Nyheter

Veckans Guldkorn: Vecka 7

Photo by Michael Owens/Getty Images

En ny omgång i NFL står för dörren och trots att sex lag vilar finns det ändå ett par riktiga höjdare på schemat. Vi har granskat utbudet och valt ut våra fem favoriter från den stundande omgången i denna upplaga av Veckans Guldkorn.

 

Detroit Lions ryter ifrån

Jag hade någonstans på känn att Lions skulle vara bra i år, men att de är såhär bra, det förvånar mig. Efter sex matcher snittar Lions tredje flest yards och fjärde flest poäng. Mycket tack vara att Jared Goff spelar karriärens bästa fotboll och att skillspelarna kompletterar varandra otroligt bra. Även försvaret är bra, vilket var ett frågetecken inför säsongen. 18.8 poäng per match och sjunde minst tillåtna yards är ett bevis på det. Nu ställs de mot Ravens i vad som är ett av säsongens hittills tuffaste test. Även om Ravens anfall stundtals har haltat så har deras försvar hållit högsta klass. Det blir spännande att se om Lions potenta anfall kan hitta hålen i ett hittills tätt Ravens försvar. 

 

Derby i NFC South

NFC North är en vidöppen division och alla lag utom Panthers sitter för närvarande på tre vinster. Leder divisionen gör Buccaneers, men enbart för att de har spelat en match mindre och således bara har två förluster jämfört med de andras tre. Denna vecka ställs ledaren Buccaneers mot ett av dessa två andra lag, närmare bestämt Atlanta Falcons. Ännu har inget lag tagit kommando över divisionen och när vi väl närmar oss slutspel så är det högst sannolikt divisionsresultat och inbördes möten som kommer att avgöra utgången. Denna match väger alltså väldigt tungt. 

 

Herbert vs Mahomes

Det ser onekligen ut som att Kansas City Chiefs kommer springa iväg med titeln i AFC West ännu en gång denna säsong. Rivalen Chargers har chansen att göra något åt det denna vecka, och det måste de nästan för att ha en chans att rå på de regerande mästarna. Chargers åker till Arrowhead under söndagskvällen i vad som blir en duell mellan två av ligans bästa quarterbacks. Justin Herbert mot Patrick Mahomes. De har delat på vinsterna i karriären och har hittills tre vinster var när de mött varandra. Förra året vann Chiefs båda matcherna mot Chargers. Los Angeles ledde dock båda matcherna när den fjärde kvarten påbörjades. Vem som vinner denna match och får övertaget i rivaliteten återstår att se. 

 

Clash of the titans

Kanske var det en opassande rubrik med tanke på att Tennesse är på bye week. Med det sagt, Miami Dolphins gästar Philadelphia Eagles i veckans Sunday Night Football och det ska bli riktigt intressant. Båda lagen är 5-1 och de är utan tvekan två av ligans mest kompletta trupper. Dolphins och Eagles är etta respektive tvåa i offensiva yards per match och de är båda topp fem i poäng. Både Tua och Hurts spelar förstklassig fotboll, och det bör bli en riktigt bra match om båda kan hålla samma höga nivå på söndag. Hårt sätts mot hårt när två av ligans bästa lag ställs mot varandra. 

 

Monday Night Football

Efter att ha ångat på i fem veckor tog 49ers segertåg stopp förra veckan när de ställdes mot Cleveland Browns. Denna vecka försöker de få fart på maskineriet igen när de åker till Minnesota för en match mot Vikings i Monday Night Football. Vikings har haft en tuff start på säsongen men de spelar inte nödvändigtvis en sämre fotboll än förra året. Skillnaden är att de nu förlorar de jämna matcherna som de lyckades vinna för ett år sedan. Deras poängskillnad är bara -6 och de har spelat relativt jämnt mot lag som Eagles och Chiefs. Det är därför inte omöjligt att de kan rå på 49ers på hemmaplan i primetime. 

Veckans Guldkorn: Vecka 7

Nyheter

To Top