Nyheter

Chiefs tappade vinsten på sent misstag

Det var en defensiv uppvisning och magkittlande spänning när de två divisionsrivalerna Denver Broncos och Kansas City Chiefs möttes i går natt.

Försvaren dominerade igår natt, framförallt den imponerande pass rush som både Broncos och Chiefs bjöd på. Men det var misstagen som stal showen. I en jämn match där inget lag ledde med mer än 7 poäng, avgjordes allt med 30 sekunder kvar. Ställningen är då 24-24 och Chiefs running back Jamaal Charles tappar bollen på egen planhalva. Broncos cornerback Bradley Ruby plockar upp den och springer in med den för en touchdown.

Med Von Miller och DeMarcus Ware på ena sidan och Justin Houston och Tamba Hali på den andra förväntades defensivt storspel. De bjöd onekligen på en show. Sju sacks totalt i matchen och stressade quarterbacks nästan varje spel. De offensiva linjerna i de båda lagen lär vakna upp rätt mörbultade imorgon.

Som sagt var det misstag som blev den stora rubriken. Utöver Charles matchavgörande fumble så gav Chiefs bort bollen ytterligare fyra gånger. Ska man vinna så här jämna matcher är det ödesdigert. Lite säkrare bollhantering och de hade välförtjänt vunnit den här matchen.

För Chiefs del finns det ändå mycket positivt att ta med sig. De lyckades stoppa Broncos springspel, vilket var en svaghet i försvaret i fjol. Jaye Howard hade en kanonmatch och det är tydligt vilken effekt Derrick Johnson har på försvaret. Rookien Marcus Peters plockade in sin andra interception för säsongen, den här gången för en touchdown. När Chiefs får tillbaka avstängde Sean Smith blir deras försvar ännu bättre. Skrämmande.

Det var tydligt vilken krock det är mellan vad Peyton Manning och Gary Kubiak vill göra med anfallet. När Kubiaks springspel inte fungerade övergav Broncos springspelet allt mer. Istället fick en frustrerad Manning fick styra. Då gick det betydligt bättre. De flyttade bollen effektivt och Manning undvek fler sacks. De åker nu hem till Denver och får fundera hur de ska gå framåt offensivt.

Nyheter

To Top