Analyser

Redaktionen tycker till – ” Han kommer spela slutspel, Packers kommer inte göra det”

Vad hände förra veckan? Varför är Saints så bra? Ska vi fästa någon som helst vikt vid Pro Bowl? Är Martellus Bennet en lite småful fisk? Redaktionen har fått tycka till.

Vad tar du med dig från veckan som gick?

Daniel Croona: Mörker. Ett lovande Buffalo Bills är på väg dit igen efter två utskåpningar. Man får hoppas att Peterman-kometen kan komma och göra allt ljust och fint igen.

Richard Olsson: Vikten av en kompetent tackle blev onekligen fokus i matchen mellan Falcons och Dallas. Adrian Clayborn hade sex sacks mot Chaz Green och Dallas var ett helt annat lag med startande LT Tyron Smith skadad.

Magnus Ornhammar: Saints fortsätter dominera och Chargers fortsätter förbluffa med den märkliga förlusten mot Jaguars. Det blir också allt tydligare att NFC kryllar av starka lag, AFC gör det inte.

Per Fogelin: Jag trodde att stormatchen mellan Saints – Bills skulle bli lie jämnare, men Brees o Co imponerar. (Precis som Richard lyfte fram i veckans krönika).

Magnus Adolfsson: Adrian Clayborns 6 sacks är ju helt vansinnigt. Annars måste man ju imponeras av Saints och Rams framfart, två högintressanta lag framöver. 

Well, Erin, låt säga så här, jag möter gärna Chaz Green varje vecka”  (Photo by Scott Cunningham/Getty Images)

 

Pro Bowl-röstningen öppnar nu, finns det något värde i Pro Bowl? Något du vill ändra på gällande Pro Bowl?

Daniel Croona: Det ligger ju ett visst värde i uttagningarna. Men matchen kvittar fullständigt. Jag tycker dom kunde gjort det till en helg fylld av skills-tävlingar och bl.a. låta stjärnorna köra en del av övningarna från combine igen.

Richard Olsson: Inget värde i det alls. För många spelare som tackar nej till tillställningen, så resultatet av omröstningen blir ändå helt urvattnat. Skulle, som många nämnt tidigare, hellre se skills-tävlingar istället för en match.

Magnus Ornhammar: Värde finns väl mest när spelares karriärer summeras, många är inte med i matchen men de stora sporterna har väl alla en all star match, kanske undantaget MLB. Har inga direkta åsikter om det i övrigt.

Per Fogelin: Nja, låt experter rösta. Folket går alldeles för mycket på gamla meriter. Ser dock aldrig tillställningen, så jag hade inte blivit ledsen om man strök det helt

Magnus Adolfsson: Alltså, nej. Det är ingen höjdare för någon. Jag vet inte om det går att förändra något som gör det mer givande. Slå ihop det med någon av All-Starmatcherna för collegespelare och ge oss ett sådant möte istället. Pro Bowl vs Senior Bowl. Inte vet jag.

 

Lorenzo Alexander och Travis Kelce poserar med sportvärldens mest prestigelösa trofé. Photo by Sam Greenwood/Getty Images)

 

Saints imponerar stort just nu, vad ser du för orsaker till det?

Daniel Croona: Den främsta orsaken är ju ett förbättrat försvar och ett suveränt springspel. Jag tror att förstärkningarna på offensiva linjen gör stor nytta, tillsammans med rädsla för att Drew Brees börjar bli gammal. Det har fått dom att tänka annorlunda, och därmed rätt.

Richard Olsson: Försvaret är mycket bättre än det varit på flera år och anfallet har ett bra springspel, Drew Brees och Michael Thomas. Svårt att stoppa.

Magnus Ornhammar: Det uppenbara är att de har den bästa RB-duon just nu där Ingram och Kamara kompletterar varandra väldigt väl. Statistiken visar hur Kamara hotar främst på utsidan medan Ingram springer mer i mitten. Det tillsammans med ett bra försvar brukar vara framgångsrecept. New Orleans har hittat en fin balans mellan pass och spring och har fortfarande ordentligt med sparkapital i passningsspelet när de väljer det. Oavsett hur många springspel de kör kan inget försvar ignorera Brees förmåga att hitta Thomas, Sneed, Ginn Jr och de andra. Saints har dock inte mött så många av de mest skräckinjagande lagen men det var starkt att totalt neutralisera Bills på bortaplan.

Per Fogelin: Saints har under Brees alltid varit ett potent lag. Det har varit vanligare att matcherna slutat 45-45 än 21-21. I år har de dock lyckats behålla anfallslusten, och samtidigt täppt till bakåt m nya rekryter såsom Lattimore etc. Att Ingram o Kamara breddat lagets offensiv har dessutom bidragit till att allt inte hänger på Brees längre.

Magnus Adolfsson: Framförallt en väldigt bra draftklass i år och en rätt bra förra året, det är dessa spelare som är skillnaden från tidigare år. Alvin Kamara har varit en fantastisk gubben-i-lådan typ som gör anfallet dynamiskt, Marshon Lattimore och Marcus Williams har styrt upp ett svagt secondary och bidragit till att försvaret höjt sig. I Michael Thomas, förra årets andrarundsval, har Saints en av ligans allra bästa receivers.  En grupp unga spelare som gör skillnad varje vecka. 

Vi kan inte heller tro att försvaret faktiskt är bra nuförtiden”  (Photo by Jonathan Bachman/Getty Images)

 

Martellus Bennett lämnade Packers skadad och redo för pension, några dagar senare spelade han match med Patriots. Vad tycker du om den situationen?

Daniel Croona: Jag tycker inte om den. Väldigt märkligt beteende av alla inblandade. Hade inte förväntat mig att Packers skulle hamna i en sån här soppa…

Richard Olsson: Verkar ju onekligen som han tvingade sin väg därifrån så fort Rodgers skadade sig och säsongen därmed var över för GB. Samtidigt kan han mycket väl vara skadad – jag förstår att han hellre spelar igenom skadan med Brady än Hundley.

Magnus Ornhammar: Uppenbarligen trivdes inte Bennett i ett lag som dessutom redan tappat chansen att gå långt i år. Kanske att han testade göra en fuling för att komma ur sitt kontrakt och tillbaka till en riktig utmanare. Men det lär vi väl inte få veta förrän hans memoarer, om ens då. Tydligt är att det rört upp känslor i Green Bay när flera spelare går ut och backar upp sin medicinska stab. Men tror inte det berör Bennett nämnvärt, han kommer spela slutspel, Packers kommer inte göra det.

Per Fogelin: Gillar det inte riktigt. Känns aningen skumt men jag gissar att det bara är att bita ihop. Om inte regelverket sätter stopp så är det ju OK….eller?

Magnus Adolfsson: Det är onekligen suspekt och Martellus ser ju lite ut som en röv från ett utanförskapsperspektiv. Att han gnäller över att Packers läkare, enligt Bennett, ska ha försökt få honom att spela igenom skadan är en konstig sak att hänga upp sig på när han kan spela matcher för ett annat lag.. 

Tom´s bollar är magiska, jag är friskt!

 

Vad ser du till helgen?

Daniel Croona: Vikings – Rams är nog den tidiga matchen jag helst vill se. Därefter kollar jag in Nathan Peterman – alltså Bills borta mot Chargers. Är ju nyfiken på söndagens sena match mellan Cowboys och Eagles också men även om jag drar till USA på onsdag så kan jag nog inte börja tidsomställningen redan i helgen. Jag får se NFC East – toppmötet i efterhand.

Richard OlssonMexikomatchen mellan Patriots och Raiders såklart. Har min Raiders-poncho redo och ska styra upp med härlig mexikansk mat, snacks och dryck. Sólo ganar baby!

Magnus Ornhammar: Eagles åker till Cowboys där hemmalaget hade det tufft senast på grund av skador på nyckelspelare. Dallas måste, bara måste, vinna den här matchen för att hålla liv i divisionen. Rams mot Vikings i Minnesota blir också sevärd.

Per Fogelin: Eagles mot Cowboys lär bli kul. Dallas har inte råd att förlora denna om det skall bli slutspel för dem i januari.

Magnus Adolfsson: Packers – Ravens möts på klassiska Lambeau, en måstematch för främst Ravens som på något sätt är med i wild card-kampen i en svag AFC. Av 10-matcherna lockar nog Bills-Chargers mest. Intressant att se vad Peterman kan göra. 

Gör Raiders entré eller är det Richards vardagsrum efter den mexikanska fiestan? (Photo by Buda Mendes/Getty Images)

Nyheter

To Top