Nyheter

Vingklippta örnar och haltande cowboys

Mycket hände efter week 1 men detta första blogginlägg tar vid där röken efter omgång två skingrat sig och Giants och Eagles gråter ikapp med Colts. Samtidigt lyfter Falcons och Cardinals återigen kommer snackas om som kandidat. Åtminstone i Arizona.

 

1st quarter – Inget slutspel för historisk QB-rookie

Det går inte att summera vecka ett utan att nämna rookie-QB Mariota nere i Tennessee. I bortapremiären mot ett förvisso tvivelaktigt Tamba Bay lyckades han med bedriften 4 TD. Att stå för fyra touchdowns eller fler i den första NFL-matchen har bara hänt något en gång tidigare, 1961 när Fran Tarkenton i Vikings gjorde det. Men en lyckad premiär är ingen given säsong, Titans och Mariota var nere på jorden igen i söndags med en förlust mot Browns som inte många skattar högt. I år heller.

 

2nd quarter – Grönt regerar i New York 

I söndags var Giants spektakulära WR Odell Beckham JR bättre i gång och trots att Giants hade chansen kunde de inte knyta ihop det mot Falcons. De tog felbeslut i premiären och pratade om att avsluta bra men återigen kom de till korta, tappade 20-10 ledning i fjärde och får jobba vidare. Jets lirade i Monday Night Football mot ett Colts som floppade totalt i premiären. Och herregud vad Colts har mycket att jobba på efter 20-7, de hade inget att komma med mot Jets starka defensiv och på den egna sidan har de tre comebacks skadade. Till råga på allt fick starcorner Davis lämna matchen i går med en befarad hjärnskakning. Jets är 80% defensiv och hade fem turnovers i matchen, Revis tre av dem. Men att Super Bowl-utmanarna Colts inte lyckades med mer än 7 poäng är katastrofalt. Tillsammans med Seahawks den största besvikelsen hittills och Gores fumble på mållinjen efter matchens bästa drive känns symptomatisk.

 

3rd quarter – Pengar eller inte pengar kvittar

I Atlanta tycks Julio Jones ha bestämt sig för att motbevisa pengasnacket som alltid följer när en spelare skrivit ett lukrativt kontrakt. Han har varit mycket bra inledningsvis. Atlanta blir spännande att följa i NFL South som är jämndålig, vissa säger rutten. Falcons har alla möjligheter att ta sig till slutspel, förvisso som sämsta gäng totalt sett, men ändå. Det lär blir en fight mot Panthers. New Orleans gläder ingen, torsk mot Tampa Bay i söndags. Men luttrade Falconsfans håller sig lugna lite till.

 

4th quarter – Dyrköpt divisionsseger för Cowboys

Cowboys @ Eagles (20-10)

Det kan inte vara särskilt roande att vara varken Cowbosfan eller Eaglesfan just nu.

Eagles har varit en ständig röra av spelare in och ut, head coach Chip Kelly kunde lägga en bra försäsong bakom sig och kanske var han lika överraskad som jag av att försvaret såg så pass lost ut när Julio Jones och Atlanta krossade dem i omgång ett. Gång efter annan. Första halvlek var direkt smärtsam för alla i Phillie, Bradford kom igång i andra och Ryan kastade en INT tidigt som gav nerv i matchen. Ex cowboyen storstjärnan Murray sprang in sin första TD i Eagleströjan men som sagt, försvaret blev örnarnas fall.

Så kom då rivalmötet där de skulle jaga ner Cowboys i hemmapremiären. Platt fall, Eagles var sämre än jag sett dem på länge, 3 poäng på tavlan djupt in i tredje kvarten och en slutlig förlust med 20-10 mot ett Cowboys som såg föga imponerande ut. Direkt pinsam insats av de grönvita. Det är främst i anfallet som problemen finns. QB Bradford verkar aningen instabil och de har inte heller fått igång Murray såsom många i staden av broderlig kärlek önskat. Går de till 0-3 efter nästa match blir det kris deluxe och en risk att Cowboys direkt rykt åt sig en ledning som kan bli svår att ta igen i en division som tippas stå mellan de två lagen.

Men i Dallas är det också depp, Tony Romo fick lämna planen med ett brutet nyckelben vilket innebär att två absoluta nycklar till divisionsseger och slutspel är borta ett bra tag. Först Bryant och nu startande QB. Rykten skvallrar om att RGIII som är i frysboxen i Redskins kan vara på väg in. Onekligen kittlande men sannolikt?

Enligt uppgifter på måndagseftermiddagen tros Romo missa åtta veckor. Bryant sex veckor. Illa för ett Dallasgäng som åtminstone kan glädja sig åt att ha två divisionssegrar under bältet när de nu går mot tuffa tider.

Att de trots detta och franchiserekordet 18 flaggor emot sig vann med 10 poäng säger nog mer om Eagles än om Cowboys. QB Weeden hann efter Romos uttåg med att kasta en 42 yards TD och det ska bli intressant att se hur han svarar upp mot Falcons som väntar härnäst. Oroliga supporters minns Weedens enda insats som startande förra säsongen, tapp mot Arizona med 28-17 och två smäktande interceptions.

https://www.flickr.com/photos/footballschedule/8160193202

Romo borta, Bryant borta. Cowboysfansen lär vara besvikna men kan glädjas åt en strålande inledning på säsongen. Vinstmässigt.

 

Overtime

Slutligen några inte så välgrundade tips inför vecka tre.

Bears at Seahawks. Hemmakross. Måste lossna för Seahawks nu. Cutler skadad i risigt Bears.

Chargers at Vikings. Hemmakross. Peterson igång, Teddy B igång, uddlösa Chargers urladdade redan?

Falcons at Cowboys. Bortaseger. Cowboysskador se ovan text och framgångsvågen i Atlanta fortsätter, i alla fall en vecka till.

49ers at Cardinals. Hemmakross. Cardinals tillsammans med Packers och New England har imponerat mest inledningsvis. 49ers not so much.

Saints at Panthers. Hemmaseger med en noslängd. Kan vara avgörande för divisionsracet när det kommer till kritan.

 

Let’s go eat a fuckin’ snack! – Rex Ryan 

Nyheter

To Top