Nyheter

Wild card-rundan – lördagsmatcher

Grundsäsongen är över och slutspelet är här. Det var många lag som tog sig in som vi inte har fått se i slutspelet på ett tag. I helgen är det första rundan, den så kallade wild card-rundan. Vi kikar på matcherna!


Första rundans matcher

AFC

Lördag, TV10 22.30 – Cincinnati Bengals hos Houston Texans

Söndag, TV10 22.30 – Pittsburgh Steelers hos Denver Broncos

NFC

Lördag, TV10 02.30 – Detroit Lions hos New Orleans Saints

Söndag, TV10 19.00 – Atlanta Falcons hos New York Giants


Lördagens matcher


Det är ett gäng spännande matcher i wild card-rundan och de flesta känns relativt öppna. Det hela kickar igång med Bengals hos Texans i vad som säkert kan bli en jäkligt jämn match. Det unga Bengals klarade sig in i slutspelet med nöd och näppe trots att de inte har lyckats vinna över något av storlagen. Nu är det upp till bevis.

De har ett effektivt springspel som har producerat över 100 yards i de nio sista matcherna med Cedric Benson i spetsen. De har ett bra försvar och sina två succérookies Andy Dalton, quarterback, och A.J Green, wide receiver, har haft riktigt fina säsonger båda två.

Texans är ett stabilare lagbygge än Bengals. Med ett grymt försvar, en stark offensiv linje, en bra springspel och en härlig grupp av receivers ledda av Andre Johnson – ”The Natural”. Tyvärr har Texans åkt på skador på sina två första quarterbacks och nu är det rookien från femte rundan T.J Yates som leder laget in i slutspelet. Han har varit bra men det finns en anledning att han valdes i femte rundan och egentligen är nummer tre på Texans depth chart. Frågan är om han är redo för det här.

Med två rookies vid spakarna så är det inte orimligt att gissa att den här matchen kommer att avgöras av turnovers. I det hela är Texans det bättra laget men Dalton är helt klart bättre än Yates. Det känns som sagt väldigt öppet.

Jag tror på Bengals – A.J Green gör matchens avgörande touchdown.


Lördagens nattmatch, Lions hos Saints, är en riktig höjdare för den som gillar offensiv fotboll. Två av ligans absolut bästa quarterbacks, Drew Brees i Saints och Matthew Stafford i Lions, möts i en match där Saints får anses vara favoriter. Försvaren har dock lämnat lite att önska hittills i år.

Brees och hans hord av receivers känns nästan omöjliga att stoppa när de kommer igång. Han sprider bollarna så fint över hela planen och det finns inget svar på deras crossing routes om man inte får press på Brees. Tyvärr för motståndet så har Saints en jäkligt bra offensiv linje som är svår att rå på och Brees är fantastiskt bra på att känna pass rushen och kliva upp i fickan. Det gäller att komma åt honom i mitten och det har Lions verktygen att göra med Ndamukong Suh och hans kompisar i den defensiva linjen. Det kommer att bli en tuff strid där framme.

Det finns gott om spelare att lyfta fram i Saints. Hybridspelarna Jimmy Graham, tight end, och Darren Sproles, running back, är otroligt roliga att se på. Sproles är nog årets bästa värvning. Om försvaret kan kliva fram och stoppa Stafford och hans duktiga receivers så tror jag att offensiven kommer att lyckas göra sin del.

Lions har fortfarande inte fått igång något springspel utan det är passen som är deras melodi. Stafford har gjort en fantastisk säsong och det har även Calvin Johnson med runt 1,700 yards och 16 TD på säsongen. Även en spelare som rookien Titus Young, wide receiver, har klivit fram och fångat ett gäng bollar här på slutet.

Saints är favoriter så det gäller för Lions att minimera misstagen. Om de får en massa korkade straff och bjuder på turnovers så kommer Drew Brees och Saints att sticka iväg på poängtavlan. Stjärnspelare som Johnson och Suh måste visa de yngre killarna var skåpet ska stå.


Vad tror DU om matcherna?

Nyheter

To Top