Fantasy

Fantasy: QB-ranking

Varje gång jag draftar så tar jag med mig min egna lilla ranking av spelare, jag delar in spelarna i olika kategorier om vad jag tycker/tror om dem. Själva rankingen på spelarna inom varje kategori kan ändras från dag till dag beroende på information och nyheter man får om dem. Tänkte att ni kunde få ta del av mina olika listor. Idag tittar vi på quarterbacks.

”De två bästa”
Cam Newton
Fick sitt stora genombrott förra säsongen, fortsätter han så? Jag tror det. Förutom förra årets spelare så får han även tillbaka den bästa WR i laget Kelvin Benjamin från skada.

Aaron Rodgers
Nej jag vet, Rodgers gjorde inte det man är van vid att få från honom förra säsongen. Nelson gick sönder precis innan säsongen drog igång, Adams höll inte måttet och deras O-line var ingen höjdare. Nelson har presterat ordentligt tillsammans med Rodgers och med Nelson tillbaka kommer Cobb bli mer öppen. Rodgers kommer att leverera i år.

”Elit QBs”
Ben Roethlisberger
Big Ben har en grym arm och älskar att kasta långt. Lägg där till att han har den bästa RBn och WRn att kasta bollarna till i hela NFL. Hoppas han får hålla sig skadefri.

Drew Brees
Åren mellan 2011-2013 kom han topp 2 i fantasypoäng bland QBs, de senaste två åren har han dock legat på plats 5 och 6. Brees har inte samma offensiva vapen som han hade för några år sedan med bland annat Graham. Han är en av de QBs som kastar mest i ligan och det lär han fortsätta med, så länge han gör det så lär han vara en topp-6 QB i fantasy.

Andrew Luck
För 1 år sedan stod det mellan Luck och Rodgers om vem som var den bästa QBn i fantasy. Tyvärr för Lucks det så var det ett katastrof-år för honom 2015. Är dock ändå en av de bättre på sin position i NFL.

Russell Wilson
Från och med vecka 10 förra säsongen var det bara Cam Newton som hade fler fantasypoäng. Skyddar hans o-line honom bättre denna säsong så kommer han garanterat vara där uppe igen.

Wilson är bland de bästa i ligan på sin position.

Wilson är bland de bästa i ligan på sin position.

”Bra QB1”
Carson Palmer
Micheal Floyd, Larry Fitzgerald, John Brown samt David Johnson som RB. Lägg där till Bruce Arians som coach. Måste vara kul att vara QB i Cardinals.

Tom Brady
Tompa rör sig som om han har trätofflor på fötterna men vad gör det när han har en arm av guld. Hade kommit upp en nivå om det inte vore för hans 4 matchers avstängning.

”Ok QB1”
Blake Bortles
Rankas Bortles så här högt upp för att jag tycker att han är en grym QB? Verkligen inte. Han kan tacka Robinson och Hurns. Jaguars offense var riktigt roliga att titta på med Bortles och hans två unga WRs, Robinson och Hurns, lägg där till förra årets rookie-RB Yeldon som såg intressant ut när han var skadefri. Förra säsongen var det bara Dolphins som hade mindre springförsök och i år har de signat Ivory. Nu har de både Yeldon och Ivory, så vi får se om de kastar lika mycket i år.

Eli Manning
Kan inte påstå att jag är något stort fan till till Eli Manning(inte i grundserien iaf) men han slutade trots allt på 10e plats i fantasypoäng bland QB:s förra säsongen. Sen säger jag bara Odell Beckham Jr. Lägg till rookien Shepard som ser intressant ut.

Philip Rivers
Har slutat topp 12 bland QBs i fantasy 7 av hans 8 senaste säsonger. Kan Keenan Allen och Travis Benjamin bli en toppduo i NFL? Absolut.

Andy Dalton
Innan hans skada i vecka 14 låg han på sjundeplats bland QBs förra säsongen. Tyvärr tappar han Sanu och Jones från förra säsongen men han har ju kvar AJ Green och Eifert.

Kommer han kunna leverera utan Calvin? (Foto: Sean Gardner/Getty Images)

Kommer han kunna leverera utan Calvin? (Foto: Sean Gardner/Getty Images)

”På gränsen mellan QB1-QB2”
Matthew Stafford
Folk verka älska att det går dåligt för Stafford och det gjorde verkligen det under första halvan av förra säsongen. Efter halva säsongen fick han en ny OC och det visade sig ordentligt, han började kasta mer enkla och kortare kast. Efter 8 matcher kastade han 13 TD:s och 10 interceptions, de 8a sista matcherna: 19 TD:s och 2 interceptions. Stor förbättring med sin nya OC, tyvärr tappar han Calvin Johnson men jag tycker ändå han är topp 15 bland QB:s i årets fantasy.

Darek Carr
Kom på 14e plats bland QBs förra säsongen och skulle tro att han hamnar på ungefär samma plats i år.

Ryan Fitzpatrick
Fick tillslut sitt kontrakt. Gjorde en bra säsong förra året och kom på 11e plats i totala poäng bland quarterbacks. Har Marshall och Decker, nu har han även fått in Forte som kan fånga en del bollar.

Tony Romo
Var skadad större delen utav förra säsongen men är annars en väldigt bra QB. Om man inte räknar med förra säsongen pga skadan så har han kommit topp 12 bland fantasy-QBs i sju av hans åtta senaste säsonger.

Tyrod Taylor
Imponerade verkligen förra säsongen, fortsätter han att utvecklas? Vi får se.

Marcus Mariota
Gjorde en helt okej första säsong i NFL och de har förhoppningsvis bättrat på o-linen samtidigt som han får in två intressanta RBs.

Kirk Cousins
Låg på 23e plats bland QBs i poäng efter vecka 6 förra säsongen men han slutade på 10e plats, han hade alltså en riktigt bra andra halva på säsongen.

Ryan Tannehill
Är inget stort fan av Tannehill och han har väl börjat sin NFL-karriär ok, verken mer eller mindre. Nya tränare i Dolphins i år, får se om det kan hjälpa honom på något vis.

Jameis Winston
Kom på 13e plats bland QBs i poäng under sitt första år i ligan, vi får se om han tar ett kliv fram eller bak kommande säsong.

Matt Ryan
Matty Ice älskar sin Julio Jones. Utöver det så har han inte haft så många andra att kasta bollen till den senaste tiden. Blir Sanu ett bra komplement till Jones?

Matt Ryan istället för Clinton och Trump? (Foto: Kevin C. Cox/Getty Images)

Matt Ryan istället för Clinton och Trump? (Foto: Kevin C. Cox/Getty Images)

”En QB2”
Alex Smith
Springer rätt bra med bollen och gillar sina korta kast. Du vet oftast vad du får av Smith och det är tyvärr inte mycket i fantasykretsar.

Jay Cutler
Jag kan inte sluta bli att hoppas på Cutler inför varje säsong men allt som oftast är det samme Cutler man får se, han har en stor arm men sprider bollarna kors och tvärs hela tiden. Har dock ett spännande par i Jeffrey och White.

Joe Flacco
Ska Perriman, Wallace och Smith hjälpa Flacco att bli fantasyrelevant igen? Inte omöjligt.

Brock Osweiler
Han tog över från Manning ett tag under förra säsongen och om vi ska vara ärlig så var han sådär, men det räckte till att han skulle få ett fint kontrakt av Texans. Har en av den bästa recievern i ligan till sin hjälp i Hopkins.

Teddy Bridgewater
Trodde på att han skulle växla upp förra säsongen, men han var inte mycket mer än okej. Teddy behöver ta ett steg till i utvecklingen för att han ska bli en QB att räkna med i fantasy.

Colin Keapernick/Blaine Gabbert
Jag gillar ju Keapernick och tror att Chip Kelly och hans offensiv kan hjälpa honom att återfå sin status som han hade för några år sedan. Men vill se honom göra ett par bra matcher innan jag vågar satsa på honom.

Mark Sanchez
”Mr Butt fumble” har spelat de två senaste säsongerna i Eagles och har väl gjort det sådär. Lär inte vara mer än en QB2 för dig om du väljer att drafta honom.

Sam Bradford/Carson Wentz
Blir en tuff duell mellan Bradford och Wentz. Tror ingen utav dem kommer vara någon stjärna i fantasy under kommande säsong.

Jared Goff/Case Keenum
Ska Goff frälsa Rams i hemkomsten till LA? Kul att följa men förvänta er inga stordåd första säsongen.

Robert Griffin III
Drew Brees. Aaron Rodgers. Tom Brady. Cam Newton. Robert Griffin III. Året var 2012 och det var alltså bara 4 QB:s som skrapade ihop fler poäng i fantasy än RG3 gjorde, vad som hände sen vet ni alla. Han skadade sig och förra säsongen fick han inte spela en enda snap. 2016: nu har han chansen i ett nytt lag med min favorit Hue Jackson som ny HC. Känn bara på RG3 och Hue. Låter hur spännande som helst. Vill ni ta ett wildcard som backup, då är Robert Griffin III mannen för er.

Nyheter

To Top