Bills

Fitzpatrick fick sin revansch

Förra gången Jets och Ryan Fitzpatrick var på besök i Buffalo var i förra säsongens sista omgång med en slutspelsplats i potten. Fitzpatrick kostade Jets matchen och slutspelsplatsen den gången.

Redan vecka två av årets säsong var dom tillbaka i Buffalo, natten till fredag. Och Fitzpatrick hade bestämt sig för att ta revansch. Med ett aggressivt passningsspel vann Jets på ett övertygande sätt matchen mot Bills med 37-31.

Det blev poäng på Jets fem första drives. Ledningen hade kunnat vara närmast ointaglig redan där om det inte vore för att den femte driven avslutades med touchdown för Buffalo på en fumble av rookien Jalen Marshall och därmed ledning för Buffalo med 24-20 tidigt i andra halvlek.

Den passattack som Jets redan etablerat i första halvlek tog över fullständigt därefter. Fjolårets dominanter Decker och Marshall har nu fått sällskap av överraskningen Quincy Enunwa och lovande rookien Jalen Marshall som tillsammans bildar en offensiv som har oerhörd potential. Fitzpatrick hittade gång på gång sina mottagare och hade redan i början av fjärde quartern satt 23 av 33 passningar för 347 yards.

Förutom Jets passoffensiv präglades matchen också av Jets massiva defensiva linje som gjorde det otroligt svårt för Bills att springa med bollen. Bills förlitar sig mycket på sitt springspel och hade därför svårt att hitta sin rytm offensivt. Poängen Bills gjorde kom framförallt på långa passningar – Marquise Goodwin för 88 yards tidigt i första halvlek och Greg Salas (fd Jets) för 71 yards tidigt i andra halvlek. Goodwin bara blåste förbi Darelle Revis som fått en riktigt dålig start på säsongen.

Bills första besök i red zone kom i matchens slutminuter när man jagade efter två touchdowns för att tvinga sig förbi Jets i slutsekunderna. Mike Gillislee kunde där fixa en touchdown för Bills med 1:17 kvar med en akrobatisk manöver men närmare än 37-31 kunde Bills inte komma i slutet. Efter en misslyckad onside kick kunde Jets springa bort tillräckligt med tid för att inte ge Bills några chanser att komma i närheten av red zone igen.

Eric Decker tog emot sex passningar för 126 yards och en TD. Brandon Marshall tog emot lika många passningar för 101 yards. Men det stora utropstecknet var Quincy Enunwa som hade sex mottagningar för 92 yards och framförallt var ett monster på tredje down där han gjorde flera stora spel.
Förutom fina siffror i passoffensiven måste Jets vara nöjda med nyförvärvet Matt Forte också. Running backen sprang för 100 yards och var effektiv i red zone där han tryckte in tre touchdowns.

Bills hade inga nämnvärda prestationer förutom möjligen Tyrod Taylors tre touchdown-passningar. Taylor såg annars blek ut och har haft en tveksam start på säsongen. LeSean McCoy ser fräsch ut men när den offensiva linjen blir så dominerad i springspelet kan inte ens han krama ut mer än 59 yards på marken en sån här match.

Slutresultatet 37-31 bevisar att detta inte blev den defensiva showdown som alla hade förväntat sig i förväg. Det är inte heller siffror som speglar matchen särskilt bra. Jets dominerade matchen från start till slut och kommer med bra självförtroende till de kommande fyra omgångarna där dom ställs mot oerhört tufft motstånd.

Bills möter närmast Cardinals hemma och Patriots borta. Två veckor som förhoppningsvis ägnas åt att försöka fixa hålen i pass-försvaret.

Nyheter

To Top