College

Bulldogs, Buckeyes, Huskies eller Sooners, vilka vinner egentligen?

Vi står inför en härlig november när det kommer till college. Det känns nästan lite vemodigt att det som ju precis drog igång redan börjar summeras. I tisdags kom den första slutspelsrankingen ut och i topp hittar vi två obesegrade SEC-skolor, Georgia och Alabama. Bakom, med en förlust var, finns Notre Dame utan konferens och Clemson från ACC.

Varken BigTen, Big12 eller Pac12 med ett lag i slutspelet just nu, men mycket kommer att ändras. Från Big12 hittar du Oklahoma som nummer 5, TCU nummer 8 och Oklahoma State nummer 11. BigTen har Ohio State och Penn State som nummer 6 och 7 och ett obesegrat Wisconsin som nummer 9. Pac 12 har väl egentligen bara Washington med i matchen som nummer 12 och utanför de fem stora konferenserna hittar vi UCF som nummer 18 och Memphis som nummer 23.

Vi tar en snabb titt på de fem stora konferenserna med bara 4-5 matcher kvar.

 

ACC

Atlantic

 1. NC State 4-0 (6-2)
 2. Clemson 5-1 (7-1)

Här står det mellan två skolor. Clemson är just nu högre rankade men NC State är fortfarande förlustfria i ACC. Nu på lördag möts de båda i Raleigh, NC och vinnaren av den matchen har verkligen halva inne i konferensfinalen.

Coastal

 1. Miami (FL) 5-0 (7-0)
 2. Virginia Tech 3-1 (7-1)

Samma scenario här. Miami utan förlust och Virginia Tech med en ensam förlust gör upp om det. Även dessa två lag möts i helgen med Miami som hemmalag.

Vi tippar finalen: Clemson mot Virginia Tech

 

Big12

 1. Iowa State 4-1 (6-2)
 2. TCU 4-1 (7-1)
 3. Oklahoma 4-1 (7-1)
 4. Oklahoma State 4-1 (7-1)

Överraskningslaget Iowa State leder Big12 efter att ha besegrat både TCU och Oklahoma, förlusten inom divisionen kom mot Texas som mer eller mindre är borta från racet. TCU och Oklahoma har som sagt sin förlust mot just Iowa State som enda snedsteg. Oklahoma möter i helgen Oklahoma State och TCU tar sig an Texas. Veckan efter möts de båda. Oklahoma State har en förlust mot TCU och möter Oklahoma i helgen. Veckan efter möter man Iowa State.

Vi tippar finalen: Oklahoma mot Iowa State

 

BigTen

East

 1. Ohio State 5-0 (7-1)
 2. Penn State 4-1 (7-1)
 3. Michigan State 4-1 (7-2)

Efter Ohio State’s seger förra helgen toppar man divisionen och har det i egna händer. Man har både Michigan och Michigan State kvar att möta som kan utmana. Penn State måste hoppas att Ohio State förlorar och samtidigt besegra Michigan State i helgen. Michigan State har även dom allt i egna händer då man har både Ohio State och Penn State kvar att möta.

West

 1. Wisconsin 5-0 (8-0)

Tråkiga West med ett i stort sett redan klart Wisconsin i år igen. Northwestern och Nebraska har visserligen en teoretisk chans med två förluster var men då Wisconsin besegrat både krävs det att Wisconsin förlorar tre av de fyra kvarvarande matcherna och att Northwestern eller Nebraska vinner rubbet. Det kommer inte att hända.

Vi tippar finalen: Ohio State mot Wisconsin

 

Pac12

North

 1. Stanford 5-1 (7-2)
 2. Washington 4-1 (7-1)
 3. Washington State 4-2 (7-2)

Stanford och Washington delar egentligen på förstaplatsen med Washington bakom då man hare n match mindre spelad i Pac. Stanford har till helgen Washington State borta och helgen efter Washington hemma som kommer avgöra. Washington möter i helgen Oregon hemma innan man reser ner och möter Stanford. Man avslutar säsongen hemma mot Washington State. Washington State möter som sagt Stanford hemma i helgen och Washington borta i sista, där i mellan möter man Utah borta.

South

 1. USC 5-1 (7-2)
 2. Arizona 4-1 (6-2)
 3. Arizona State 3-2 (4-4)

USC och Arizona favorite i söder. USC vann senast mot Arizona State och möter till helgen Arizona hemma som känns direkt avgörande. Arizona mot USC i helgen, som sagt, sen blir det två Oregon-skolor från norr innan man avslutar borta mot Arizona State. Arizona State förlorade mot USC och måste vinna resten och samtidigt hoppas att Arizona kan besegra USC nu till helgen.

Vi tippar finalen: USC mot Washington

 

SEC

West

 1. Alabama 5-0 (8-0)
 2. Auburn 4-1 (6-2)
 3. LSU 3-1 (6-2)

Alabama solklar favorit. Möter LSU i helgen och vinner man den kan man räkna bort LSU. Spelar Iron Bowl borta mot Auburn sista helgen som kan bli direkt avgörande. Auburn har två tuffa matcher på tur, borta mot Texas A&M och sen hemma mot Georgia. LSU måste vinna resten och till att börja med besegra Alabama på bortaplan i helgen.

East

 1. Georgia 5-0 (8-0)
 2. South Carolina 4-2 (6-2)
 3. Kentucky 3-2 (6-2)

Ettan I landet, Georgia, är än mer favorit än Alabama. Har både SC och Kentucky bakom kvar att möta samt en tuff bortamatch mot Auburn, 2 av 3 segrar räcker. South Carolina och Kentucky måste hoppas på att Georgia helt tappar det. Båda lagen möter Georgia och måste vinna den plus resten. SC har Clemson i sista och Kentucky som besegrade South Carolina har Louisville i sista.

Vi tippar finalen: Alabama mot Georgia

Nyheter

To Top