Analyser

Listan: Fem bästa QB:s just nu

Jonathan Ferrey/Getty Images

QB är som bekant den viktigaste positionen i ett NFL-lag och rankningar över vem som egentligen är bäst haglar. Här kommer en till, min högst personliga topp fem över NFL:s bästa QB:s – just nu!

Vi är halvvägs in i säsongen, åtminstone för lagen som inte haft sin spellediga vecka ännu, och det har varit både överraskningar och besvikelser på QB-positionen. Den här korta listan rankar mina fem bästa QB:s just nu, och jag kan garantera att om jag skulle förutspått listan i augusti hade den sett ordentligt annorlunda ut. Carr, Newton och Winston är kanske de största besvikelserna i min bok, men desto roligare då att se att Watson och stundtals Trubisky har varit över förväntan.

I övrigt på QB-sidan ser jag fram emot att äntligen få se vad Jimmy Garoppolo kan göra som starter efter att ha gått i Belichick-skolan i tre år. Något borde han snappat upp från tränarstaben och Tom Brady, och han hjälpte faktiskt laget att vinna Super Bowl förra året när han inledde säsongen under Bradys avstängning. Tror han startar i vecka 10, hemma mot Giants.

Men åter till listan, tanken är att den ska kunna användas i tänket – vem vill jag allra helst ha som starter i mitt lag baserat på vart vi är just nu. Den baseras inte på förra säsongen eller förra årtiondet, den tar avstamp i vecka 8 2017.

Min etta just nu är Russell Wilson. Han får priset för sin förmåga att förlänga spel och hitta mottagare bakom en offensiv linje som är allt annat än bra. Han är fortfarande att reellt hot i springspelet och hans djupa passningar är lika starka som hans självförtroende att vända matcher och spela enligt devisen att det aldrig är över förrän slutsignalen går. Den som vill ha Wilson-highlights kan kolla in senaste matchen mot Texans som var en galen match med allt vad man vill ha av en NFL-match. I den stod Wilson för sin 23:e comebackseger i fjärde kvarten eller övertid, mäkta imponerande. När Wilson är het är det få som matchar hans kreativitet, skicklighet och vinnarskalle – ”Dangeruss” är glödhet just nu.

Wilson har spelat bättre och bättre trots en skakig offensiv linje. Blir en ny resa till Super Bowl tro?

 

Tvåa på listan är Tom Brady, 40-åringen spelar som aldrig förr med en bra mycket mindre spektakulär receiverkår än många lag och utan en tydlig stjärna i springspelet. Att spela med, på pappret mediokra spelare, har länge varit Patriots motto, men utan Brady hade hela dynastin rasat för länge sedan. När dessutom försvaret i år har vacklat lite krävs än mer av Brady, och han levererar fortfarande absolut världsklass.

Gamlingen Tom Brady lackar ur över att bara vara nummer två på listan. Foto: Jim Rogash/Getty Images.

 

Nummer tre är Carson Wentz. North Dakota-QB:n blommar ut i Eagles och går från klarhet till klarhet med spektakulära spel, en hårdhet få andraårsspelare har och en ypperlig förmåga att krångla sig ur fallerande passningsfickor.

Någonstans mellan två försvarare hittar du ofta Wentz och det är delvis hans förmåga att slingra sig ur sådana situationer som ger honom tredjeplatsen på listan.

 

Fyra är Alex Smith. Han hade varit etta på listan för två tre veckor sedan men två förluster och en ganska slarvig insats i MNF senast gör att stabile Smith är fyra. Han har dock fortfarande högst QB-rating av de fem på listan med 115,4, strax före Brady.

Smith slarvade bort sina chanser att vara nummer ett just nu. Foto: Ezra Shaw/Getty Images.

 

Femteplatsen går till Deshaun Watson som lyft ett Texans som plötsligt blivit roligt att kolla på igen och som inte längre främst hotar med sin defensiv efter skador även om Clowney är ett odjur att möta. Watson är makalöst orädd i sin nya hemmamiljö och med i snacket för årets rookie med över 30 poäng i alla sina starter.

Nej Deshaun – du är inte nummer ett ännu, men du kan bli.

 

Hur ser din lista ut, vem är bäst just nu om du får bestämma?

 

Nyheter

To Top