Nyheter

Giants höll i till slutet

Vecka tre inleddes i natt med ett rivalmöte mellan Washington Redskins och New York Giants, där hemmalaget äntligen fick säsongens första vinst.

NY Giants har inlett säsongen skakigt. De första två veckorna har de tagit ledningen tidigt, haft kvar den med två minuter kvar men förlorat båda gångerna. I natt tog de återigen ledningen tidigt. Den här gången lyckades behålla den tills slutsignalen ekade. Det var inte vackert, det var inte övertygande men det var en efterlängtad etta i vinstkolumnen.

Det gick relativt lätt för Giants anfall att flytta bollen. Redskins backade undan och gav upp korta passningar, vilket passar Giants spel utmärkt. Långsamt och metodiskt kunde de flytta bollen tack vore ett effektivt passningsspel. De hade svårt att få igång springspelet mot Redskins tunga defensiva linje.

Inför matchen hade Redskins det bästa springanfallet i NFL. Kombinationen Alfred Morris och rookien Matt Jones hade sett bra ut, men fick inte igång något i natt. Giants laddade boxen full med spelare för att stoppa springspelet och utmanade Redskins att kasta bollen. Redskins kunde inte vinna genom quarterbacken Kirk Cousins arm.

Även om Giants secondary lämnade stora luckor som Redskins receivers enkelt hittade, kunde Redskins inte få igång ett effektivt passningsspel. Kirk Cousins lyckades inte utnyttja luckorna i försvaret. Hans träffsäkerhet var riktigt dålig och han missade flera öppna receivers. Mer kompetent spel från honom och matchen borde ha slutat annorlunda.

Det var en viktig match för Giants. Med allvarliga skador i Dallas och oroligheter i Philadelphia är divisionen vidöppen. Det kanske räcker med åtta vinster för att vinna NFC East och Giants är tillräckligt bra för att kunna skrapa ihop det. Bättre spel de sista två minuterna i säsongens första matcher och de vore obesegrade. Istället fick de vänta tills i natt för säsongens första vinst och det första steget mot slutspel.

Nyheter

To Top