Nyheter

Veckans Stjärnor – Vecka 3

Photo by Rob Carr/Getty Images

Vecka 3 blev ännu en vecka med ett gäng rysare, några utklassningar och fruktansvärt lite försvarsspel. Det är en genomgående trend såhär i säsongsinledningen att många lag helt och hållet verkar ha glömt hur man försvarar sig. Det har aldrig någonsin gjorts så här mycket poäng i en inledning av en NFL-säsong. Detta har lett till att det finns otroligt många kandidater att välja mellan när vi nu ska välja veckans stjärnor. Efter många om och men så har vi nu tagit fram en lista på de spelare vi tycker presterade bäst och denna gången ett lag som vi tycker borde kunna bättre. 

Veckans offensiva spelare: Patrick Mahomes, QB, Kansas City Chiefs

Förra säsongens Super Bowl-MVP tar denna vecka plats på toppen av vår prestigefulla lista. Mahomes mötte ett av ligans absolut bästa lag i Baltimore Ravens. I en match som vi på förhand trodde skulle bli jämn och spännande tog Mahomes över helt och kastade för 385 yards och 4 touchdowns. Därtill sprang han även in en touchdown när han såg till att hans Chiefs bekvämt tog hem segern med 34-20 borta mot Ravens.

Silver: Russell Wilson, QB, Seattle Seahawks
Brons: Josh Allen, QB, Buffalo Bills

 

Veckans defensiva spelare: Xavier Rhodes, CB, Indianapolis Colts

Det var verkligen en Xavier Rhodes från fornstora dagar som spelade mot Jets i söndags. Rhodes släpptes av Vikings efter förra säsongen då man inte längre trodde på den tidigare All Pro-cornern. Nytillkommen i ett intressant Indianapolis Colts-försvar stod Rhodes för ett av sitt livs matcher. Colts släppte bara till 6 poäng och Rhodes stod för två pass deflections och två interceptions där en av dem ledde till en 44-yards retur för en touchdown.

Silver: Shaquil Barrett, OLB, Tampa Bay Buccaneers 
Brons: Aaron Donald, DT, Los Angeles Rams

Veckans rookie: Justin Jefferson, WR, Minnesota Vikings

Matchen mot Tennessee Titans var matchen då Justin Jefferson på riktigt exploderade och presenterade sig för resten av ligan som en wide receiver att hålla ögonen på i flera år framåt. Trots en skakig start på säsongen för hans QB Kirk Cousins så har Jefferson visat glimtar av vad han är kapabel till i hans föregående matcher. I söndags fick vi dock se det på riktigt. 7 mottagningar för 175 yards och en touchdown är helt otroliga siffror. Inte bara för en rookie utan för vilken storspelande wide receiver som helst.

Silver: Michael Onwenu, G, New England Patriots
Brons: Antoine Winfield Jr, SS, Tampa Bay Buccaneers

 

Veckans ”Kan bättre”: Atlanta Falcons

Jag vet. Vi ska välja spelare egentligen, men på riktigt alltså. Hur kan ett lag gång på gång förlora matcher när de leder så stort. Två veckor i rad har Falcons förlorat mot ett lag som haft en vinstchans på 2% eller lägre mot slutet av matchen. I söndags utklassade de Chicago Bears såpass mycket att Bears bänkade sin startande QB och deras back-up Nick Foles klev in och vände matchen! Ett lag som gör så många poäng och bygger upp så stora ledningar borde inte kunna förlora så här mycket. Skärpning Falcons!

Veckans Stjärnor – Vecka 3

Nyheter

To Top