Nyheter

Veckans Guldkorn: Vecka 10

Photo by Julio Aguilar/Getty Images

Den tionde veckan i NFL står för dörren, och det innebär att vi officiellt går in i säsongens andra halva. Denna vecka bjuder på alla möjliga sorters godsaker. Inte minst en match på tysk mark. I Veckans Guldkorn har vi lyft den handfull matcher som vi tycker bäst om från veckans schema.  

 

Amerikansk Fotboll i Tyskland

För första gången någonsin kommer vi att få se en NFL-match spelas på tysk mark. Detta sker på söndag 15:30 svensk tid på Allianz Arena i München. Seattle Seahawks kommer att ställas mot Tampa Bay Buccaneers i denna historiska match, och det ser ut att kunna bli intressant. Seahawks har presterat bra denna säsong, och har överraskat många. Geno Smith spelar som en av ligans mest effektiva quarterbacks och deras springspel snittar tredje flest yards per försöka av alla. Offensiven som helhet har gjort fjärde flest poäng per match, vilket har gjort att de vunnit sex matcher och håller ledningen i NFC West. Det har gått något tuffare i Tampa, särskilt för Tom Brady och offensiven. De snittar enbart 14 poäng per match i de tre senaste matcherna. Försvaret är det som gjort att de har hållit sig kvar i matcher, men de har bara räckt till fyra vinster denna säsong. Brady stod för en imponerande sista drive förra veckan, och det vore kul om han kan ta med sig det momentumet till Tyskland. Då borde vi kunna bjudas på en riktigt bra match.

 

Vikingarna testas på riktigt

Minnesota Vikings ångar på och rider på en våg av sex raka matcher, vilket gör att de nu sitter på ett facit på 7-1. Det finns dock skeptiker som menar att de ännu inte skördat någon särskilt imponerande skalp. De testades tidigt på säsongen mot Eagles, och då blev det förlust. Nu får de ännu ett svårt test, nämligen Bills i Buffalo. Ett revanschsuget Bills dessutom, som precis drogs ner på jorden igen efter en käftsmäll från New York Jets. Vikings har ett av ligans bästa facit, men om de ska ses som en riktig utmanare i år är detta den typen av matcher de måste vinna. Även Bills behöver vinna denna match, för trots att de känns som ligans kanske bästa lag så har de inte fler vinster än divisionsrivalerna Jets och Dolphins, som alla sitter på sex vinster var. I mitt tycke är detta veckans mest intressanta 19:00-match.

 

Rodgers måste hitta formen

Den hetaste matchen i 22-fönstret ser ut att vara den mellan Cowboys och Packers. Inför säsongen såg detta ut som en riktig höjdare, nu ser den något svalare ut. Detta då Packers har underpresterat rejält. Åldern verkar ta ut sin rätt på Aaron Rodgers, och det skrala utbudet av receivers har inte direkt underlättat. Detta var extra påtagligt i förlusten mot Detroit Lions förra veckan. Aaron Rodgers har snittat 3.75 interceptions per säsong de senaste fyra åren, och kastade 3 interceptions bara mot Lions senast. För att ha chans på slutspel måste de börja vinna matcher, och det börjar mot Cowboys på söndag. Det blir dock inte enkelt. Cowboys sitter på ett facit på 6-2, de har haft en veckas ledigt och innan dess slängde de upp 49 poäng mot Bears. Packers försvar kommer att behöva steppa upp rejält för att kunna bromsa Dak Prescott och Cowboys. För underhållningsvärdet önskar jag att att Aaron Rodgers hittar tillbaka till sin forna form och att vi bjuds på en riktig härlig offensiv duell. 

 

Sunday Night Football

Los Angeles Chargers gästar San Francisco 49ers i Santa Clara i denna veckas Sunday Night Football. 49ers har haft bye week och kommer utvilade in i denna match mot ett Chargers som klämde fram en seger ur en jämn match mot Falcons senast. Både Chargers och 49ers är lag som i allra högsta grad är med och slåss om en plats i slutspelet, och för att nå dit får man inte förlora många matcher. En X-factor i denna match kan komma att bli Christian McCaffrey. Runningbacken stod för tre touchdowns senast, och han möter nu ett försvar i Chargers som tillåter flest yards per springförsök av alla i ligan. Om 49ers kan dominera på marken kommer Herbert att behöva hålla Chargers i matchen med sitt explosiva passningsspel. Detta bör bli en intressant match, i Sunday Night Footballs strålkastarljus.

Veckans Guldkorn: Vecka 10

Nyheter

To Top