Nyheter

Veckans Guldkorn: Vecka 7

Photo by Chris Graythen/Getty Images

Tiden går fort nu och vi är nästan halvvägs genom säsongen redan! NFLs sjunde vecka närmar sig, och vi har fjorton nya matcher att se fram emot. Av dessa fjorton har vi plockat ut ett par stycken som vi gillar lite extra, i denna veckas upplaga av Veckans Guldkorn.

 

Derby i AFC North

Cleveland Browns åkte på en rejäl känga förra veckan när det fick storstryk av Patriots och deras back-up quarterback. Det betyder tre raka förluster för ett Cleveland Browns som har skeppat sitt framtida draftkapital för att vinna nu. Denna vecka gästar de rivalen Baltimore Ravens i vad som blir en riktigt viktig divisionsmatch. Bara en vinst skiljer ettan från fyran i AFC North, så en vinst här kommer att ha påverkan på tabellen. Cleveland Browns har lutat sig mot sitt springspel hela säsongen, och lär göra det även på söndag. De snittar flest yards på marken per match av alla lag i ligan och Nick Chubb leder ligan i både sprungna yards och touchdowns. Ravens höll dock Saquon Barkley och Giants till enbart 83 yards och 2.7 yards per försök på marken förra veckan. Om det kan återskapa det så bådar det gott för de lila fåglarna. I derbyn är det alltid lite extra som står på spel, vilket gör denna match än mer intressant.

 

Falcons är bättre än vi tror

Ett lag som överraskat positivt sett till förväntningarna i år är Atlanta Falcons. De har förlitat sig på sitt springspel och ett opportunistiskt försvar, vilket har lett till ett facit på 3-3 efter 6 matcher. Nu möter de Cincinnati Bengals, som efter en svajig start på säsongen nu lyckats komma igång, och äger även de ett facit på 3-3. Bengals är förhandsfavoriter, och deras explosiva anfall bör lyckas sätta upp en del poäng på detta Falcons-försvar. Med det sagt så är Bengals springförsvar under par, och de tillät hela 6.7 yards per försök förra veckan. Om Falcons, som snittar tredje flest rushing yards i ligan, kan utnyttja det så blir det definitivt match av detta. Fem av Falcons sex matcher denna säsong har dessutom avgjorts med sju poäng eller mindre, så det kan bli jämnt ända in i slutet. 

 

Dak is back

Vi har inte sett Dak Prescott sedan säsongens första vecka. En bruten tumme gav rum till Cooper Rush, som vann fyra raka matcher för Cowboys. Rush kom dock tillbaka ner på jorden mot Eagles senast, och hans tre interceptions dödade alla krystade storylines om en påhittad quarterback-kontrovers. Detta är Prescotts lag, och nu är han tillbaka. Det är en tacksam match att komma tillbaka till. Detroit Lions gästar Dallas denna vecka, och deras försvar tillåter flest yards per match av alla i ligan, och de snittar absurda 34 insläppta poäng per match. Det är sju poäng mer än Seahawks som är näst sämst på listan. Lions anfall har hållit dem kvar i ett par matcher, men det mesta pekar på att Cowboys kommer att ta hem denna fight. Fokuset kommer att ligga på Dak Prescott, och det blir intressant att se hur han presterar i comebacken, för laget är tillräckligt bra för att gå riktigt långt om Dak är hel. 

 

Super Bowl LIV

En av veckans bästa matcher är den repris på Super Bowl LIV som vi bjuds på denna söndag kl 22:25 svensk tid. Chiefs gästar 49ers i Santa Clara i vad som blir en kamp mellan två av ligans bästa lagdelar. Chiefs leder ligan i poäng per match, och är det enda lag som snittar över 30 poäng. 49ers har å andra sidan släppt in näst minst poäng i ligan. De har bara släppt in över 20 poäng en gång, och det var förra veckan efter att spelare som Nick Bosa, Charvarius Ward och Arik Armstead saknades. Bosa ledde ligan i sacks inför vecka sex, och ligger nu tvåa trots en missad match. Han förväntas vara tillbaka mot Chiefs, och det är ett riktigt tillskott för det försvaret. Det finns dock en risk att 49ers startar utan båda sina safeties och sina två bästa corners, då alla är på antingen IR eller skadelistan i skrivande stund. Om så blir fallet så finns det en del svagheter att utnyttja för Patrick Mahomes, som har passat för flest touchdowns och tredje flest yards av alla i år. Det kommer att bli en kamp mellan två av ligans bästa lagdelar, och det ska bli intressant att se resultatet.

Veckans Guldkorn: Vecka 7

Nyheter

To Top