Nyheter

Jake Matthews, OT, Texas A&M

NFL Supporter har kollat på de hetaste spelarna inför draften 2014. Vårt mål är inte att skriva om hur de dominerade i college utan vad de kan göra i NFL. Nu: Jake Matthews.

Namn: Jake Matthews
Position: Offensiv tackle
Skola: Texas A&M
Längd: 1.96 m
Vikt: 138 kilo

matthewsDet är något speciellt med släkten Matthews. Kunskap och fysik ärvs och bra fotbollsspelare fortsätter att dyka upp på vår radar. Jake Matthews är son till Bruce Matthews, som är invald i Hall of Fame, och har en storebror som även han spelade för Texas A&M. Kusinerna Clay och Casey Matthews spelar just nu i NFL. Förhoppningsvis gör det här att Jake Matthews vet vad som krävs för att lyckas.

Det finns ett par olika typer av offensiva tackles i draften. Jake Matthews är teknikern. Han är som en väloljad maskin, alltid i balans och med full kontroll över situationen. Han känner instinktivt vad som händer omkring honom och anpassar sig.

Matthews kan röra sig ganska bra på öppet gräs men saknar kanske den där urkraften i springblockering som ett par av de större killarna har. Men det här känns som ett oerhört säkert val av en spelare som ibland blockerade sin motståndare i 6-7 sekunder i Texas A&M medan Johnny Manziel sprang omkring.

Det enda frågetecken som egentligen finns är hur högt tak Matthews har. Hur mycket bättre kan han bli? Har han redan nått toppen av sin potential? Personligen tycker jag redan att han är tillräckligt bra att kliva in i NFL och att Matthews har alla möjligheter att bli en dominant spelare. Det skulle kännas väldigt bra att välja Matthews topp fem i årets draft.

<<< LÄS OM FLER SPELARE I DRAFTEN 2014 >>>

Nyheter

To Top