Nyheter

Veckans Guldkorn: Vecka 9

Photo by Chris Graythen/Getty Images

Den nionde omgången i NFL sparkas snart igång, vilket betyder att vi går in i säsongens andra halva. En hel del lag har ledigt denna vecka, vilket gör att vi enbart har 13 matcher att se fram emot. Trots det något tunnare schemat har vi lyckats identifiera en handfull matcher som vi tycker lite extra om, och dessa har vi lyft i Veckans Guldkorn.

 

Cousins revenge game

En match med lite intressant backstory denna vecka är den mellan Minnesota Vikings och Washington Commanders. Vikings har lite diskret inlett säsongen med ett facit på 6-1 och leder NFC North komfortabelt. Commanders har även de lyckats kriga till sig tre raka vinster, vilket ger dem ett facit på 4-4. Det är dock inte nödvändigtvis den kvalitativa fotbollen jag ser fram emot här. Detta är nämligen Kirk Cousins första match tillbaka i Washington. Cousins som lämnade Washington efter sex år för just Vikings. Det ska bli kul att se vilket mottagande han får och hur han presterar mot sitt gamla lag. I ett något blekare 19:00-fönster är detta en match som kan vara värd att knappa in. 

 

Derby i NFC West

Seattle Seahawks med Geno Smith i spetsen har verkligen överraskat i år. Inför säsongen så var de nära botten i många rankingar, men de har motbevisat många. Geno Smith ser hittills ut som en uppgradering från Russell Wilson, och laget spelar bättre med honom under center. De har även lyckats maximera värdet på sina rookies, där fyra-fem spelare har klivit in och lämnat avtryck direkt. Inte minst tackeln Charles Cross, runningbacken Ken Walker och cornerbacken Tariq Woolen. På söndag ställs de mot rivalen Arizona Cardinals i vad som blir ett derby i NFC West. Lagen möttes för bara några veckor sedan, och då stod Seahawks som segrare, efter att bara ha tillåtit nio poäng till rivalen. Cardinals har enbart vunnit en match de fyra senaste veckorna och behöver minst sagt denna match för att komma tillbaka på rätt spår, och för att inte halka allt för långt efter i divisionen. 

 

Senaste mästarna ställs mot varandra

Los Angeles Rams vann Super Bowl i Februari, och året innan det var det Tampa Bay Buccaneers som tog hem Lombardi Trofén. Nu ställs de två senaste mästarna mot varandra, när de möts på Raymond James Stadium på söndag. Båda lag har underpresterat rejält denna säsong, och äger båda ett negativt facit vad gäller vinster och förluster. Tom Brady har tillslut börjat se gammal ut, och hans offensiva linje och skadedrabbade receivers har inte hjälpt honom avsevärt. Matthew Stafford har inte heller övertygat. Han står bakom en av ligans sämre offensiva linjer, så det underlättar inte direkt. Han har även kastat åtta interceptions mot sju touchdowns, vilket inte är ett recept för ett vinnande lag. Både Rams och Bucs behöver hitta tillbaka till formen för att ha en chans på slutspel, och det börjar på söndag. 

 

Två AFC-toppar på primetime 

Inte helt oväntat så är det Kansas City Chiefs som toppar AFC West och Tennessee Titans som toppar AFC South. Mycket pekar på att det blir de två som tar förstaplatsen i respektive division och därför ska det bli kul att se dem ställas mot varandra i veckans Sunday Night Football. Både Titans och Chiefs har ett facit på 5-2, och de har tydliga framgångskoncept. Titans rider på Derrick Henrys rygg, som sprungit för 648 yards och sex touchdowns de fem senaste veckorna, vilket har resulterat i fem raka vinster. Försvaret snittar också enbart 15 tillåtna poäng under samma tid. Kansas City Chiefs snittar å andra sidan flest poäng per match och Patrick Mahomes har, trots en bye week, flest passade touchdowns och fjärde flest passade yards. Många passningar har gått till Travis Kelce, som leder ligan i mottagna touchdowns och har flest yards av all tight ends. Titans har historiskt spelat bra mot Chiefs i grundserien, och har vunnit de fyra senaste mötena lagen emellan, exkluderat slutspel. Det ska bli intressant att se hur denna match utspelar sig. 

Veckans Guldkorn: Vecka 9

Nyheter

To Top