Nyheter

Veckans Guldkorn: Vecka 8

Photo by David Berding/Getty Images

Med snabba steg rör vi oss mot den åttonde omgången i NFL och vi har femton färska matcher på schemat. Denna vecka bjuds vi bland annat på en del divisionsderbyn, en London-match och en duell mellan två av ligans största affischnamn. Vi har identifierat en handfull matcher som vi tycker ser extra intressanta ut, och vi bryter ner dem i denna upplaga av Veckans Guldkorn.

 

Vikings trummar på

Lite under radarn har Minnesota Vikings lyckats starta säsongen med ett facit på 5-1. Nu kommer det utvilade tillbaka efter en veckas ledighet och välkomnar Arizona Cardinals till U.S Bank Stadium. En anledning till Vikings framgång är Justin Jefferson, som har tredje flest mottagna yards per match denna säsong och som fortsätter att bevisa att han är en av ligans bästa offensiva spelare. Även duon Za’Darius Smith och Danielle Hunter har kommit igång, och har tillsammans stått för 5.5 sacks i de tre senaste matcherna. Cardinals bör bli en gedigen utmaning för Vikings, men de har inte övertygat så här långt. DeAndre Hopkins var tillbaka förra veckan och visade direkt att han fortfarande är att räkna med. Det ska bli kul att se vem av Jefferson och Hopkins som sticker ut mest i denna match, och det bör bli en relativt jämn match överlag. 

 

Derby i LA

Det är alltid roligt med derbyn, och vi bjuds på en spännande sådan denna vecka. San Francisco 49ers besöker Los Angeles Rams på SoFi Stadium i vad som är det andra mötet lagen emellan denna säsong. 49ers tog hem förra matchen, vilket gör att Rams nu har förlorat sju raka matcher i grundserien mot rivalen Niners. Rams har dock haft två veckor på sig att förbereda sig för denna match, då de hade sin bye week förra veckan. Detta ser också ut att vara rätt tidpunkt att möte 49ers. De har varit ordentligt skadedrabbade de senaste veckorna och kommer från två raka förluster, där de haft en poängskillnad på hela -35 poäng. NFC West ser ut att bli riktigt jämn i år, och just nu ser det ut som att enbart vinnaren i divisionen kommer att nå slutspel, därför blir denna match otroligt viktig för båda lagen.

 

Tronskifte på Primetime

Buffalo Bills välkomnar Green Bay Packers till New York i veckans Sunday Night Football. En av historiens bästa quarterbacks och ligans MVP de två senaste säsongerna, Aaron Rodgers, ska duellera mot ett av ligans största framtidshopp och ligans kanske just nu bästa quarterback Josh Allen. Dåtid möter framtid här i vad som ser ut att kunna sätta ett utropstecken på det tronskifte som är på väg att ske i NFL. Rodgers och Packers har underpresterat något enormt sett till förväntningarna medan Josh Allens och hans Bills ser ut som ett av ligans absolut bästa lag. Mycket fokus kommer att ligga på duellen mellan Allen och Rodgers, och det med all rätt. Jag gillar dock riktigt bra fighter mellan wide receiver och cornerback, och vi har en bra sådan här när Stefon Diggs lär ställa upp mittemot Jaire Alexander under stora delar av matchen. Packers behöver denna match för att komma ifatt Vikings i divisionen, och Rodgers kommer att tvingas använda all den rutin han samlat på sig under åren. Mycket tyder dock på att Allen och Bills tar hem denna, och cementerar sig som det bästa laget i AFC. 

 

Battle of Ohio

Detta är ett derby som jag alltid ser fram emot. Bengals mot Browns i Cleveland. Två lag som delar både division och hemstat. De delar även grundare, i legendaren Paul Brown, och de delar framförallt en lång historia. Inget av lagen i AFC North har lyckats rycka sig loss ännu, så denna divisionsmatch kommer sannolikt att spela stor roll när slutspelsplatserna tillslut ska delas ut. Browns är inne i en otroligt tuff period, och har förlorat fyra raka matcher. De behöver verkligen denna vinst för att se något form av ljus i tunneln. Mycket av ansvaret lär läggas på Nick Chubbs axlar. Den talangfulla runningbacken leder ligan i både yards och touchdowns på marken. Bengals har dock sina egna offensiva vapen, och Joe Burrow kastade precis för 481 yards och smällde upp 35 poäng i vinsten över Falcons. Bengals är favoriter, men detta är ett derby som betyder oerhört mycket får båda lag, och det ska bli kul att se hur det slutar.

Veckans Guldkorn: Vecka 8

Nyheter

To Top