Fantasy

Fantasy: Det tar vi med oss från vecka 1

Äntligen var NFL igång igen och vi fick se väldigt många bra matcher. Händer det saker på plan så händer det saker i både ditt och mitt lag också. Här är några saker som jag tar med mig från första veckan. 

Förra säsongen gjorde Melvin Gordon inte en enda touchdown och många var missnöjda med honom. Redan vecka 1 slår han till med 2 touchdowns och visar att han är att räkna med denna säsongen. Pro Football Focus(som sätter betyg på varje spelare efter varje match) gav Gordon det bästa betyget av alla runningbacks efter denna vecka. Han samlade på sig 57 yards på 14 försök, kom 2,7 yards efter kontakt och gjorde 2 touchdowns. Tyvärr delar han arbetsbördan med Woodhead och så länge han gör det så är han inte mer än en RB2-RB3.

På samma sida, Pro Footboll Focus, så var Jeremy Langford en av de spelare som fick lägst betyg förra säsongen, mycket tack vare att han inte klarar av att bryta tacklingar och kommer inte många yards efter kontakt. Han fortsatte på samma nivå under vecka 1, men eftersom Bears inte har några andra bra runningbacks så du behöver inte vara orolig om du är ägare till Langford. Han kommer att fortsätta springa mycket.

Bör du vara orolig om du draftade Freeman så högt som i förstarundan? Kanske. Freeman sprang med bollen 11 gånger och fångade 4 stycken bollar medan Coleman sprang 8 gånger och fångade 5 bollar. Det ser alltså ut som att de kommer att dela på jobbet i årets Atlanta.

Steelers visade att man är att räkna med offensivt detta året också, där framför allt Antonio Brown och DeAngelo Williams sticker ut. Har du Bell i ditt lag men är utan Williams? Se till att trada till dig honom. DeAngelo spelar endast från start i 2 veckor till därefter kommer Bell att ta över, men du vill inte sitta med skägget i brevlådan om Bell går i sönder.

Det var inte många som visste vem Jack Doyle var innan i söndags, han har tidigare gjort 3 säsonger i Colts och har under de åren bara fångat 3 touchdowns. I söndags gjorde han två touchdowns och han var den tightend som samlade på sig flest poäng. Jag är dock osäker på om han kommer att fortsätta dominera, då Dwayne Allen är deras bästa tightend.

Detroit Lions recievers är väldigt intressanta detta året. Man har Marvin Jones som deras djupa hot och Golden Tate är grymt talangfull när han har bollen i händerna. Calvin Jones var deras kille i de flesta lägen, men framförallt när de var nere i redzone. En spelare som kan ta över rollen nere i redzone är deras tightend Eric Ebron. Han var en supertalang när han draftades som nummer 10 för 3 år sedan och fångade alla 5 passningar som var kastade mot honom och gjorde en touchdown. Ägs bara av 7,4 procent på nfl.com.

Keenan Allen firar inte mer denna säsong.

Keenan Allen firar inte mer denna säsong.

Det tråkigaste som tyvärr är en stor grej inom NFL är skador. Givetvis var det en del skador efter första veckan där den som sticker ut mest är Keenan Allen som blir borta resten av säsongen. Riktigt tråkigt för både Allen och Chargers då de flesta trodde att Keenan Allen skulle vara en toppspelare i år.

Många rookies kom till spel under förra veckan:

  • Dak Prescott gjorde en rätt bra match som quarterback för sitt Cowboys dock så har han en bit kvar innan han är aktuell för standardligor i fantasy.
  • Carson Wentz kom på 9e plats bland quarterbacks i poäng efter första veckan men jag vill gärna se honom göra 2-3 bra matcher till innan jag funderar på honom.
  • De två rookies som fick flest bollar kastade mot sig var Will Fuller och Tajae Sharpe. Är de lediga så plocka upp dem på waivern i din liga, Fuller ägs bara i 9,1% av ligorna och Sharp ägs endast i 8,6%(nfl.com).
  • Även om Ezekiel Elliott endast samlade ihop 11 poäng så såg man hans talang. Kommer vara ett monster i år.
  • Andra rookies som visade att man kan spela var bland annat Corey Coleman och Sterling Shephard.

Nyheter

To Top