Eagles

Blir hämnden ljuv?

Super Bowl-veckan är snart här och Minneapolis kommer invaderas av supportrar till New England Patriots och Philadelphia Eagles. Att Eagles får resa till Vikingsland och slåss om den ädlaste trofén sticker lite i ögonen på alla Vikingsfans som fick se sitt Minnesota förlora förra veckan mot Eagles, i Philadelphia.

Förlusten tog hårt, Vikings missade Super Bowl och möjligheten att bli första laget att spela en Super Bowl på sin hemmaplan. Dessutom svider det att många ditresta supportrar upplevt att de behandlats hånfullt, hotfullt och respektlöst. Allt från svordomar, kastade ölburkar med kiss i, oprovocerat våld, uppger Vikingssupportrar ha fått utstå inför, under, och efter matchen. Nu gör sig fansen i tvillingstäderna, Saint Paul och Minneapolis, redo att hämnas på sina gröna förtryckare.

Uppfinningsrikedomen när det gäller illvilja brukar vara hög, så även nu. En del supportrar sägs ha signat upp på taxiföretaget Ubers lista över chaufförer. Tanken är att plocka upp Eaglessupportrar och släppa av dem på andra platser än vad de ombetts göra. En aning riskabelt då även chauffören befinner sig på den platsen och alltså får anses vara i riskzonen för en direkt hämnd. En talesperson för Uber har sagt att företaget kommer ha extra koll på att turerna följs i Minneapolis under kommande vecka, och agera mot chaufförer som inte gör det som är tänkt.

En hel del människor har anmält sig till ett facebookevenemang där huvudaktiviteten är att kasta valfria föremål på Eaglesfans på väg till matchen under Super Bowl söndagen. En aktivitet som påminner en hel del om de händelser som fått Vikingsfans att rasa över behandlingen i Philadelphia förra söndagen.

Eagles safety, Chris Maragos, skrev på Twitter att han blivit nekad av tre Minneapolis-restauranger att boka bord för sig och sina lagkompisar. En inte helt klok aktion av ett matställe då ett NFL-lag både har pengar och stor aptit på sina håll. Men hängivenheten från fansen får beundras.

https://twitter.com/ChrisMaragos/status/957050771090083840

Rivaliteter är alltid lite kittlande, att det finns känslor som indikerar att lagen inte kommer överens är något som kan öka intresset. Här, i detta fall, så får vi väl ändå hoppas att veckan löper på utan några större tråkigheter. Sånt här kan ha en tendens att spåra ur och idrott ska vara en fest. Vi får se om Vikingsfansen får sin hämnd, och beter sig lika illa, eller om det är Eaglesfansen som skrattar sist och firar en Super Bowl-vinst på Minneapolis gator.

Nyheter

To Top