Nyheter

Zach Mettenberger, QB, LSU

NFL Supporter har kollat på de hetaste spelarna inför draften 2014. Vårt mål är inte att skriva om hur de dominerade i college utan vad de kan göra i NFL. Nu: Zach Mettenberger.

Namn: Zach Mettenberger
Position: Quarterback
Skola: Louisiana State University
Längd: 1.96 m
Vikt: 104 kilo

mettenbergerDet råder väldigt delade uppfattningar om Zach Mettenberger. Generellt kan vi väl säga att traditionalisterna bland tyckarna gillar Mettenberger medan den yngre generationen scouter och experter sågar honom vid fotknölarna.

Han är en av draftens klart bästa passare. Men han är nästan helt orörlig i fickan. Enklaste liknelsen är nog Baltimore Ravens Joe Flacco. Många fans har svurit över Flaccos oförmåga att fly pressen, men de jublade desto mer när han ledde laget till Super Bowl.

Om vi börjar med det positiva. Zach Mettenberger har nästan optimal storlek för att spela quarterback i NFL och kastar bollen bättre än de flesta. Han har en stor arm och bollplaceringen är för det mesta väldigt bra. Han har tajming, förstår passkoncept och huruvida han måste kasta på bakre axeln eller lågt på insidan. Han har ett imponerande lugn i fickan, kliver upp när det behövs och har alltid ögonen nedåt i plan.

Mettenberger kan ibland stirra ned sin receiver. Han spelade med två lysande spelare, Odell Beckham och Jarvis Landry, och det är lätt att bli bortskämd. De vann allt som oftast sina dueller. Han är som sagt ett träd i fickan. Kommer pressen så är chansen stor att Mettenberger åker i backen. Han kommer inte att fly från någon försvarare.

Zach Mettenberger avslutade förra säsongen med att dra av korsbandet i knäet. Han har också gjort en del dumma grejer utanför planen. Han inledde sin collegekarriär för Georgia men blev kickad ur laget efter att ha antastat en kvinna på en lokal bar. Mettenberger erkände sitt tafsande och har försökt bygga upp sin image sedan dess. Men det är inte utan att man undrar vad det egentligen är för kille.

Zach Mettenbergers draftstatus är lika osäker som någon annan spelares i den här draften. Det skulle förvåna om han letar sig upp i första rundan. Troligtvis går han i andra till tredje rundan men om lagen inte köper honmom som person kan han falla. Patriots är ett lag som gillar den här typen av spelare, Ryan Mallett var ett liknande prospect, och samma sak gäller för Texans och deras nya tränare Bill O’Brien.

<<< LÄS OM FLER SPELARE I DRAFTEN 2014 <>>>

Nyheter

To Top