Bills

Viktigt möte på New Era Field

Natten till fredagen utspelar sig en av veckans mest intressanta matcher mellan de två rivalerna Bills och Jets.

Båda lagen har startat säsongen med två svidande förluster. Jets förlorade med en poäng mot Bengals i en match där Jets stundtals dominerade, men där stjärnan Darrelle Revis inte kunde stoppa Bengals receiver-sjärna AJ Green som fångade alla 10 passningar och sprang för 180 yards och en touchdown. Bills förlorade en hård jämn match där Baltimore Ravens – gubbarna Joe Flacco och Mike Wallace avgjorde matchen med en touchdown på 66 yards. Bills lyckades endast mäkta med 160 offensiva yards mot ett Ravens-försvar som visserligen såg fokuserat och välcoachat ut men inte ses som ett av ligans allra främsta. Helt klart en anledning till oro.

För Jets betyder matchen extra mycket med tanke på det kommande spelschemat. De följande veckorna möter man Chiefs (borta), Seahawks (hemma), Steelers (borta) och Cardinals (borta). Det är svårt att föreställa sig ett tuffare schema och vid en förlust mot Bills i natt är en 0-6 – start en stor risk. Jets kommer troligen till spel utan linebackern Jordan Jenkins men får tillbaka Sheldon Richardson efter en matchs avstängning.

Bills kommer till spel med många på skadelistan. Stjärnan Sammy Watkins spelar troligen, men förmodligen mycket begränsat, både sett till egen fysisk förmåga och till antal tillfällen han är på banan. Lagets tight end Charles Clay är också tveksam, ett stort avbräck med tanke på hur viktig tight end – positionen är i Bills anfallsspel. Lagets left tackle Cordy Glenn kommer inte att komma till spel för första gången på fyra år. Cyrus Kouandjio kommer ta hans plats vilket innebär en stor försvagning.

Bills har vunnit lagens fem senaste möten och har även ledning med 60-51 i maraton-tabellen som sträcker sig ända till 60-talet.

Mycket talar dock för att det är Jets tur den här gången. Vi kan förvänta oss en match där Jets stjärnspäckade defensiva linje gör livet surt för Bills offensiv. Jets har en offensiv som är tillräckligt talangfull för att kunna göra sitt för att avgöra matchen. Men som i alla klassiska rivaliteter kan man räkna med att det blir stenhårt, att alla ger sitt yttersta och att det ofta kan leda till matcher där misstag till slut kan fälla avgörandet.

Matchen är en del av ”Color Rush”, Nikes koncept med helt nya färgstarka tröjor som är ett grepp för att lösa problemet med att folk köper alldeles för lite NFL-prylar.

Matchen startar kl 02.25 i natt och går att se på Game Pass (klicka på bannern här på webbplatsen), Viaplay och TV3 Sport. Nytt för i år är att den även livesänds på Twitter.

Nyheter

To Top