Nyheter

Därför vinner Raiders AFC West

Photo by Christian Petersen/Getty Images

AFC West är troligen den mest jämna divisionen i NFL. Vidöppen. Det finns fyra lag som alla har en legitim chans att ta sig vidare till slutspel. Idag ska du få veta varför det blir Oakland Raiders som plockar hem divisionstiteln!

Dominant anfall
Raiders anfall var redan förra året ett av ligans bästa enheter, nu har de fått den sista pusselbiten på plats. Med Marshawn Lynch i truppen har de ett springspel som måste respekteras. Flyttar försvaret en safety för att dubbla någon av WR-duon Amari Cooper eller Michael Crabtree, då springer Lynch rakt över dem. Skickar de ner en extra kropp i boxen för att stoppa Lynch, kommer Derek Carr lobba vackra fades på utsidan.

Den offensiva linjen är i absolut toppklass och Carr, som bara sackades 16 gånger i fjol, känner sig rätt säker med sina jättar framför sig. Linjen med Donald Penn, Rodney Hudson, Gabe Jackson m.fl. är Raiders bästa Carr-försäkring. Det ger honom gott om tid att sprida bollarna till höger och vänster. Nya TE Jared Cook är inte heller att förglömma, han är ett efterlängtat hot centralt i planen för Carr.

Kaxig tränare
Det gäller att våga vinna i NFL, vilket Raiders huvudtränare Jack “Huevos Grande” Del Rio visade prov på förra året. Han tror alltid att hans anfall ska vinna matcherna åt honom och hans kaxighet går igen hos spelarna. Det finns ett lugn och självförtroende när anfallet kliver in på planen, en viktigt förutsättning för ett aggressivt och framgångsrikt anfall.

Khalil Mack utnämndes till årets bästa försvarare 2016 och han lär vara ännu bättre i år! (Photo by Thearon W. Henderson/Getty Images)

Mack-attack
Khalil Mack. Det räcker egentligen, men jag ska förklara för er ändå. Vanligtvis ser vi fjolårets bästa försvarare när han rusar förbi långsamma tackles, tvingar sig genom dubbelblockeringar eller våldsamt knuffar omkull linjemän. Förra året såg vi honom också tvinga fram fem fumbles och karriärens första touchdown efter en interception. Trots detta är han faktiskt bättre i springförsvaret än han är som rusher, vilket säger en hel del. Visst, det finns luckor i försvaret. Men de kommer mörkas mer när Raiders öppnar upp spelboken och Khalil Mack får 60 minuter på sig att sänka både quarterbacks och running backs.

Med ett så komplett anfall och ligans bästa försvarare finns det väl inget som kan stoppa Raiders. Låt Chargers komma med sina passrushers, Broncos med sina cornerbacks och Chiefs med interceptions. Lämna med böjda huvuden och ett stort L i protokollet. Just win baby!

Nyheter

To Top