Bears

Vikings enda obesegrade laget – allt du behöver veta från vecka 5

Browns – Patriots 13 – 33

18 passningar på 25 försök för 271 yards och två touchdowns skulle de flesta vara nöjda med på en match, Brady fixade det på en halvlek i sin återkomst efter avstängningen. Han slutade på 406 yards och tre touchdowns när Patriots krossade Browns med 33-13. Martellus Bennett ser ut som en kanonvärvning och tog emot samtliga tre touchdown – passningar från Brady men var ändå inte lagets bäste tight end. Gronkowski visade att han är 100% återställd med 109 yards i luften och utmärkt blockering på marken.

En olycka kommer sällan ensam. Browns fick använda tre quarterbacks under matchen. Lagets främsta receiver för säsongen Terrelle Pryor avslutade matchen med att passa bollarna. Frågan är hur Browns ska lösa QB-frågan nu när både Kessler och Whitehurst kan bli borta ett tag.

Segern var Bill Belichicks 250:e i karriären. En milstolpe.

Frågar Hue Jackson, head coach i Browns om Brady kan spela QB för Browns nästa helg? Foto av: Jason Miller/Getty Images.

Frågar Hue Jackson, head coach i Browns om Brady kan spela QB för Browns nästa helg? Foto av: Jason Miller/Getty Images.

 

Lions – Eagles 24 – 23

Detroit neutraliserade inledningsvis Eagles starka defensiva front med smarta screen plays och korta passningar, ett spel som passar lagets running back Theo Riddick. Riddick gjorde två touchdowns redan i första quartern och ordnade en 14 poängs ledning. Trots att Wentz inledde starkt med 13 framgångsrika passningar på 15 försök i första halvlek ledde Lions med 21-10 i halvtid.

Wentz fick sällskap av Eagles försvar när det gällde att dominera Lions i andra halvlek men när Wentz kastade sin första interception i NFL-karriären med en minut kvar att spela så slutade upphämtningen vid 23-24. “Big Play Slay” i Lions secondary fixade segern i slutminuterna med en forcerad fumble innan Lions tog ledningen och den interception som avslutade matchen.

Wentz hann med 135 passningar innan karriärens första interception var ett faktum, och även om den bidrog starkt till årets första förlust har Wentz haft en lysande start på karriären.

 

Colts – Bears 29 – 23

Colts spelade i London förra söndagen men valde ändå att spela igen trots att man kunde haft ledigt. När Bears tog ledningen med sju minuter kvar att spela trodde de flesta att Colts skulle ha svårt att orka att ta sig tillbaka in i matchen. Andrew Luck visade dock kyla och precision i slutet av matchen och tillsammans med sin favorit-receiver T.Y. Hilton ledde han Colts tillbaka till ledningen med knappt fyra minuter kvar att spela. Hilton tog emot passningar för 171 yards.

Brian Hoyer i Bears passade för nästan 400 yards och rookien Jordan Howard sprang för 118 yards mot ett försvar som enligt Colts GM Grigson är försvagat på grund av Luck. Det är tveksamt om Cutler får tillbaka quarterback – jobbet när han är skadefri.

I Colts passerade Frank Gore Jim Brown på listan över spelare som sprungit för flest yards i NFL och är nu på nionde plats i den tabellen.

En imponerande seger av Colts som är tillbaka i racet i AFC South.

 

Dolphins – Titans 17 – 30

När Perrish Cox, en av ligans sämsta cornerbacks i år, får avgöra matchen med en interception, funderade nog många Dolphins-fans på vilka quarterbacks som finns tillgängliga vid nästa års draft. Ryan Tannehill fick bara kasta 18 passningar i matchen men stod ändå för två interceptions.

Marcus Mariota i Titans ordnade istället tre touchdowns på sina 29 försök i ett Titans som fick springa mycket med bollen, totalt 41 rushes för 235 yards  – ett snitt på nästan 6 yards per försök. Det var inte särskilt exotiskt, men väldigt effektivt. Mariota stod väl för det lilla exotiska som gick att finna med några zone read spel för totalt 60 egna yards på marken. DeMarco Murray ser riktigt stark ut i Titans och får dra ett tungt lass i offensiven. Delanie Walker var tillbaka efter skada och tog emot 5 passningar varav en för touchdown.

Dolphins försvar innehåller utan tvekan för många veteraner vars spel inte är i nivå med beloppet på lönechecken.

 

Ravens – Washington 10-16

Ravens dominerade Redskins under den första halvleken men kunde inte utnyttja övertaget. Trotts ett fungerande springspel så valde man ofta att passa bollen vilket inte var lyckat och sakta dog det övertag som laget haft. Hård vind gjorde att bollen inte färdades bra i luften och lagen verkade undvika att försöka göra poäng via field goal.

Matchens sjukaste och troligtvis spel kom i mitten av tredje quartern. Cousins i Washington kastar en interception från sin egen tredje yardlinje men med endast centimeter kvar till en pick six tappar CJ Mosley i Ravens bollen vilket ledde till en touchback och därmed 17 yards avancemang för Washington. Mosley, skadade sig dessutom på spelet och tvingades kliva av. Den sekvensen avgjorde troligen matchen eftersom Washington gjorde ett field goal på driven. Baltimore drabbades av skador på Steve Smith och den offensiva linjen och kunde inte göra några poäng alls i andra halvlek. Missnöjet med den offensive koordinatorn Marc Trestman börjar nu höras från allt fler.

Uppdatering kl 15:30: Efter att vi på NFL Supporter skrivit om att Trestman och Ravens borde gå skilda vägar gjorde dom slag i saken i Baltimore. Trestman avskedas och ersätts av Mornhinweg.

 

Vikings – Texans 31-13

Att Vikings rivstartar sina matcher och Texans är usla på bortaplan manifesterades verkligen i första halvlek. Vikings ledde med 24-0 efter endast en och en halv quarters spel och redan där var matchen egentligen avgjord.

Brock Osweilers 42 försök resulterade i 19 lyckade passningar och bara ett lyckat spel av 14 på tredje och fjärde down för Texans är ett tydligt tecken på hur den här matchen dominerades av Vikings försvar som ser ut att kunna gå mot en historiskt bra säsong om det fortsätter så här. Osweilers kontrakt var en chansning som inte riktigt ser ut att betala sig än.

Värvningen av Sam Bradford ser däremot ut som ett genidrag, han satte 22 av sina 30 passningar och ordnade två touchdowns. Idag var hans favorit-måltavla Adam Thielen som tog emot sju av åtta passningar för 127 yards och en touchdown. Då gjorde det inte så mycket att lagets stjärnreceiver Stefon Diggs missade matchen.

Vikings är nu det enda obesegrade laget i NFL efter fem omgångar och har fortfarande inte en enda offensiv turnover.

Sam Bradford dominerar med sitt Vikings. Foto av: Adam Bettcher/Getty Images.

Sam Bradford dominerar med sitt Vikings. Foto av: Adam Bettcher/Getty Images.

 

Steelers – Jets 31-13

Efter en riktig luftstrid ledde Steelers med 14-13 i halvtid. Efter det slutade Jets göra poäng. Sammie Coates visade att Steelers anfallsspel inte bara består av Bell och Brown, med sina sex mottagningar för 139 yards och 2 touchdowns. Hoppas att ni följde våra fantasy – tips inför helgen där Coates var ett av våra drag.

Steelers med Le’Veon Bell på planen är ett oerhört svårt lag att möta. Bell används överallt på planen och är därmed en mardröm för motståndarförsvaren. 66 yards på marken och 88 yards i luften mot Jets är ett tydligt bevis på det.

Fitzpatrick kan inte klandras för förlusten men det är uppenbart att det inte gnistrar om Jets offensiv på samma sätt som vi såg förra säsongen.

Steelers kopplar i och med segern greppet om AFC North eftersom övriga lag i divisionen förlorade.

 

Broncos – Falcons 16-23

Ligans bästa anfall mot ligans bästa försvar. Den matchen brukar oftast försvaret vinna, men Falcons gick emot trenden. Det var dock framförallt Atlantas försvar som imponerade mest när man höll Broncos markspel till endast 84 yards. Vic Beasley i Falcons försvar hade också vaknat på rätt sida – 3,5 sacks mot Broncos ser rätt bra ut i jämförelse med de 5 sacks han fått ihop på karriärens första 19 matcher. Plötsligt är han på topp 10 – listan den här säsongen.

Falcons anfall innehåller riktigt många playmakers. Förra veckan tog Julio Jones emot passningar för över 300 yards. Mot Broncos tog lagets running back Tevin Coleman emot 4 passningar för 132 yards och en TD. Broncos fruktade pass rush fick inte mycket uträttat mot Falcons offensiva linje som ser riktigt förstärkt ut med bl.a. nyförvärvet Alex Mack i mitten.

Falcons inledde även förra säsongen övertygande men bleknade. Känslan i år är att Shanahan i Falcons kan koordinera en betydligt mer varierad offensiv  och om alla spelare får hålla sig friska kommer Falcons vara ett lag att räkna med länge under säsongen.

I Broncos fick rookien Paxton Lynch starta som quarterback och det mesta tyder på att han ännu inte är redo, vilket inte var helt överraskande. Mycket tyder på att Trevor Siemian är tillbaka som starter så fort han är helt återställd.

 

Cowboys – Bengals 28 – 14

I Cowboys är det lagets rookies som imponerar mest. Dak Prescott har fortfarande inte kastat en enda interception den här säsongen och Ezekiel Elliott verkar verkligen ha kommit in i spelet. Cowboys ordnade 10 first downs med sina 18 första spel mot ett normalt sett bra Bengals – försvar. En ruggig effektivitet!

När Cowboys tar tag i taktpinnen på det här sättet gör man det svårt för motståndarna. Bengals playmakers Green och Hill fick inte röra bollen under matchens första 20 minuter. Det var ungefär samtidigt som Ezekiel Elliott avgjorde matchen genom att springa in en touchdown från 60 yards.

Efter 171 yards av Elliott fördelade på 15 springspel och tre passningar är det ingen chock att han nu toppar rushing – statistiken med hela 85 yards ner till tvåan Murray.

Vid ledningen 28-0 slog Cowboys av på takten och Bengals fick putsa till siffrorna i sista quartern.

Ezekiel Elliott  toppar ligans rushing-statistik efter en imponerande uppvisning mot Bengals. Foto av: Wesley Hitt/Getty Images.

Ezekiel Elliott toppar ligans rushing-statistik efter en imponerande uppvisning mot Bengals. Foto av: Wesley Hitt/Getty Images.

 

Rams – Bills 19-30

Bills tog sin tredje raka seger i en match som var väldigt jämn väldigt länge.

I en match där man förväntade sig dominans av båda försvaren flyttades bollen ganska enkelt över planen, särskilt LeSean McCoy i Bills fick springa relativt obehindrat under framförallt första halvlek medan Rams försökte hitta en defensiv identitet utan flera skadade nyckelspelare på den defensiva linjen. Case Keenum visade dock med sitt stabila spel under en lång stund varför Rams inte haft alltför bråttom med att få ut sitt dyrbara draftval Jared Goff på planen. Kanske fick matchens avslutning dom att tänka om.

Matchen kom att avgöras av två misstag, båda av Rams. En sällsynt dålig passning av Keenum plockades upp av Bills cornerback Robey-Coleman i slutet av tredje quartern och han sprang in med den för en touchdown och ledning 23-16. Det satte Rams i en position som slutligen ledde till misstag nummer två. Med knappt fyra minuter kvar av matchen fejkade Rams en punt på egen 23-yardslinje och Bills hade full kontroll på vad som var på väg att hända och stoppade försöket en yard kort om fyra nya försök. Bills tog hand om bollen och McCoy sprang för 24 yards på nästa spel. Ytterligare ett par spel senare kunde Goodwin ta emot passningen för den touchdown som avgjorde matchen.

Bills försvar spelade stabilt och veteranen Lorenzo Alexander som signades inför säsongen har i tysthet glidit upp i topp i sack-ligan och Nickell Robey-Coleman ordnade två interceptions. Alexander har gjort nio sacks på nio säsonger inför denna säsongen.

Bills vann med 30-19 och LeSean McCoy som hade 158 yards totalt verkar ha hittat storformen. Segern kom trots att Tyrod Taylor gjorde ett av de klantigaste spelen för året när han till synes ställde upp sig bakom fel spelare.

 

Raiders – Chargers 34 – 31

Ytterligare en smärtsam förlust för San Diego Chargers. Precis som vid deras tre tidigare förluster var dem det bättre laget på planen, men avgörande misstag fällde dem igen. De började tidigt med att ge bort bollen och hade fyra turnovers för dagen. Men ingen hade en lika tung dag som deras rookie punter Drew Kaser.

Först hade Kaser en punt på 16 yards som gav Raiders en enkelt läge att utöka ledningen till 10 poäng, sedan tappade han bollen med två minuter kvar när Chargers skulle göra ett fieldgoal för att gå upp 34-34. Det är smärtsamt att se Chargers lyckas förlora matcher på mer och mer absurda sätt ju längre säsongen går. Chargers har gjort 10 poäng mer än sina motståndare hittills under säsongen men har ändå bara en vinst och fyra förluster. Vi kan inte annat än må dåligt för deras fans skull.

Positivt för Chargers var att Joey Bosa äntligen var i spel. Trots endast 27 spel hann Bosa med 2 sacks, 1 hit, 4 hurries och 2 run stops. Möjligen kan även Philip Rivers finna någon glädje i att han passerade Johnny Unitas och nu är på nionde plats i tabellen över flest touchdown-passningar i NFL-historien.

Derek Carr i Raiders fortsätter visa en imponerande bredd och kyla. Han behärskar alla typer av passningar och är som bäst när det gäller. 25 av 40 passningar hittade rätt idag för 317 yards.

 

Packers – Giants 23 – 16

Giants har förtvivlat svårt att stressa motståndarnas quarterbacks. Även om Aaron Rodgers inte hade sin bästa dag där han endast hittade rätt med hälften av sina 45 passningar och kastade två interceptions. Rodgers hade gott om tid på sig och passade även för två touchdowns vilket tillsammans med tre field goals från Crosby räckte för att vinna matchen.

Giants enda touchdown kom med tre minuter kvar att spela men kan ha varit viktigt ändå eftersom det var säsongens första för Odell Beckham Jr. som försonades med kicker-nätet vid sidlinjen efter matchen.

Packers springförsvar har lite i skymundan visat sig vara ligans i särklass bästa, man tillåter endast 43 yards per match jämfört med Jets som är två med 68 tillåtna yards.

 

Mer information

 

Nyheter

To Top