Nyheter

Veckans Guldkorn: Vecka 6

Photo by Bryan M. Bennett/Getty Images

Vi rör oss taktfast mot den sjätte veckan i NFL. Vi har nu nått den punkt där lag börjar gå på bye week, vilket ger oss något färre matcher att välja mellan. Trots det har vi i Veckans Guldkorn identifierat några matcher som vi tycker ser extra intressanta ut. Där ibland en riktig höjdare mellan två av ligans bästa lag.

 

Giants är på riktigt

Det var lätt att skriva av New York Giants imponerande start på säsongen på grund av de medelmåttiga lag de hade mött. I söndags lyckades de dock åka från London med en imponerande skalp, då de till allas förvåning slog Aaron Rodgers och hans Packers. Med vind i seglen går de nu in i den sjätte omgången och en match hemma mot Ravens. Det blir en tuff utmaning, mot ett Ravens som har gjort fjärde flest poäng per match denna säsong. För att det ska gå Giants väg behöver de fortsätta att rida på Saquon Barkleys framgångsvåg. Giants har näst flest rushing yards i ligan, och det är tack vare Barkley, som i sin tur leder ligan i yards från scrimmage i år. I min mening är detta den mest intressant 19:00-matchen denna vecka, och det ska bli kul att se om Giants kan fortsätta att imponera mot bra motstånd. 

 

Game of the year

En av de bästa matcherna jag någonsin sett var den slutspelsmatch som utspelades i divisionsrundan mellan Bills och Chiefs förra året. Vi fick verkligen se den duellen mellan två unga topp-quarterbacks som vi längtat efter. Det blev en riktig shootout som avgjordes på övertid i Chiefs favör. Nu ska lagen mötas igen, knappt nio månader senare. Två av de bästa lagen i AFC. De två lag som gör flest poäng per match, båda med ett facit på 4-1. Patrick Mahomes mot Josh Allen. Ettan och tvåan i passade touchdowns. Detta har all potential i världen för att bli säsongens bästa match. Den spelas även 22:25 svensk tid, så det är relativt tacksamt för oss på denna sida Atlanten. Om det är någon match ni ska se denna vecka så är det denna. 

 

Someone’s o’ has got to go

Philadelphia Eagles fortsätter att imponera och de är fortsatt obesegrade. Laget klickar på båda sidor av bollen och ser ut som ett av ligans absolut bästa lag just nu. Bara Buffalo Bills snittar fler yards per match och på försvarssidan så har de ett topp-fem rankat försvar. De är dock inte det enda laget i NFC West med vind i seglen. Även Dallas Cowboys spelar bra fotboll just nu, och de har vunnit de fyra senaste matcherna, trots att de saknat Dak Prescott. Det mesta pekar på att backupen Cooper Rush startar mot Eagles på söndag. Rush har ett facit på 5-0 i NFL, och har verkligen varit en positiv överraskning. Om den nöt som är Eagles är för svår för honom att knäcka återstår att se, men en sak är säker. Någons nolla kommer att spräckas. 

 

Monday Night Football

Inför säsongen såg i princip alla AFC-West derbyn ut att bli en shootout och divisionen såg extremt stark ut. Alla lag i divisionen har dock inte riktigt levt upp till den hypen, och då tänker jag främst på Denver Broncos. Broncos anfall, med Wilson i spetsen, förväntades vara ett av ligans mer explosiva i år. Efter fem veckor kan vi dock konstatera att enbart Colts snittar färre poäng per match. Försvaret ser allt bättre ut, och är anledningen till att de ändå har lyckats vinna ett par matcher. Nu möter de rivalen Chargers, som har ett av ligans bästa passningsspel. Ledda av Justin Herbert snittar de näst flest passade yards per match, femte flest passade touchdowns per match och sjätte flest passade first downs. Denvers försvar mot Chargers anfall där vinnaren tar andraplatsen i divisionen kommer att vara storyn i denna match, och det kommer att utspela sig på bästa sändningstid i Monday Night Football.

Veckans Guldkorn: Vecka 6

Nyheter

To Top