Nyheter

Watt blir motorväg

JJ Watts statur i Houston-området vara växer, efter att hans arbete och insamlingsprojekt nu samlat in hela 18 miljoner dollar till den översvämmade staden. Hyllningskörerna till Texans försvarsbjässe verkar aldrig ta slut, och nu vill befolkning till och med döpa motorvägen efter honom

Det hela började med att JJ Watt skänkte 100.00 USD till förmån för offren efter orkanen Harveys framfart i Texas. Målet var då att samla in 200.000 USD, vilket uppnåddes mer eller mindre direkt. I skrivandes stund är insamlingen nu uppe i 18 miljoner USD, och en efter en har kändisarna sållat sig till gruppen av bidragsgivare. Komikern och programledaren Ellen DeGeneres överraskade exempelvis Watt med en donation på 1 miljon dollar när Watts gästade hennes program härom dagen.

Nu är det dock inte bara USA:s kändiselit som visat sitt stöd utan även de andra lagen i AFC South har försökt att dra sitt strå till stacken. Flera spelare i Colts har exempelvis donerat pengar och genom sociala medier uppmanat andra att göra samma sak. Titas ägare Amy Adams Stark valde att donera 1 miljon dollar till Watts projekt, och Jaguars ägare Shad Khan har erbjudit Texans möjligheten att ändra i spelschemat vad gäller lagens möten. Jaguars är nämligen tänkt att starta säsongen i Houston. Men då arenan idag används som härbärge för hemlösa Houstonbor, öppnar Jaguars ledning upp för att ”byta plats” på lagens möten. Dvs att Jacksonville spelar hemma första veckan och att returmötet i vecka 15 flyttas till Houston istället. Jaguars skulle med ett sådant upplägg behöva avsluta säsongen med tre bortamatcher vilket onelkligen skulle vara tufft för dem.

I takt med att hjälpen och pengarna strömmar in till Houston, översköljs Watts med lovord för sin humanitära insats. Tacksamheten från Houstonborna har nu nått den nivå att dem börjat samla in namn för att döpa om motorvägen som går genom staten efter Texans försvarsbjässe. Till sammanhanget hör att vägen bär samma nummer som Watt, ”99”, vilket väckt idén med namnbytet. Den insamlingen har idag nått ca 50.00 underskrifter och kanske kan vi en dag rulla genom delstaten på ”JJ Watt Highway”. Det vore onekligen något.

JJ Watts arbete följs lättast via hans Twitter (@JJWatt) eller Instagram-konto (@justinJames99). På YouCaring.com kan ni även läsa mer om insamlingen ifråga. En insamling som i skrivandes stund precis passerade 18.000.000 USD.

Nyheter

To Top