Nyheter

Veckans Guldkorn: Vecka 8

Photo by Carmen Mandato/Getty Images

Efter en vecka full av skrällar laddar vi om för ny omgång i NFL! Denna vecka finns det extra många matcher att hålla koll på då inget lag vilar. För att förenkla för dig har vi därför lyft fram fem matcher som ser extra spännande ut. Vi kallar det Veckans Guldkorn!

 

Ettan mot Tvåan

I årets draft gick Bryce Young som nummer ett till Carolina Panthers. Med valet direkt efteråt plockade Houston Texans in C.J Stroud. Den senare av de två har fått en kanonstart på karriären och har lyckats vinna tre matcher åt ett Texans som spåddes vara ett av ligans svagaste lag. De som har varit ligans svagaste lag är Panthers, där förstavalet Young nu leder offensiven. 0-6 är deras facit när Panthers nu välkomnar Texans. Det har varit en tuff första tid i NFL för Young, men visst hade det varit riktigt skönt att vinna över killen som han ständigt jämförs med. 

 

Derby i NFC North

Efter att Detroit Lions halkade till förra veckan kanske en liten dörr öppnades på glänt för lagen bakom. Främst Packers och Vikings. De möter varandra redan denna vecka och för vinnaren finns det kanske en chans att ta sig ikapp. Divisionsmatcher brukar alltid ha en extra gnista till sig. Eftersom lag känner varandra så väl så kan man nästa bortse från record och se matchen i ett vakuum. Nu har dock dessa lag nästan identiska facit. Vilket bara tyder på att detta divisionsderby kommer att bli än mer spännande. 

 

Battle of the Big Apple

New York Jets möter New York Giants på deras gemensamma hemmaplan MetLife Stadium i vad som känns som en rätt jämn match på förhand. Både Jets och Giants har sina svagheter och ser väl inte ut att göra något direkt väsen av sig i år. Det betyder dock inte att de inte kan bjuda upp till dans. En jämn match där en hel del bragging rights står på spel. Det kan bli sevärt.

 

Spännande i Seattle

Seattle Seahawks har lyckats bygga upp ett riktigt ungt och slagkraftigt lag på bara ett par korta år. 4-2 är deras facit och de är i allra högsta grad med i kampen om divisionstiteln. För att ta ett steg närmre den måste de besegra Cleveland Brown på söndag. Browns som har två raka vinster i bagaget och som även dem är med och slåss om slutspel. Det känns som att det kan bli en rätt jämn match mellan två jämbördiga lag, och sådant är alltid spännande att se på. 

 

Måstematch i Santa Clara

Efter en fin säsongsinledning har San Francisco 49ers åkt på två raka och rätt oväntade förluster. Nu ska de möta Cincinnati Bengals på hemmaplan i vad som får ses lite som en måstematch. En förlust här och man riskerar att inte bara helt tappa greppet om first seed men även förstaplatsen i divisionen. Bengals kommer utvilade till Levi’s Stadium efter en bye week, medan 49ers bara haft fem dagars vila efter att ha förlorat i Minnesota natten till tisdag. Det kan bli en faktor i matchen. Så även 49ers svårighet att stoppa passningsspelet. Vilket kan betyda att Burrow, Chase och Higgins blommar ut rejält. 49ers har dock inte förlorat på hemmaplan ännu, och de snittar över 32 poäng per match i Santa Clara. Detta bör kunna bli en riktigt spännande drabbning. 

Veckans Guldkorn: Vecka 8

Nyheter

To Top