Nyheter

Veckans Guldkorn: Vecka 9

Photo by Thearon W. Henderson/Getty Images

Vi går in i den nionde veckan i NFL och vi har fjorton nya matcher att se fram emot. Denna vecka blir det bland annat spännande divisionsderbyn, QB-dueller och en match i Frankfurt. I Veckans Guldkorn lyfter vi våra fem favoriter från veckans schema. 

 

Thursday Night Football

Tennessee Titans gästar Pittsburgh Steelers på Acrisure Stadium i denna veckas Thursday Night Football. Startar för Titans gör rookien Will Levis, som fullkomligt exploderade i hans första start under center förra veckan. Kan den unga passaren återskapa den magin när han nu möter ett starkare försvar i form av Steelers defensiv, ledda av T.J Watt? Det ska bli intressant att se. 

 

NFL i Tyskland

Tyskarna blir allt bortskämda med denna match. Två av de absolut bästa lagen i ligan möter varandra i Frankfurt när Miami Dolphins ställs mot Kansas City Chiefs. Dolphins anfall är statistiskt sett ligans bästa. Nu möter de ett försvar i Chiefs som släppt till näst minst poäng. Kritiken för Dolphins i år är att de har förlorat mot de bra lagen medan de fullkomligt utklassat på pappret lite svagare motstånd. Chiefs tillhör den första kategorin, och de lär vara extra taggade efter förlusten förra helgen. Detta är ett riktigt stormöte mellan två slutspelslag i AFC. Glöm inte att den startar 15:30! 

 

Batalj i Baltimore

Bird on bird action när Seattle Seahawks gästar Baltimore Ravens på söndag. En spännande match mellan tå divisionsledare på varsina håll. Ravens rider på en våg av tre raka vinster och de har gjort över 30 poäng i de två senaste matcherna. Lamar Jackson spelar på en riktigt hög nivå och försvaret tillåter bara 15 poäng per match, minst av alla lag i ligan. Kan Seahawks rå på dem? Det är inte alls omöjligt. Pete Carrolls lag har spelat inspirerad fotboll och det unga Seahawks har visat sig vara riktigt svårslagna. Detta bör bli en riktigt spännande match. 

 

Kampen om NFC East

En av veckans mest intressanta matcher är derbyt i NFC East. Dallas Cowboys möter Philadelphia Eagles i en match som kommer att ha stor påverkan på vilket lag som i slutändan vinner denna division. Eagles har sett otroligt starka ut i år och har kanske ligans mest kompletta trupp. Cowboys har å andra sidan varit väldigt varma och kalla, men kommer senast från en match där de kastade upp 43 poäng. Dallas försvar tillåter fjärde minst passade yards i ligan, det kommer att testas när de nu möter DeVonta Smith och A.J Brown. Brown som förövrigt har över 125 mottagna yards i sex raka matcher. Det här kommer bli en spännande match och mycket står på spel. 

 

QB-duell av rang

I veckans Sunday Night Football får vi avnjuta en duell mellan två av ligans bästa quarterbacks. Bengals och Bills, två lag som mycket väl kan ses i slutspelet, ställs mot varandra under primetimes strålkastarljus och det blir en duell mellan Josh Allen och Joe Burrow. Burrow spelade en fläckfri match förra veckan och hans Bengals har nu vunnit tre raka matcher. Bills har å andra sidan blandat och gett i år, men när de klickar är de få lag som kan stoppa dem. Det här kommer att bli en intressant match att följa och ett bra tillfälle för båda lagen att bevisa vilka de är. 

 

Veckans Guldkorn: Vecka 9

Nyheter

To Top