Recensioner

Collision Low Crossers

CollisionLowCrossersCollision Low Crossers
Nicholas Dawidoff

Jag har läst rätt många böcker om NFL och amerikansk fotboll vid det här laget, men Collision Low Crossers av Nicholas Davidoff är nog den bästa och mest fascinerande. Väldigt få författare har på ett så detaljerat sätt beskrivit vad som händer innanför väggarna hos ett NFL-lag.

Under en hel säsong fick Davidoff i stort sett röra sig fritt i New York Jets lokaler. Han satt med på tränarmöten, spelarintervjuer inför draften, åkte med på resor och gick på middag hemma hos tränarna. Tänk dig Hard Knocks i bokform.

Som läsare kommer vi under skinnet på Rex Ryan, Mike Pettine, Dennis Thurmond och de andra i Jets organisation. Vi får till exempel hänga med på Ryans känslomässiga berg- och dalbana och höra från en bitter, nyskild Pettine. Många av dessa tränare har hittat nya jobb sedan boken skrevs men de flesta jobbar fortfarande för något lag i NFL.

Vi får en oöverträffad insikt i hur det går till bakom kulisserna hos ett professionellt fotbollslag. Jets ledning, inklusive Ryan, målas dock inte alltid i ett positivt ljus. Vissa tränare kommer inte överens med varandra och det är en tydlig spricka mellan anfall och försvar.

Nicholas Dawidoff är hela tiden en fluga på väggen. Han lyssnar och berättar sedan precis vad han upplevt, efter ett tag är det som att man känner de olika profilerna. Boken kommer att ge dig många anekdoter och en helt annan förståelse för hur det kan gå till i proffsligan.

Köp boken här

Nyheter

To Top