Analyser

Mahomes och Brees fortsätter MVP – kampen. Detta hände vecka 14

Är Amari Cooper i Dallas Cowboys tidernas bästa trade? Foto: Richard Rodriguez/Getty Images.

Söndagen vecka 14 bjöd på några fantastiska avslutningar som alla hade betydelse för slutspelet. Det kryddades med några nya rekord och några fantastiska rookie-insatser för att skapa en härlig anrättning

Vinst mot Patriots som vanligt för delfinerna
Miami Dolphins har vunnit hemma mot Patriots fem av de sex senaste försöken i och med söndagens vinst. Med Rob Gronkowski tillbaka i bra form för Patriots var anfallet riktigt effektivt men Dolphins kämpade med näbbar och klor och höll sig kvar i matchen. När Patriots sparkade av efter ett field goal som innebar ledning med 33-28 var det bara ett mirakel som kunde rädda Dolphins.

Frank Gore sprang för 92 yards på 12 försök och den evigt unge running backen är nu femma i totalt antal yards (inklusive passningar), han petade ner legenden LaDainian Tomlinson ett pinnhål.


Chiefs kopplar greppet om AFC

Baltimore Ravens bjöd Kansas City Chiefs på riktigt bra motstånd och stoppade hemmalagets offensiv väldigt effektivt under första halvan av anda halvlek. Med drygt fyra minuter kvar av matchen kopplade Ravens greppet med en touchdowns ledning, men Pat Mahomes  gick inte att stoppa för alltid. På fjärde försöket med nio yards kvar bjöd han på spelet nedan under den drive där Chiefs kvitterade. Chiefs vann nästan matchen under full tid på grund av en fumble från Lamar Jackson men missade sitt field goal. Under övertiden satte man det däremot och när Ravens tvingades sätta in RG3 som quarterback kunde man inte komma tillbaka. Chiefs leder AFC med Chargers en seger bakom, på torsdag möts dom för att avgöra vem som ska vinna divisionen.


Försvarbar insats av Bears

I en match med sju interceptions var det bara självklart att matchens enda touchdown kom från Bears när som satt fyra defensiva linjemän på planen och passade till en offensiv linjeman. Bears vann matchen med 15-6. med Det här var Sean McVays första match som huvudtränare för Los Angeles Rams där laget inte lyckades göra en touchdown. Bears har nu 25 interceptions under säsongen, mer än de hade totalt under sina tre föregående säsonger. Kyle Fuller står själv för sju av lagets interceptions.


Är Amari Cooper tidernas bästa trade?

Cowboys fick mycket kritik för priset dom betalade för Amari Cooper när dom trejdade till sig honom från Raiders tidigare under säsongen. 217 yards och tre touchdowns på 10 mottagningar från Cooper mot Eagles täppte nog igen truten på de flesta, inklusive undertecknad. Cowboys utnyttjade verkligen Eagles försvagade secondary, det var länge sedan man såg Dak Prescott passa 54 gånger under en match. Cowboys vann med 29-23 och har kopplat greppet om NFC East med två segrar fler än just Eagles.


Baker lägger Cleveland för sina fötter

Efter år efter år med misär börjar fans av Cleveland Browns hoppas. Mycket talar för att de har hittat sin Messias, som kan ge folket (fansen) sin tro tillbaka. 18 av 22 passningar satte Baker, men bara en av dom för touchdown. Men vilken touchdown det var! Panthers har förlorat fem raka matcher men har trots det en teoretisk slutspelschans kvar.


Saints vinner NFC South för andra året i rad

Det har aldrig hänt förut, men redan vecka 14 har Saints försäkrat sig om segern i NFC south för andra året i rad. Man inledde svagt mot ett inspirerat Tampa Bay Buccaneers, men när Taysom Hill blockerade en punt i mitten av tredje quartern så vände det för Saints som gjorde touchdown på de tre efterföljande bollinnehaven. Saints är 11-2 och toppar nu även NFC tack vare sin seger mot Rams tidigare under säsongen.


Varför pratar ingen om Leonard?

Darius Leonard i Indianapolis Colts håller i smyg på att samla ihop till titeln ”defensive rookie of the year”. Med ännu en fantastisk insats var han en starkt bidragande orsak till att man stängde ner Texans springspel men han hade även en sack och bröt en passning mot DeAndre Hopkins i end zone. Deshaun Watson var väldigt oprecis med sina passningar. Andrew Luck var det motsatta, han passade för 399 yards varav 199 av dom till TY Hilton. Texans har fortfarande greppet om divisionen med två segrars marginal.


Offensive rookie of the year är klar 

Ingen kan slå Saquon Barkley i racet mot offensive rookie of the year – titeln. Med totalt 197 yards  och en magisk touchdown mot ett vanligtvis bra Washington – försvar var han ett ständigt hot som öppnade upp för passnings-spelet där Eli Manning tilläts vara effektiv. Matchen var aldrig spännande, delvis på grund av att Mark Sanchez (som tydligen är bättre än Kaepernick) hade en passer rating på 0. San Diego Fleets QB Josh Johnson kom in och gjorde ett klart bättre jobb och startar troligen för Washington nästa vecka.


Darnold van rookie – mötet

Sam Darnold avslutade matchen mot Bills och kompisen Josh Allen med en riktigt vass 2-minuters drive som gav laget segern med 27-23. Matchen dominerades inledningsvis av Bills men Jets lyckades sätta sig i några bra situationer som man kunde konvertera till poäng. Matchen präglades av några rookie – misstag av både Darnold och Josh Allen som fortfarande vill lite för mycket. Josh Allen visar mest med sina fötter, han sprang för 101 yards i matchen och har sprungit för 488 yards under säsongen, 10 yards mer än LeSean McCoy som gick av planen med skada tidigt i denna matchen. Darnold såg utan tvekan bäst ut av rookie – quarterbackarna i detta mötet.


Packers studsade tillbaka

Green Bay Packers studsade tillbaka efter en bedrövlig period som slutade med att man sparkade sin huvudtränare Mike McCarthy. Den tillfällige ersättaren Joe Philbin stärkte dock inte sitt anseende när han kastade två röda flaggor för att utmana domslut i matchens första minuter och förlorade båda. Tur för Philbin att hade sina båda Aaron – Rodgers och Jones – som ordnade tre touchdowns. Packers vann ”Disappointment Bowl” med 34-20 efter att ha släppt till 13 sena poäng.


Steelers med ännu en besvikelse
Pittsburgh Steelers har gjort det till en konstform; att förlora matcher som de flesta tror att laget kommer vinna komfortabelt. Mot Raiders kunde försvaret inte riktigt hålla emot när det gällde som mest. Raiders tog ledningen med tre poäng med endast 25 sekunder kvar. Eftersom det var en sån dag så lyckades såklart Steelers ändå sätta sig i position att kvittera med lite magi av Juju Smith Schuster. Men är det förutbestämt att man ska förlora så…


Bengals backups bekymrade Bolts

Los Angeles Chargers var favoriter med mer än 15 poäng mot Bengals. Trots att de sistnämnda tappat flera offensiva nyckelspelare under säsongen och har ligans kanske sämsta försvar så var det en match som var jämn ända fram till slutet. Bengals kunde kvitterat till 23-23 med knappt två minuter kvar att spela men missade sin 2-poängs-konvertering och sin onside kick. Strax därefter kunde Badgley sparka in tre nya poäng för Chargers och säkra segern. Badgley avlutade också den första halvleken med ett field goal, den gången från hela 59 yards.


Lions vann helgens mest ointressanta match
Matthew Stafford visade att han var lite mer rutinerad än Josh Rosen i Arizona Cardinals och Lions vann rättvist efter en starkare andra halvlek. Det finns inte mycket mer att skriva om detta mötet än slutresultatet, 17-3 till Lions.


Söndagens rekordhållare

Trots förlusten så skrev Tom Brady in sig i rekordböckerna ännu en gång. Han har nu passat för 582 touchdowns i karriären, ett rekord som tidigare innehades av Peyton Manning. En annan quarterback med ett uppseendeväckande rekord är Aaron Rodgers som nu kastat 368 passningar i rad utan en interception. Han har bara kastat en interception hittills under säsongen.

Seahawks och Vikings avslutar vecka 14 i natt. Omgångens samtliga resultat hittar du här.

Mahomes och Brees fortsätter MVP – kampen. Detta hände vecka 14

Nyheter

To Top