Roligt

Drömresan 2017 i backspegeln – början på en årlig tradition?

När vi blickar tillbaka på 2017 så kan vi förutom 16 fulla omgångar och ett rafflande slutspel med NFL-fotboll se tillbaka på en av NFL Supporters stora höjdpunkter – Drömresan till Washington över thanksgiving. Det som började som en halvgalen idé under våren utformades till en succé tack vare alla resesugna svenska NFL-fans. Förhoppningsvis blir detta starten på en årlig tradition. Målet är att hitta en lämplig rutt även 2018 så snart spelschemat släpps. Hoppas att minst lika många svenska football-fans kommer att vilja hänga med då.

2017 års resmål bestämdes efter viss diskussion inom redaktionen. En resa till Atlanta och Tennessee diskuterades inledningsvis men ganska snart insåg vi vilken fantastisk möjlighet som fanns i Washington D.C. med omnejd. Thanksgiving-helgen erbjöd tre NFL-matcher i Washingtons omedelbara närhet och dessutom fanns det en intressant college-rivalitet att beskåda samma helg. Vi kontaktade sportresebyrån Nickes.com som hjälpte oss att sätta ihop ett mycket intressant paket som inkluderade flygresa och hotell samt biljett till följande matcher:

  • Washington Redskins – New York Giants på Thanksgiving-torsdagens kväll
  • Maryland Terrapins – Penn State Nittany Lions på lördagen
  • Philadelphia Eagles – Chicago Bears på söndagen
  • Baltimore Ravens – Houston Texans på Monday Night Football (tillval)

Om man valde till måndags-matchen kostade resan ca 14 500 kronor. Om man skippade den matchen blev resan ca 1000 kronor billigare. Ett mycket attraktivt pris skulle det visa sig eftersom hela 24 personer bokade in sig.

Vi tänkte sammanfatta resan i ett litet bildreportage där vi fått tillåtelse av några resenärer att dela med oss av deras bilder.

Onsdag 22 november – resdag
Halva styrkan reste från Arlanda och övriga halvan från Landvetter. Ett ymnigt snöfall ställde till det lite för Landvetter – gänget, men inte värre än att det blev en försening på fem timmar. Sent på onsdagkvällen lokal tid kunde alla sammanstråla på Washington Hilton Hotel, taggade för några späckade dagar av sport, kultur och shopping. Vi hade helt klart hamnat i rätt stad för det och väderrapporterna indikerade att vi skulle få se staden från sin vackraste sida.

Torsdag 23 november – Thanksgiving-football
Ett genomgående tema under resans matchdagar var att diverse mindre gäng gav sig ut på utflykter under dagen för att sedan sammanstråla inför match. Thanksgiving – torsdagen var extra speciell eftersom vi bokat in hela gänget på riktig thanksgiving-middag på en sportbar. Där såg vi matchen mellan Lions och Vikings innan vi pälsade på oss för att åka ut och se Washington spöa Giants i en riktigt kylig kvällsmatch.

Capitolium. Foto: John Andersson

Washington Monument. Foto: Daniel Croona.

American history museum. Foto: Daniel Croona

Från Vietnam-utställningen på American History Museum. Foto: Daniel Croona.

Gruppfoto på sportbar innan avresa till Fedex Field. Foto: Magnus Adolfsson.

Hail to the Redskins. Foto: Daniel Croona.

Eli Manning under center. Foto: Daniel Croona.

 

Fredag 24 november – Black Friday
Det här var resans enda match- och resfria dag. Black Friday har istället blivit en klassisk shoppingdag vilket många av oss omfamnade. Riktigt bra priser men ingen hysteri gjorde att mycket egna köp och souvenirköp klarades av den här dagen. De som inte bara ville se football under redan ägnade kvällen åt hockey i Capital One Arena. Andra passade på att se The National Mall och alla dess sevärdheter i kvällsljus.

Amerikansk brunch i Georgetown. Räckte hela dagen. Foto: Dan Folkesson.

Georgetown möter Potomac River alldeles bredvid svenska ambassaden. Foto: Daniel Croona

Abraham Lincoln ser mäktig ut i kvällsbelysning. Foto: Daniel Croona.

Match i Capital One Arena (från onsdagens match mellan Capitals och Ottawa Senators). Foto: John Andersson.

Lördag 25 november – college-fotboll i Maryland
En knapp timmas Uber-resa från hotellet ligger Maryland Stadium där Maryland Terrapins spelar sina hemmamatcher i NCAA football. Denna helg stod de eviga övermännen från Penn State för motståndet med en av college-fotbollens mest intressanta spelare Saquon Barkley (RB) i laget.

Tyvärr blev matchen precis så ojämn som man kunde befara och bortalaget avgjorde tidigt. Den vädermässiga skillnaden mot den föregående matchen gjorde dock upplevelsen till en stor njutning. Bra stämning och en solnedgång som bara den var värd inträdet.

Rymdfärjan Discovery. Foto: John Andersson.

Enola Gay, Steven F. Udvar-Hazy Center. Foto: John Andersson.

Arlington National Cemetery. Foto: John Andersson.

Hela gänget på plats i Maryland. Foto: Daniel Croona.

Fantastisk solnedgång över Maryland Stadium. Foto: Daniel Croona.

Söndag 26 november – dags-utflykt till Philadelphia
Klockan sju på söndag morgon gick bussen. Tanken var att maximera tiden i Philadelphia inför matchen för att insupa stämningen ordentligt. Efter en snabb och effektiv ditresa hade vi gott om tid på oss. Några av oss gick och testade klassiska Philly Cheesesteaks, andra passade på att göra lite sightseeing på klassisk mark i centrala Philadelphia och ytterligare några tog sig snabbt in på arenan för att shoppa souvenirer och ta del av någon slags deluxe-tailgating i en av områdets många restauranger.

Matchen i sig var en fantastisk upplevelse. De som hade tur att hamna på solsidan fick riktiga vårkänslor. Spelet och publikens engagemang i ett lag som spelade bättre än länge värmde minst lika mycket. Chicago Bears hade inget att säga till om och Carson Wentz glänste ikapp med sina receivers i solljuset på Lincoln Financial Field.

Lincoln Financial Field i strålande solsken! Foto: Dan Folkesson.

 

Måndag 27 november – Tailgating och Monday Night Football i Baltimore
Ungefär hälften av resenärerna hade bokat till denna matchen på programmet. Och vi som hade fördelen att göra sällskap med mr Ravens – Magnus Adolfsson – till matchen fick följa med på en tailgate som verkligen var med och satte pricken över i på en fantastisk resa. Tillsammans med ett gäng generösa Ravens-fans fick vi äta ribs, burgare och crabcakes som sköljdes ner med högoktanig IPA och whiskey. När vi ramlade in på arenan en knapp timma innan match var vi minst sagt i högform. Texans som tidigare under månaden blivit av med stjärnskottet Deshaun Watson för resten av säsongen bjöd på oväntat hårt motstånd. Det var inte förrän Terrell Suggs kunde göra en av sina patenterade strip-sacks i slutet som matchen var helt avgjord till Ravens fördel. Det kalla vädret vi upplevt under torsdagen var som bortblåst. Baltimore bjöd på en mycket behaglig fotbollskväll.

Baltimore – Inner Harbor. Foto: John Andersson.

Gästvänliga Ravensfans. Foto: Daniel Croona.

Ray Lewis slår an tonen utanför arenan. Foto: John Andersson.

M&T Bank Stadium. Foto: Dan Folkesson.

Mr Ravens på hemmaplan. Foto: Daniel Croona.

Tisdag 28 november – nyfunna vänner beger sig hemåt via Dulles Airport.
På tisdags-eftermiddgen gick flyget hemåt. Några av oss hann med lite extra shopping och sightseeing för att krama ut det sista som Washington hade att erbjuda. Väl på flygplatsen så fick vi chansen att säga hejdå till varandra, många av oss hade hittat nya fotbolls-vänner. Det skulle förvåna mig om inte några av oss återser varandra nästa gång NFL Supporter arrangerar resa tillsammans med de eminenta samarbetspartnerna på Nickes.com.

Drömresan 2017 i backspegeln – början på en årlig tradition?

Nyheter

To Top