningarna på ganska många olika måltavlor.

Veckans outsider

Blake Bortles (QB) i Jaguars visade att vi nog får ta honom på allvar. Fjärde bästa QB i fantasy denna veckan mot den defensive mästarcoachen Bill Belichick. Få lag äger honom i fantasy, det är nog dags att plocka upp honom nu. Även Ryan Fitzpatrick (QB) i Buccaneers är tillgänglig i många ligor trots att han var bäst förra veckan och är bäst totalt efter två veckors spel. Jesse James (TE) i Steelers var också en stor överraskning som veckans näst bästa Tight End, ett tecken på ökande produktion eller att man kan se många Tight Ends som lyckas mot Chiefs försvar?

Ryan Fitzpatrick betonade vikten av att vara ödmjuk efter helgens seger mot Eagles.

Veckans waiver-fynd

Quarterbacks: Förutom de två nyss nämnda överraskningarna så är Andy Dalton ett riktigt intressant alternativ. Bengals-quarterbacken sköter ett riktigt effektivt anfall och det finns anledning att tro att passnings-volymen ökar när Giovanni Bernard tar över RB-uppgiften för en skadad Joe Mixon.

Running backs: Nyss nämnde Giovanni Bernard brukar axla en ökad arbetsbörda med glans, och är särskilt intressant i PPR. Matt Breida i 49ers toppar ligan när det gäller yards på marken just nu och finns tillgänglig i många ligor. Ito Smith i Falcons är ett bra alternativ om man tror att DeVonta Freemans skada kan hålla honom borta från spel även denna helgen.

Wide receivers: En av anledningarna att Browns kände sig bekväma med att byta bort Josh Gordon är Antonio Callaway. Han har snabbt fått förtroendet av både coacher och Tyrod Taylor och var den dom gick till när dom kvitterade matchen mot Saints med bara ett par minuter kvar. Tyler Boyd i Bengals är ett riktigt fynd, han ser ut som en klar WR2 i Bengals väloljade anfall.

Tight ends: Vi ser en blivande stjärna på positionen i O.J. Howard, Buccaneers bjässe som stod för nästan 100 yards och en touchdown mot ett ofta bra Eagles-försvar. Jesse James i Steelers har vi redan pratat om, han kan vara värd att plocka upp nu.

Veckans fantasy-lag

Denna veckan stod Droppin’ Dimers, coachat av Andreas Norinder för veckans fräckaste insats. Med 197.8 poäng togs en säker seger i ligan NFL Supporter #2 av Dimers som faktiskt åkte på en förlust med samma gäng förra veckan.

Veckans dreamteam

Denna laguppställning presterade bäst i PPR – ligor den gångna veckan.

Pos Spelare Lag Poäng
QB Ben Roethlisberger Pittsburgh Steelers 39.0
RB Todd Gurley II Los Angeles Rams 32.3
RB Melvin Gordon Los Angeles Chargers 30.6
WR Stefon Diggs Minnesota Vikings 35.9
WR Adam Thielen Minnesota Vikings 31.1
TE Travis Kelce Kansas City Chiefs 29.9
FLEX JuJu Smith-Schuster Pittsburgh Steelers 31.1
D/ST Chicago Bears 19.0
K Mason Crosby Green Bay Packers 18.0
Totalt 266.9
Fantasy: RB-fynd vinner fantasy

Nyheter

To Top