49ers

Läget i slutspelsjakten

Thanksgiving-helgen brukar signalera starten för slutspelsjakten. 12 av 32 lag går till slutspel. Utöver de åtta divisionsvinnarna så går de två bästa lagen per konferens vidare.

De flesta lag hyser fortfarande vissa förhoppningar om slutspel men nu kommer de förhoppningarna att grusas, lag för lag, med start redan under torsdagen. Vi har kollat på läget för alla lag.

Lagen som redan är klara

New England Patriots
Patriots leder AFC East med 8-2 och har Dolphins närmast på 6-4. Även om de lagen möts vecka 17 så kommer Patriots redan vara klara vinnare av divisionen och troligen konferensen när dom möts. De återstående veckorna känns det som att endast Broncos kommer att kunna erbjuda motstånd.
Återstående motstånd: @New York Jets, Los Angeles Rams, Baltimore Ravens, @Denver Broncos, New York Jets, @Miami Dolphins.
Trolig slutställning: 13-3.

Seattle Seahawks
Seahawks känns som klara segrare av NFC West. Med sex omgångar kvar har de sju segrar, två förluster och en oavgjord. Man har redan tre segrar mer än Cardinals på andra plats. Alla de återstående matcherna är troliga segrar och även om en del skador oroar, framförallt bland lagets running backs, så är Russel Wilson tillbaka i normal form efter skada och Thomas Rawls såg riktigt pigg ut i säsongsdebuten senast.
Återstående motstånd: @Tampa Bay Buccaneers, Carolina Panthers, @Green Bay Packers, Los Angeles Rams, Arizona Cardinals, @San Francisco 49ers.
Trolig slutställning: 12-3-1.

Dallas Cowboys
Cowboys toppar NFC East med nio segrar och en förlust, bäst i ligan. I divisionen är Giants närmast med sju segrar. Ett anfallspel som nöter ner motståndarförsvaret och en ”bend but not break” – filisofi i försvaret kan räcka långt under återstoden av grundserien, och även under själva slutspelet. Även om man har ett ganska tufft återstående spelschema så borde försprånget och stabiliteten räcka till divisionsseger.
Återstående motstånd: Washington Redskins, @Minnesota Vikings, @New York Giants, Tampa Bay Buccaneers, Detroit Lions, @Philadelphia Eagles.
Trolig slutställning: 13-3.

Thomas Rawls är tillbaka i Seahawks och behöver verkligen när man nu ska försöka ordna hemmaplansfördel så långt in i slutspelet som möjligt. Foto av: Otto Greule Jr/Getty Images.

Thomas Rawls är tillbaka i Seahawks och han behövs verkligen när man nu ska försöka ordna hemmaplansfördel så långt in i slutspelet som möjligt. Foto av: Otto Greule Jr/Getty Images.

Lagen som troligen redan börjat planera för slutspel

Oakland Raiders
Raiders har varit kaxiga i år. En aggressiv coachning och en stark offensiv har gjort att man nu toppar tabellen i AFC West på 8-2, en seger framför de defensiva dominanterna i Broncos och de svårspelade Chiefs. Raiders borde trots att det är jämnt börja planera för slutspel, för det känns just nu inte alls omöjligt att AFC West kan få upp till tre lag till slutspel. Raiders har ett tufft återstående spelschema med bl.a. bortamatcher mot just Chiefs och Broncos kvar på spelschemat.
Återstående motstånd: Carolina Panthers, Buffalo Bills, @Kansas City Chiefs, @San Diego Chargers, Indianapolis Colts, @Denver Broncos.
Trolig slutställning: 11-5.

Kansas City Chiefs
Chiefs hade nog inte riktigt räknat med förlust hemma mot Buccaneers senast. För Chiefs förlorar inte. Av de senaste 20 matcherna under regular season har man bara förlorat tre. Ändå är man inte klara för slutspel på långa vägar, särskilt med tanke på att det sett lite knackigt ut i några av matcherna på slutet. Raiders har tre viktiga matcher nu, mot Broncos, Falcons och Raiders som kommer vara avgörande för slutspelschanserna, man får verkligen inte förlora alla tre!
Återstående motstånd: @Denver Broncos, @Atlanta Falcons, Oakland Raiders, Tennessee Titans, Denver Broncos, @San Diego Chargers.
Trolig slutställning: 10-6.

Denver Broncos
Broncos har haft lite problem med offensiven. Springspelet är inte riktigt lika vasst utan CJ Anderson och Trevor Siemian har inte riktigt övertygat fansen ännu. Försvaret är fortfarande något att luta sig mot, och det kan räcka långt i slutspelsjakten.
Återstående motstånd: Kansas City Chiefs, @Jacksonville Jaguars, @Tennessee Titans, New England Patriots, @Kansas City Chiefs, Oakland Raiders.
Trolig slutställning: 11-5.

Atlanta Falcons
Falcons inledde 2015 superstarkt och tappade sedan allt. Det finns vis oro över att något liknande kan vara på gång i år. Skillnaden i år är att övriga lag i divisionen inte riktigt kan hota, så även om Buccaneers bara är en vinst efter så är det stor chans att Falcons kan ha gjort sitt ryck i divisionen redan efter de två kommande hemmamatcherna.
Återstående motstånd: Arizona Cardinals, Kansas City Chiefs, @Los Angeles Rams, San Francisco 49ers, @Carolina Panthers, New Orleans Saints.
Trolig slutställning: 9-7.

Derek Carr och hans Raiders spelar riktigt aggressiv och rolig fotboll just nu. Fortsätter flytet så kan det räcka långt. Foto av: Buda Mendes/Getty Images.

Derek Carr och hans Raiders spelar riktigt aggressiv och rolig fotboll just nu. Fortsätter flytet så kan det räcka långt. Foto av: Buda Mendes/Getty Images.

Lagen som fortfarande har hopp om slutspel

Baltimore Ravens
Ravens spelar i AFC North som varit dålig och jämn. Ävem om man toppar tabellen just nu så kan ledningen skifta flera gånger innan vi når slutspelet. Just nu har Ravens lika många segrar som Steelers men har en tie-breaker genom den imponerande segern / defensiva insatser hemma mot Steelers vecka nio. Steve Smith är tillbaka efter skada och blir en viktig kugge för att få fart på ett krånglande anfallsspel. Matchen mot Steelers vecka 16 kan bli helt avgörande.
Återstående motstånd: Cincinnati Bengals, Miami Dolphins, @New England Patriots, Philadelphia Eagles, @Pittsburgh Steelers, @Cincinnati Bengals.
Trolig slutställning: 9-7.

Pittsburgh Steelers
Steelers är i samma sits som Ravens, men har nackdelen att man förlorat just mot Ravens. Det krävs alltså att man går minst lika bra som Ravens men vinner mötet vecka 16 för att kunna nå slutspelet. Anfallsspelet har varit oroväckande avslaget emellanåt, det måste man få fart på om kan ska gå till slutspel.
Återstående motstånd: @Indianapolis Colts, New York Giants, @Buffalo Bills, @Cincinnati Bengals, Baltimore Ravens, Cleveland Browns.
Trolig slutställning: 9-7.

Miami Dolphins
Dolphins såg länge ut som ett av ligans sämre lag men har gjort en anmärkningsvärd upphämtning, något man även gjort i flera av matcherna under säsongen. Lagets båda linjer har skärpt till sig och gett laget en ryggrad, något som räckt till fem raka vinster och en andraplats i AFC East med 6-4. Man når aldrig upp till Patriots, men kan verkligen ha kontroll över sitt eget slutspelsöde efter helgens troliga seger mot 49ers. Kanske kan man även ha turen att möta ett Patriots i sista omgången som inte behöver ställa upp med alla sina stjärnor
Återstående motstånd: San Francisco 49er, @Baltimore Ravens, Arizona Cardinals, @New York Jets, @Buffalo Bills, New England Patriots.
Trolig slutställning: 9-7.

Buffalo Bills
Bills har haft en ganska rörig säsong, mycket på grund av skador. Man är 5-5 i AFC East och har både Patriots och Dolphins framför sig. Nu är Sammy Watkins på väg tillbaka och ett relativt enkelt spelschema med fyra hemmamatcher innebär att Bills kan göra en liten push för att ta sig till slutspelet.
Återstående motstånd: Jacksonville Jaguars, @Oakland Raiders, Pittsburgh Steelers, Cleveland Browns, Miami Dolphins, @New York Jets.
Trolig slutställning: 9-7.

Houston Texans
Texans är i toppen av AFC South, en match före Colts. Texans är svårtippade i år, mycket för att dom inte riktigt har en tydlig identitet än. Försvaret presterar varierat. Quarterbcken Osweiler ser försiktig och ganska dålig ut. Receiver-stjärnan DeAndre Hopkins har inte kommit igång. Runningbacken Lamar Miller har dock sett bra ut när han fått chansen. Frågan är om han verkligen kan bära det här laget till slutspel? Kanske kan det bli ett avgörande sista veckan mot Titans?
Återstående motstånd: San Diego Chargers, @Green Bay Packers, @Indianapolis Colts, Jacksonville Jaguars, Cincinnati Bengals, @Tennessee Titans.
Trolig slutställning: 9-7.

Indianapolis Colts
Colts har vaknat till lite och har bland annat tagit två viktiga segrar mot Titans de senaste fyra veckorna. Andrew Luck bär det här laget och han missar nu åtminstone en match på grund av hjärnskakning mot AFC-rivalen Steelers. På grund av det och ett ganska tufft återstående spelschema så är det tveksamt om Colts klarar sig till slutspel i år.
Återstående motstånd: Pittsburgh Steelers, @New York Jets, Houston Texans, @Minnesota Vikings, @Oakland Raiders, Jacksonville Jaguars.
Trolig slutställning: 8-8.

Tennessee Titans
Titans har verkligen sprungit bra med bollen i år och har en offensiv linje som kommer att utgöra ryggraden i det offensiva spelet i flera år framöver. Quarterbacken Mariota har haft tid på sig och har sett oerhört bra ut de senaste veckorna. Kanske kan Titans offensiv vinna tillräckligt med matcher för att forcera fram en avgörande match sista veckan mot Texans även om man just nu är en seger efter.
Återstående motstånd: @Chicago Bears, Denver Broncos, @Kansas City Chiefs, @Jacksonville Jaguars, Houston Texans.
Trolig slutställning: 8-8.

Minnesota Vikings
Vikings gör upp om förstaplatsen i NFC North med framförallt Detroit Lions. Efter en magnifik start på säsongen med fem raka segrar så har man bara vunnit en av de fem senaste matcherna och står på 6-4 för delad ledning i divisionen med Lions. Packers är två segrar efter. Thanksgiving – matchen mot just Lions ikväll kan mycket väl bli avgörande för utgången, en vinst för Vikings där och ett lite lättare avslutande spelschema borde innebära att slutspelsplatsen är väldigt nära. Det är inte säkert att en andraplats i divisionen kommer räcka för slutspel.
Återstående motstånd: @Detroit Lions, Dallas Cowboys, @Jacksonville Jaguars, Indianapolis Colts, @Green Bay Packers, Chicago Bears.
Trolig slutställning: 10-6.

Detroit Lions
Lions är i samma sits som Vikings och har fördelen att man redan vunnit en match mot dom det här året. Vinner man kvällens match måste Vikings vinna två matcher mer än Lions under de resterande fem omgångarna och det blir nog svårt även om Lions har ett tuffare spelschema.
Återstående motstånd: Minnesota Vikings, @New Orleans Saints, Chicago Bears, @New York Giants, @Dallas Cowboys, Green Bay Packers.
Trolig slutställning: 8-8.

Green Bay Packers
Packers är 4-6 och två matcher bakom både Vikings och Lions. Egentligen borde dom vara i ett läge där det är dags att tänka på nästa säsong, men det är svårt att helt utesluta att Packers kan nå slutspelet. Vikings och Lions har inte direkt imponerat och kan Packers hitta ett sätt att få ordning på försvaret så kan dom kanske tvinga sig upp till toppen av divisionen. Troligen behöver man vinna de återstående matcherna vilket kan bli tufft med tanke på att man bland annat ska möta Seahawks. En förlust mot Eagles på måndag kan innebära att man får ge upp allt slutspelshopp eftersom man då är tre segrar efter divisionsledaren.
Återstående motstånd: @Philadelphia Eagles, Houston Texans, Seattle Seahawks, @Chicago Bears, Minnesota Vikings, @Detroit Lions.
Trolig slutställning: 7-9.

New York Giants
Giants har på klassiskt maner hamnat på 7-3 trots att det stundtals sett riktigt uselt ut spelmässigt. Man är två segrar bakom Cowboys och är dessutom det enda laget som slagit Cowboys hittills i år, på bortaplan dessutom. Tre tuffa matcher i divisionen återstår dock och det blir nog tufft att ordna divisionssegern, men med en vinst borta mot Browns på söndag kan man sätta sig i bra position för att ordna en wildcard – plats.
Återstående motstånd: @Cleveland Browns, @Pittsburgh Steelers, Dallas Cowboys, Detroit Lions, @Philadelphia Eagles, @Washington Redskins.
Trolig slutställning: 10-6.

Washington Redskins
Washingtons anfall spelar väldigt bra för tillfället och man har för tillfället en tie breaker mot Giants. Ett ganska svårt återstående spelschema med bland annat tre bortamatcher i rad, och den där nesliga oavgjorda matchen mot Bengals i London kan göra att Washington missar slutspelsplatsen med minsta möjliga marginal. Om man inte står för en bragd borta mot Dallas i matchen som börjar kl 22:30 ikväll så får man bara hoppas att den sista omgångens match mot Giants kan gälla en slutspelsplats.
Återstående motstånd: @Dallas Cowboys, @Arizona Cardinals, @Philadelphia Eagles, Carolina Panthers, @ Chicago Bears, New York Giants.
Trolig slutställning: 9-6-1.

Tampa Bay Buccaneers
Buccaneers kan vara glada över att spela i NFC South. Trots att man blandat och gett friskt så är man med sina 5-5 bara en seger bakom Atlanta Falcons som leder divisionen. Jameis Winston och Mike Evans har ordnat några segrar i besvärliga lägen och inför slutspurten har man även fått tillbaka running backen Doug Martin som kommer spela en viktig roll. Ett tufft spelschema med flera bra försvar innebär att man måste kunna anfalla mer fantasifullt och varierat än tidigare. Det är ändå svårt att se att Bucs ska kunna räcka ända till slutspel.
Återstående motstånd: Seattle Seahawks, @San Diego Chargers, New Orleans Saints, @Dallas Cowboys, @New Orleans Saints, Carolina Panthers.
Trolig slutställning: 7-9.

New Orleans Saints
Saints hade behövt vinn thursday night football mot Panthers senast. Då hade slutspelshoppet varit betydligt större än det är nu. Nu är man efter både Falcons och Buccaneers och ska ta in två segrar på sex matcher. Saints har dock en hel del i egna händer tack vare ett hyfsat enkelt återstående spelschema där man bland annat möter just Falcons och Buccaneers i de två sista omgångarna. Tack vare ett springspel som börjat se ganska bra ut kan det bli riktigt spännande för alla Saints – fans.
Återstående motstånd: Los Angeles Rams, Detroit Lions, @Tampa Bay Buccaneers, @Arizona Cardinals, Tampa Bay Buccaneers, @Atlanta Falcons.
Trolig slutställning: 8-8.

På grund av ett dåligt spelande Packers-försvar ä det nog för mycket att begära av Aaron Rodgers att han ska ta laget till slutspel i år. Foto av: Patrick Smith/Getty Images.

På grund av ett dåligt spelande Packers-försvar ä det nog för mycket att begära av Aaron Rodgers att han ska ta laget till slutspel i år. Foto av: Patrick Smith/Getty Images.

Lagen som redan borde börja tänka på nästa säsong

Cincinnati Bengals
Bengals förlust mot Buffalo Bills senast där man blev av med både Giovanni Bernard och AJ Green för längre tid var utan tvekan spiken i kistan för den här säsongen. Även om AFC North kan erbjuda en slutspelsplats trots dåligt resultat så kan ingen tro att Bengals ska lyckas ta sig förbi både Steelers och Ravens till toppen av tabellen.
Återstående motstånd: @Baltimore Ravens, Philadelphia Eagles, @Cleveland Browns, Pittsburgh Steelers, @Houston Texans, Baltimore Ravens.
Trolig slutställning: 6-9-1.

Cleveland Browns
Browns quarterbacks får ofantligt mycket stryk. Trots det presterar man bra offensivt. Faktum är att Browns (0-11) har fler offensiva touchdowns än Texans (6-4) och Chiefs (7-3) i år. Försvaret läcker däremot och kan inte stå emot en hel match, misstagen kommer för ofta. Browns kan möjligen hitta en seger under de sista fem matcherna för att undvika pinsamma 0-16, men förstavalet i nästa draft känns redan säkrat. Browns får hoppas att dom kan byta till sig flera höga draftval i gengäld för det finns många hål att fylla i det här laget.
Återstående motstånd: New York Giants, Cincinnati Bengals, @Buffalo Bills, San Diego Chargers, @Pittsburgh Steelers.
Trolig slutställning: 0-16.

New York Jets
Om Jets insett att dom hade en oerhört tuff inledning på säsongen hade man kunnat hålla slutspelshoppet vid liv om man så bara vunnit två av dom matcherna. Det var negativa tongångar alldeles för tidigt och nu är Jets i en situation där man inte riktigt förstår vad dom försöker göra. Fitzpatrick vars kontrakt tar slut efter denna säsongen ska enligt uppgift starta mot Patriots på söndag vilket känns märkligt med tanke på att Jets måste vinna resterande matcher för att sluta 9-7, vilket med största sannolikhet inte kommer att räcka till något annat än att man får drafta någonstans i mitten av fältet. Det känss dessutom närmast omöjligt med tanke på att man ska möta Patriots ytterligare en gång innan säsongen är över. Det vore klokare att testa sina unga quarterbacks för att se om man har någon som duger inför nästa säsong.
Återstående motstånd: New England Patriots, Indianapolis Colts, @San Francisco 49ers, Miami Dolphins, @New England Patriots, Buffalo Bills.
Trolig slutställning: 5-11.

San Diego Chargers
Det är lätt att tycka om Chargers och Rivers. De bjuder på roligt spel och spännande matcher. Men ligger man sist i ligans tuffaste division efter 10 omgångar så kan man tyvärr glömma slutspelet, så enkelt är det. Chargers får vara nöjda med att man presterar så bra trots att man fått utstå en räcka skador av sällan skådat slag. Man har dessutom hittat ett par riktiga talanger i senaste draften – Joey Bosa och Hunter Henry. Det borde ingjuta hopp inför nästa säsong.
Återstående motstånd: @Houston Texans, Tampa Bay Buccaneers, @Carolina Panthers, Oakland Raiders, @Cleveland Browns, Kansas City Chiefs.
Trolig slutställning: 7-9.

Jacksonville Jaguars
Jaguars är med sina två futtiga segrar årets besvikelse tillsammans med Carolina Panthers. Det säger inte lite under en säsong där Cleveland Browns inte verkar ta en endaste seger. En lovande trupp som kompletterats med bra nyförvärv under offseason borde prestera mycket bättre än så här. Att lagets head coach Gus Bradley inte redan fått sparken är endast ett tecken på att Shahid Khan är en man med mycket stort tålamod. Jaguars får ägna resten av säsongen åt att försöka laga Blake Bortles på något sätt, för han är just nu en trasig quarterback.
Återstående motstånd: @Buffalo Bills, Denver Broncos, Minnesota Vikings, @Houston Texans, Tennessee Titans, @Indianapolis Colts.
Trolig slutställning: 3-13.

Chicago Bears
Chicago Bears som är 2-8 riskerar att få avsluta säsongen med Matt Barkley som quarterback. Barkley kommer med god marginal att vara den sämsta quarterback vi kommer att se under den här perioden och Bears kommer inte att vinna en enda av sina resterande matcher. Hur mycket alla än älskar att hata Jay Cutler så kommer han att vara saknad. Lägg till det att man även får försöka klara sig utan Alshon Jeffery och Zach Miller.
Återstående motstånd: Tennessee Titans, San Francisco 49ers, @Detroit Lions, Green Bay Packers, Washington Redskins, @Minnesota Vikings.
Trolig slutställning: 2-14.

Philadelphia Eagles
Eagles har ett försvar som presterat strålande i år. Man har i Carson Wentz en quarterback som ser ut att vara en garanterad långsiktig lösning och en potentiell superstjärna på positionen. Trots fem segrar så är divisionen för tuff, man kan glömma slutspel. Nästa säsong behöver man ge Wentz fler anfallsvapen för receiverkåren i Eagles är under all kritik – inget som man går till slutspel med.
Återstående motstånd: Green Bay Packers, @Cincinnati Bengals, Washington Redskins, @Baltimore Ravens, New York Giants, Dallas Cowboys.
Trolig slutställning: 7-9.

Arizona Cardinals
Cardinals konkurrerar med Jaguars och Panthers om titeln årets besvikelse. En offensiv linje som underpresterat får nog ta en del av skulden för en offensiv som inte alls fungerat lika bra som den gjort de senaste säsongerna, trots att man numer har en av ligans allra bästa running backs, David Johnson. Defensiven har sett så bra ut som man hade kunnat hoppas. Chanserna är obefintliga eftersom Seahawks tveklöst kommer vinna divisionen och inte ens med en bra avslutning kan Cardinals nå upp till ett record som räcker till slutspel. För head coach Bruce Arians hälsa vore det nog bra om man ger upp hoppet och siktar in sig på nästa säsong som kan vara den sista i det Super Bowl – fönster man trots allt befinner sig i.
Återstående motstånd: @Atlanta Falcons, Washington Redskins, @Miami Dolphins, New Orleans Saints, @Seattle Seahawks, @Los Angeles Rams.
Trolig slutställning: 7-8-1.

Los Angeles Rams
Rams kommer troligen starta Goff resten av säsongen. Allt annat vore ett stort misstag. Det är också ett tydligt tecken på att man inser att det inte finns någon chans på slutspel och redan börjat tänka på nästa säsong.
Återstående motstånd: @New Orleans Saints, @New England Patriots, Atlanta Falcons, @Seattle Seahawks, San Francisco 49ers, Arizona Cardinals.
Trolig slutställning: 5-11.

San Francisco 49ers
49ers spelare, tränare och fans vill alla samma sak. Att den här säsongen ska ta slut så snart som möjligt. Just nu har man bara en vinst och inget kvar att jobba för. Det största jobbet för att få ordning på det här måste man ta mellan säsongerna, för just nu är allt en stor röra och mycket tyder dessvärre på att det är lagets ägare, den enda som inte går att sparka, som bär en stor del av skulden för det.
Återstående motstånd: @Miami Dolphins, @Chicago Bears, New York Jets, @Atlanta Falcons, @Los Angeles Rams, Seattle Seahawks.
Trolig slutställning: 3-13.

Carolina Panthers
Fjolårets Super Bowl – favorit Panthers är redan chanslösa på slutspelet. De är sist i divisionen med fyra segrar och har ligans tuffaste återstående spelschema. I segern mot Saints senast förlorade man dessutom tre av sina viktigaste spelare. Pantrarna får dra sig tillbaka och slicka sina sår och fundera på vad det är som gått snett den här säsongen.
Återstående motstånd: @Oakland Raiders, @Seattle Seahawks, San Diego Chargers, @Washington Redskins, Atlanta Falcons, @Tampa Bay Buccaneers.
Trolig slutställning: 6-10.

Chip Kelly, head coach för San Francisco 49ers gör sin första säsong på uppdraget men borde ändå vara lite orolig över sin framtid i organisationen. Foto av Tom Szczerbowski/Getty Images.

Chip Kelly, head coach för San Francisco 49ers gör sin första säsong på uppdraget men borde ändå vara lite orolig över sin framtid i organisationen. Foto av Tom Szczerbowski/Getty Images.

Är det något lag som vi missbedömt? Ge oss gärna era synpunkter i kommentarerna nedan.

Nyheter

To Top