Analyser

Vecka 3: Rekordslakt och vikingar under isen

Josh Allen #17 i Buffalo Bills imiterar en apa efter matchens första touchdown. Foto: Hannah Foslien/Getty Images.

Den offensiva inledningen av säsongen fortsätter med en riktig shootout i Atlanta som helgens största poängmaskin. Även i Kansas City och Los Angeles såg vi gott om poäng. I AFC South gnetades det dock på.

Nya rekord
Patrick Mahomes i Chiefs har passerat Tom Brady och Peytong Manning för flest touchdowns på de 3 första matcherna av en säsong. Han har nu rekordet med 13. Om sisådär 14-15 år kanske Mahomes kan komma ikapp Drew Brees som under söndagen satte nytt rekord för antal lyckade passningar under karriären, han passerade Brett Favre som hade 6300. Brees passar oftast till Michael Thomas som även han satt ett nytt rekord, ingen har tidigare tagit emot 38 passningar under säsongens första 3 matcher. Även Colts kicker Adam Vinatieri gjorde ett avtryck i rekord-helgen med sitt 565:e field goal.

Veckans Hat-trick
Den väntade poängfesten mellan Atlanta och New Orleans blev precis så jämn och spännande som man kunnat hoppats på. 37 lika vid full tid efter åtta TD:s och bara nio felpassningar och noll turnovers. I övertiden stod Saints för en 7 minuters drive där QB Brees slutligen själv avgjorde till bortalagets fördel med sin andra rush-TD för dagen. Men även om förlusten sved kommer nog Atlantas WR-rookie Calvin Ridley förr eller senare se tillbaka på matchen med goda minnen. Den talangfulle spelaren från Alabama, som hade en liknande karriär i College som sin mentor i Atlanta, Julio Jones, var ett stort utropstecken med sju mottagningar för 146 yards och tre TD:s i sina stora breakout-match. Ingen WR-rookie har haft tre TD:s i en match sedan Odell Beckham hade det 2014.

Veckans comeback
Eagles tog emot Colts i ett dyngsurt Philadelphia. Carson Wentz som gjorde comeback efter fjolårets knäskada tog initiativet direkt och marscherade raka vägen för en touchdown. Många Eaglesfans tänkte att frälsaren var tillbaka. Han såg stark och beslutsam ut matchen igenom och rörde sig obehindrat i fickan. Så nog är han tillbaka allt. Men det fanns en del rost kvar. Med en riktigt dåligt interception från Wentz och en fumble bjöd man in Colts i matchen. Det var många flaggor matchen igenom. I slutet av matchen hjälpte flaggorna till när Wentz drev för lagets andra touchdown och man får nog säga att det var välbehövligt för att lyckas. Med ett starkt stopp av försvaret på egna 4 yards linjen lyckades Eagles till slut försvara segern även om det satt hårt inne. Det saknas lite tajming för Wentz men med nio månader skadefrånvaro är det inte konstigt om det fanns lite rost kvar, Eagles-fansen får hoppas att han skakade av sig det mesta under söndagen.

Veckans överraskningar
Två solklara favoriter förlorade mot lag som ännu inte tagit någon seger innan helgens omgång.
Patriots dominerades totalt av Detroit Lions på båda sidor av bollen och segern var egentligen aldrig hotad trots en kraftsamling av Brady & Co i mitten av matchen. Kerryon Johnson bröt äntligen Lions sorgliga svit av matcher utan en rusher som springer för över 100 yards och ordnade en mängd first downs under tiden. Ett genombrott!

I Minneapolis var Minnesota Vikings favoriter att vinna hemma mot slagpåsen Buffalo Bills med minst 16 poäng. I halvtid var ledningen 27-0, till Bills! Vikings offensiva linje hade inget att sätta emot Bills defensiva dito och Bills rookie-quarterback Josh Allen drog nytta av de gynnsamma situationerna som han regelbundet befann sig i. Allen sprang in två egna touchdowns och passade för ytterligare en. Vikings lärde sig förhoppningsvis att inte underskatta motståndet fortsättningsvis.

Josh Allen spelade riktigt bra och en aning riskfyllt mot Vikings.

Tre’Davious White firade naturligtvis på Kirk Cousins – manér efter matchen.

Veckans gravöl
Alla 49ers fans satte sin IPA i halsen när Kansas City Chiefs först tog ledningen med 35-7 i halvtid och man sedan fick se frälsaren Jimmy Garoppolo utgå med en befarad knäskada. Det verkar tyvärr som att vi är på väg att skapa vår egen curse med NFL-guiden, där den enda av de fyra senaste årens omslagspojkar som undvikit skada är Tom Brady.

Veckans Derby
Los Angeles Rams gjorde processen kort med Chargers från samma stad i en match som återigen dikterades av Rams anfall. Denna gången var Robert Woods favorit-måltavlan för Jared Goff med 104 yards och två touchdowns på 10 mottagningar. Det hjälpte inte Chargers att dom satte sig i en besvärlig sits med en blockad punt som Rams gjorde touchdown på.

Veckans trickspel
Oakland Raiders hade återigen kopplat greppet om sina motståndare när man fick benen bortslagna under sig på ett makalöst sätt. Dolphins trick-spel gav laget en ledning som man kunde hålla matchen ut.

Veckans gnetare
Tennessee Titans har haft stora problem med skador och för andra helgen i rad tvingades man starta utan sin quarterback Marcus Mariots, som rejäla underdogs. Jaguars som imponerade mot Patriots förra helgen stod för motståndet och hade naturligtvis även fördelen av hemmaplan. Trots att ingen av Titans spelare tog emot passningar för över 34 yards så vann dom ändå matchen med 9-6. En fjäder i hatten för lagets nye huvudtränare Mike Vrabel.

Veckans bottengäng
Raiders (förlust mot Dolphins), Cardinals (förlust mot Bears) och Texans (förlust mot Giants) är de enda lagen med idel förluster just nu.

Veckans resultat
Samtliga resultat från veckans matcher hittar du här.

Vecka 3: Rekordslakt och vikingar under isen

Nyheter

To Top