Fantasy

Fantasy vecka 3: Trendspaning

Foto: Sean Gardner/Getty Images

Nästan en femtedel av grundserien är redan spelad. Det går fort när man har roligt. För visst är det extra roligt med fantasy football när lagen tillåts spela en ohejdad offensiv. Det har dessutom gett oss möjlighet att börja ana vissa trender. Lagen har berättat vad dom tycker om sina spelare, det är t.ex. ingen tvekan längre om att Myles Gaskin är RB1 i ett Miami Dolphins som inför säsongen lade pengar på både Jordan Howard och Matt Breida. Häng med så kan vi gå igenom vad mer vi har lärt oss, och dela ut lite utmärkelser.

 

Veckans fantasy-hjälte

Alvin Kamara dominerade totalt i förlusten mot Packers. På endast sex carries ordnade Kamara 58 yards, ett snitt på 9.7. Men det var som mottagare av bollen han verkligen gjorde skada. 139 yards och två touchdowns på 13 passningar är ett tecken på otrolig effektivitet. 44.7 fantasypoäng!

 

Veckans besvikelse

Många såg Leonard Fournette som en ligavinnare i fantasy när han släpptes av Jaguars och plockades upp Tompa Bay strax efter. Brady fick sin Blount – kopia som kan kötta in touchdowns! Men om man bortser från matchen mot Panthers där han hade ett riktigt stort spel så har Fournette sprungit för 20 yards på 12 carries och han är fortfarande helt oduglig i passningsspelet. Har du Fournette, hoppas att någon minns vecka 2 mot Panthers och använd Fournette som trade-bete innan det är för sent.

 

Veckans waiver-fynd

Quarterbacks: Vaknade Kirk Cousins till liv mot Titans? Tveksamt, men som ni ser på hans receiver-kollega nedan så har Vikings ett tacksamt motstånd framöver. Läge för en waiver-stack med Cousins och Jefferson kanske? Nick Foles gjorde tillräckligt för Bears för att hålla Trubisky på bänken men Colts, Bucs och Panthers är tre tuffa matcher för Foles. Ryan Fitzpatrick är ett spännande val för denna veckan mot Seahawks också.

Running backs:  Jeff Wilson i 49ers gjorde det mesta av sina 15 carries mot Giants. 69 yards och två touchdowns försäkrar oss om att han kommer att få fortsatt förtroende så länge som Mostert är skadad. Chris Carsons skada som han ådrog sig mot Cowboys verkar inte vara så farlig som först befarad, men under de närmaste veckorna så kommer Carlos Hyde att få en betydligt större volym av tidigare och det räcker för att han ska plockas upp och startas. Myles Gaskin är utan tvekan Miamis nummer ett nu och får rikligt med boll både på marken och i luften. Trots det tillgänglig i hälften av alla ligor! Rookien Anthony McFarland i Steelers börjar få mer förtroende att springa bollen bakom en av ligans bättre offensiva linjer. Det går absolut att se en väg för McFarland att sluta som Steelers RB1 innan säsongen är över.

Wide receivers: Rookien Justin Jefferson i Vikings hade en otrolig match mot Titans med 175 yards på 7 mottagningar! De kommande tre veckorna möter han Texans, Seahawks och Falcons. Det finns en bra möjlighet att han kan fortsätta prestera mot de försvaren. Brandon Aiyuk i 49ers fick jobba i såväl spring- som passningsspel och kommer få fortsätta jobba i 49ers som har många spelare på skadelistan. Alshon Jeffery i Eagles har inte spelat än i år på grund av skada. Det är stor chans att han kan vara tillbaka denna helgen i ett Eagles som är i stort behov av playmakers, frågan är om Jeffery fortfarande klassas som en sådan? Cole Beasley i Bills är på väg mot 1200 yards om han fortsätter som han gjort sina tre första veckor. Han har ingen touchdown än men Bills är riktigt vassa i red zone så ni kan försäkra er om att dom kommer.

Tight ends: Mo Alie-Cox i Colts har haft två bra veckor med Jack Doyle borta, men volymen är låg och Doyle är snart tillbaka. Sitter du risigt till på TE – positionen så kan Alie-Cox säkert rädda en del poäng åt dig den kommande helgen mot Bears. Av 10 mottagningar för Jimmy Graham hittills så har tre av dom varit för touchdown. Graham används utpräglat i end zone och det är så gott som något när vi jagar TE – poäng på waivern.

Veckans fantasy-lag

Denna veckan stod Raspberry Gruels, coachat av Daniel Johansson för veckans starkaste insats. Med fantastiska 194.1 poäng togs en trots allt ganska tajt seger i ligan NFL Supporter #4

Veckans dreamteam

Denna laguppställning presterade bäst i PPR – ligor den gångna veckan.

Pos Spelare Lag Poäng
QB Patrick Mahomes Chiefs 40.0
RB Alvin Kamara Saints 44.7
RB Rex Burkhead Patriots 34.8
WR Tyler Lockett Seahawks 37.0
WR Justin Jefferson Vikings 30.5
TE Jimmy Graham Bears 24.0
FLEX Austin Ekeler Chargers 31.3
D/ST Colts D/ST Colts 27.0
K Stephen Gostkowski Titans 25.0
Totalt 294.3
Fantasy vecka 3: Trendspaning

Nyheter

To Top