Analyser

Skrällsöndag i NFL – Recap v.13

Veckan inleddes med skräll då Cowboys slog Saints. Trenden höll i sig och flera favoriter föll mot svagare motstånd på sändagen. Sent på kvällen kom också den stora nyheten att Packers sparkade tränaren Mike McCarthy.

Colts explosiva anfall gick in i väggen
Indianapolis Colts hade kört över lag på löpande band den senaste tiden. Många trodde att det skulle fortsätta mot rivalerna Jaguars. Men Andrew Luck och Colts lyckades inte göra en enda poäng och förlorade med 0-6 i en poängsnål fajt. Jaguars pressade Luck hela matchen och markeringen var tät över hela banan. Colts valde också att spela på fjärde down vid tre tillfällen, och misslyckades alla gånger. Förlusten kan bli kostsam för Indianapolis som nu är 6-6.

Bears föll på övertid
Det såg ut som att det var avgjort på förhand. Men New York Giants tvålade dit ett Chicago Bears som spelade reserven Chase Daniels som quarterback. Det var läckra mottagningar, trickspel, övertid och hela faderullan. Tarik Cohen gjorde allt han kunde för Bears med 186 yards från scrimmage och en TD-pass som tog matchen till övertid men det räckte inte till. I Giants klev superstjärnorna fram, Saquon Barkley producerade som vanligt och Odell Beckham Jr stod för flera fina spel. Linebackern Alec Ogletree fångade två interceptions. Giants special teams drog sitt strå till stacken och omöjliggjorde en vändning genom att trycka ned bollen på Giants 2-yardslinje med två minuter kvar.

Packers i ett mörkt hål
Green Bay Packers gräver bara ned sig djupare och djupare. Det fick tränaren Mike McCarthy känna på. Den här helgen förlorade man mot Cardinals, ett av ligans absolut sämsta lag, inför buande fans på Lambeau Field. McCarthy fick foten direkt efter matchen. Det var längesedan det var så här dystert för den framgångsrika organisationen. Det är tur att man har Aaron Rodgers. Joe Philbin tar över rodret tillsvidare.

Panthers förlorade fjärde raka
Carolina Panthers satt i förarsätet för två veckor sedan. Nu är det en annan melodi. Efter en jämn förlust mot Seahawks åkte man nu på en riktig snyting då Buccaneers stod för motståndet. Det blev lagets fjärde raka torsk. Det var en match som Panthers bara skulle vinna men Newton gjorde sin sämsta match i år och kastade hela fyra interceptions mot ett av ligans sämsta passförsvar. Jameis Winston spelade å andra sidan en clean match och den unga receivern Chris Godwin klev fram för Bucs. Andrew Adams fångade osannolikt nog tre interceptions i matchen.

För andra gick det enklare
Det var ju inte riktigt jämnt överallt. Houston Texans vann enkelt mot Cleveland Browns efter en fin match från Deshaun Watson och total dominans av den defensiva linjen med J.J Watt och Clowney i spetsen. Seattle Seahawks vann bekvämt hemma mot ett stukat San Francisco 49ers. New England Patriots hade rätt stor marginal mot Minnesota Vikings efter en stabil match från hela laget. Dalvin Cook sprang bollen mycket effektivt men Cousins två interceptions hjälpte inte.

Kvar i jakten
Även om många av de bättre lagen förlorade var det några som gjorde sitt jobb och stärkte sin position i jakten på en wild card-plats. Dolphins, Ravens, Titans och Broncos vann, även om vissa fick jobba lite för resultatet.

Rysare på natten
En av söndagens bästa matcher spelades nattetid. Pittsburgh Steelers gästades av Los Angeles Chargers i en toppstrid inom AFC. Antonio Brown gjorde en stormatch men Big Ben var lite off med både missade kast och en rätt sunkig interception. Keenan Allen gjorde det mesta av sina absurda 19 targets (!) och fångade 14 passningar för 148 yards och en touchdown. Chargers är fast bestämda att de inte är samma gamla gäng som sumpar matcher. De gjorde 26 poäng i andra halvlek, varav en punt return-TD, och avslutade matchen med en lång drive för ett avgörande field goal. Chargers sitter bekvämt på nio vinster, är det i år de går långt i slutspelet?

Noterbara prestationer
Aaron Donald, DT i Rams, lade till två sacks på kontot och har nu registrerat 16.5 sacks den här säsongen. Han är otrolig. Bills rookie-QB Josh Allen har varit ojämn med armen, men han levererar med benen. Den här veckan sprang han nio gånger för 135 yards. 49ers rookie-receiver Dante Pettis var tillbaka i sin hemstat för att möta Seahawks. De förlorade matchen, men Pettis imponerade med 129 yards och tvo touchdowns. Även unga lagkamraten DeForest Buckner fortsätter spela bra, nu uppe på nio sacks. Vi kan väl också nämna hela Ravens försvar som höll Matt Ryan och Falcons explosiva anfall till 131 passyards. Seahawks linebacker Bobby Wagner dödade matchen mot 49ers med en 98 yards interception-TD efter en match där han var överallt hela kvällen.

Skrällsöndag i NFL – Recap v.13

Nyheter

To Top