Nyheter

Veckans Guldkorn: Vecka 6

Photo by Lauren Leigh Bacho/Getty Images

Sjätte veckan i NFL betyder att vi är en tredjedel in i säsongen. Det firas med femton nya matcher i världens roligaste liga. Vi har valt att fokusera på fem av dessa matcher. De fem som vi tycker har lite extra krydda och som vi anser är Veckans Guldkorn.

 

Årets sista Londonmatch

För sista gången detta år får vi NFL på engelsk mark. Baltimore Ravens och Tennessee Titans är det som denna gång gör resan över pölen för att göra upp på Tottenham Hotspur Stadium. Både Ravens och Titans kommer nyligen från tunga förluster mot en divisionsrival och denna match behöver de för att få tillbaka lite momentum. Titans tillät 193 yards på marken förra veckan. Om Lamar Jackson och Ravens kan utnyttja det kan det bli avgörande.

 

Något måste ge vika

San Francisco 49ers är glödheta. Brock Purdy spelar på en otroligt hög nivå och offensiven gör näst flest poäng i ligan. Försvaret är inte sämre, och de tillåter minst poäng av alla. Tätt bakom dem är försvaret i Cleveland. Denna vecka åker 49ers till just Cleveland och vi kommer då att få se ligans näst bästa offensiv möta ligans näst bästa defensiv. Något måste ge vika när 49ers möter Browns på Cleveland Browns Stadium. 

 

Ett nordligt derby

Två lag som inte fått den start på säsongen som de hoppats på är divisionsrivalerna Minnesota Vikings och Chicago Bears. Efter fem veckor har de enbart en vinst vardera. Detta lär dock ändras för någon av dem när de nu ställs mot varandra i ett derby på Soldier Field. Vikings är favoriter, men Justin Jefferson har hamnat på IR och Chicago Bears offensiv har spelat en mer inspirerad fotboll det senaste två veckorna. Vikings tillåter åttonde flest poäng per match och har haft förtvivlat svårt att hindra motståndare från att göra poäng. Denna match kan därför bli rätt intressant att följa.  

 

Patriots reunion

Det blir en riktig återträff i Patriots-anda när New England Patriots åker till Las Vegas. Huvudtränaren i Raiders, Josh McDaniels, har många framgångsrika år i Patriots i sitt bagage. Även deras quarterback Jimmy Garoppolo fostrades i Patriots. Receivern Jakobi Myers likaså. Både Patriots och Raiders har haft otroligt svårt att generera poäng i år, och de är sist respektive tredje sist i poäng per match. Deras försvar har inte heller varit särskilt duktiga på att hindra motståndarlag från att göra poäng. En sådan kombination leder inte till särskilt många vinster. Med det sagt, när två mindre bra och i detta fall jämbördiga lag ställs mot varandra kan det ändå bli spännande fotboll. Lite som Broncos mot Bears för någon vecka sedan. Jag tror att det här kan bli en sådan typ av match.

 

Monday Night Football

Vi avslutar veckan med en primetime match i Los Angeles då Cowboys gästar Chargers. Dallas Cowboys startade säsongen starkt men åkte nyligen på en riktig överkörning av 49ers. Innan den matchen hade dock Dallas gjort åttonde flest poäng per match och deras försvar ansågs vara ett av ligans starkaste. Var matchen mot 49ers en blipp i kalendern? Det måste de bevisa när de nu möter Chargers som har haft en vecka extra på sig att förbereda sig. Chargers har ett mer poröst försvar än 49ers och Cowboys borde kunna slänga upp en del poäng. Chargers anfall är dock jäkligt potent och Justin Herbert spelar på en otroligt hög nivå. Det bör kunna bli en hel del poäng i denna match, och båda lag behöver en vinst här för att komma på rätt spår efter en säsongsstart som varit både varm och kall.

Veckans Guldkorn: Vecka 6

Nyheter

To Top