Prospect

Daviyon Nixon (DL, Iowa), NFL Draft 2021

Daviyon Nixon

DL, Iowa

Uppdaterad: 2021-05-01 20:39

Draftad av: Carolina Panthers (Runda: 5, Plats: 158)

Genomsnittligt betyg: 78 (4)

Vikt: 138 kg
Längd: 192 cmMattias omdöme (80): Kraftfull tackle med långa armar som är väldigt aktiv på linjen och spelar med låg tyngdpunkt. Är svår att få händerna på. Använder sin kropp på ett väldigt bra sätt och fastnar sällan på blocks. Har kanske ingen unik explosivitet men skapar kaos med en stark överkropp och stör fickan även om han inte lär vara den som producerar många sacks. Smidiga fötter och ändå en atlet på positionen. Jag gillar hans energi. Ser i första hand en 4-3 tackle med one gap-ansvar. Bra spelare helt klart, men kanske inget toppval för mig då jag inte såg en särskilt dominant spelare, även om han är bra.

Lasses omdöme (83): Inte bara offensiva linjespelare från Iowa. Hawkeyes d-line var riktigt bra i år och bäst av alla var Nixon i mitten. Produktiv med väldigt fina nummer för att spela på insidan. Kortfattat hade Nixon en bra nära perfekt 2020 där han var ett ständigt hot med press på QB när det önskades och pluggade igen sitt hål när det skulle springas emot honom. Attackerar med naturlig rå styrka och ser helt galet stark ut. Kontrollera som sagt sina gaps fint emot spring men ser som bäst ut när han blixtsnabbt reagerar på snap och tar sig igenom sina motståndare för att få tag i QB:en. Just hans kombination av kvickhet och styrka gör honom till ett väldigt intressant namn i draften och skulle passa perfekt i 3-teknik i NFL. En atlet med bra storlek, långa armar och otäckt tryck med sina händer i sin första kontakt. Bara ett år som startspelare och har fortfarande mycket att lära när det kommer till teknik och taktik

Magnus omdöme (75): En spelare som verkligen tjänade på att säsongen 2020 blev av. En explosiv tackle som dominerar på insidan när han attackerar gaps och har potentialen att bli en riktigt obehaglig typ att hantera. Stark och solid kroppsbyggnad med en atletisk touch, men lite liten. Har starka och drivande ben som kompletterar styrkan i överkroppen väl. Vinner ofta med sitt första steg, explosiv och rapp. Både mot spring och pass är han farlig om han vinner direkt och förstör spelet, kvickheten finns i sidled för att undvika blockar och ta sig förbi. Mot spring har han lite mer problem när rushen går i hans riktning. Har som nämnts potentialen att bli en riktigt giftig spelare när det gäller både passrush från insidan och att förstöra springspelen. Kombinationen av lite kort i rocken och inte elit armstyrka gör att han kan bli lite instängd, kommer behöva blir starkare i överkroppen för att trycka undan blockare och skapa sin väg till spel.

Richards omdöme (74): Stark DT som är tålmodig mot spring, i position att tackla. Ser bollen och läser spelet bra, goda instinkter att reagera på vad O-line gör. Sällan ur position. Många gånger avvaktande ur stance. Skulle vilja se mer aggressiv roll. God teknik vid rush, använder händer och ser till att han är i balans och position. Har ingen vidare effekt om han inte lär sig kunna plugga spring medan hans samtidigt är ett rushande hot. Kan inte vänta tills han ser exakt vad som händer innan han rushar, då hinner han aldrig dit. Stabil spelare med atletiskt löfte att bli väldigt bra.

Highlights

Matchvideo

Daviyon Nixon (DL, Iowa), NFL Draft 2021

Nyheter

To Top