Analyser

New Orleans kan förbereda parad i februari

Sean Payton tränar sin dans till Super Bowls efterfest (Photo by Jonathan Bachman/Getty Images)

Ett fruktat springspel, ett föryngrat försvar och ett fantastiskt självförtroende har lyft New Orleans Saints till oanade höjder. Med sju raka vinster har de blivit de nya kungarna i NFL kan redan nu börja planera Super Bowl-parad i hemstaden.

Det började skakigt för New Orleans Saints. De föll tungt med två raka förluster efter ett säsongsuppehåll där de snackades om som en eventuell bubblare. Snabbt räknades de bort – “samma gamla Saints” och deras värdelösa försvar. Men lika snabbt vände det igen och efter sju vinster på lika många matcher har Saints gått från botten till toppen. Idag är de det bästa laget i NFL.

Saints hittade en guldklimp i Marshon Lattimore i draften, en framtida superstjärna (Photo by Elsa/Getty Images)

Det är ett nytt Saints vi ser. Inte längre går anfallet enbart genom Drew Brees arm. Istället ser vi hur lagets running backs, Mark Ingram och rookie Alvin Kamara, är drivkraften. Tillsammans står de för 45% av anfallets totala yards. Mot Bills senast sprang de bollen 24 gånger i rad! Drew Brees behöver inte trolla med knäna längre. Och när de väl behöver kasta bollen är Michael Thomas en av ligans mest pålitliga receivers, på väg mot en säsong på runt 1200 yards.

Inte heller är försvaret längre en total besvikelse. Tack vare en makalös draft fick Saints, förutom Alvin Kamara och OT Ryan Ramczyk, in två viktiga och avgörande pusselbitar i sitt försvar. CB Marshon Lattimore är inte bara ligans bästa defensiva rookie, han spelar i nivå med de bästa veteranerna. Tillsammans med S Marcus Williams har de säkrat upp ett uruselt passförsvar, vilket i sin tur ger den defensiva linjen mer tid. Försvaret rankades 27e förra året men är nu ett av de bättre i NFL, i fem matcher har de hållit motståndet till under 14 poäng.

Man brukar säga att dominanta försvar och pålitligt springspel är receptet för framgång i slutspelet. Saints har båda delarna, och en QB redo för Hall of Fame. Genom att på bortaplan krossa Buffalo Bills med 47-10 i söndags, visade Saints att de är att räkna med långt in i januari. De kan kontrollera klockan, de kan tvinga fram turnovers på försvaret och de kan resa till en av de tuffaste arenorna och vinna.

Ingen fara, Eagles kraschar snart.

Vem är det egentligen som kan utmana Saints just nu? Det finns ingen anledning att skrämmas av historiens bästa QB med en så tunn trupp runt sig och ett katastrofalt dåligt försvar. Inte heller ett bi-stunget anfall med en QB stel som stål och ett överskattat springspel. Ska Saints vara rädda för Philadelphia Eagles? Ett lag som haft ligans lättaste spelschema, bara vunnit mot ett lag över .500 och med en ung QB som överpresterar. Ingen fara, dessa örnar kraschar snart ner i verkligheten igen.

Vi avslutar med en tripp bak i historien. Den senaste gången ett lag inledde säsongen 0-2 och därefter vann sju raka matcher var Dallas Cowboys 1993. Hur slutade säsongen? Med Jerry Jones ståendes i ett konfettiregn, Lombarditrofén högt i skyn. Det är väl dags för Saints att göra samma resa och avsluta säsongen med en vinstparad i februari.

Nyheter

To Top